Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (25)

Luni 20
Am uitat să notez ieri că la masa de seară ne-a pus cartofi prăjiți! Negreșit surpriza zilei. M-a sculat mamaie și am mers cu dînsa să vedem răsăritul soarelui. A fost foarte frumos. Am văzut prima oară un răsărit de soare. Am cumpărat floricele. Tanti Lili s-a dus la Constanța și s-a întors cu bilete de tren pt. ora 5 și 33. La autobuz am stat 2 ore. Presați ca niște șunci am ajuns în gară la 5 și 22. În București am sosit la 10 și 5. Acasă nu era nimeni. Obosit, m-am culcat.

Marți 21
Mama s-a bucurat cînd m-a văzut. Lucrează foarte mult la „U”. 11 ore pe zi. Eu m-am dus la mamaie și am luat niște roșii și cartofi. Tanti Lili mi-a înapoiat cei 50 de lei. Am venit acasă și mam uitat la Universiadă. Mama mi-a adus două monede cu campionatul mondial de fotbal din 82. Mi-a adus și o insignă cu steagul Japoniei. Vremea a fost caldă cu cerul noros. A și plouat.

Miercuri 22
M-am sculat, am mîncat și m-am dus să fac niște cumpărături. Apoi am venit acasă și m-am uitat la Universiadă. Miam cumpărat niște insigne cu universiada și carioci MARAKANA. Au apărut pepenii verzi. Scumpi: 20 de lei kg. Mi-am revizuit bicicleta, am de gînd să umblu cu ea. Ziua a fost cam săracă. Vremea în curs de încălzire. Cerul variabil mai mult senin.

Joi 23
M-am sculat și am plecat cu bicicleta în Drumul Taberei. A mers și mama cu troleibuzul. Acolo s-au plimbat și Cristi și Simona și ne-am jucat apoi în casă. Mama a plecat mai devreme, eu am rămas să mă refac după drum. La masă mamaie nu mi-a dat bere cu toate că avea. Acasă, fiind în formă, am bătut recordul meu la ping pong. Vremea a fost caldă cu cerul senin. +31°C.

Vineri 24
Încă 51 de zile de vacanță. Încă 16 zile pînă la ziua mea. Azi mamaie a dat telefon și m-am dus în Floreasca. M-am dus la film cu Cristi și Simona. M-am întîlnit cu Gabi, un prieten bun, care mi-a spus că Ofelia e plecată. Știa!? După film am plecat cu mamaie. Acasă, un tip de la mama de la servici i-a adus 2 pachete RAMA și cafea. Vremea a fost caldă cu cerul senin.

Sîmbătă 25
De dimineață mama a fost la piață. Eu mi-am aranjat bicicleta și am plecat la Circ. În afară de asta mai am în vedere o „expediție” pînă în Parcul Tineretului dar asta o s-o fac dacă e posibil pe 5 august. La circ nu am întîlnit pe nimeni de la școală. Acasă m-am uitat la TV „U”. Vremea a fost f. caldă cu cerul senin. +32°C.

Universiada

Duminică 26
M-am sculat, am mîncat și am plecat la mamaie. Acolo am jucat fotbal cu Cristi. Mituș a luat un pepene verde. Am mîncat cu poftă. Am făcut o listă cu rechizitele și marți sau miercuri merg cu mama să le luăm. Pe seară a venit tata de la băi și a dat telefon. Ne-am bucurat mult că a venit. Mîine seară a zis că vine pe la noi. Vremea a fost caniculară. +34°C.