Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (24)

Luni 13
Azi dimineață mama s-a dus să caute bilet de tren dar nu a găsit. La servici a vorbit cu cineva care i-a făcut rost de bilet. În sfîrșit m-am văzut în tren. Cînd am ajuns la Constanța (20) am luat mașina 20 pînă la Neptun. Drumul a fost îngrozitor de lung. Credeam că nu mai ajung. La una din stații (25-ea) mamaie, Cristi și Simona îmi făceau semne disperate să cobor. Camera de la hotel e frumoasă. Fiind obosit, m-am culcat imediat.

Marți 14
M-am sculat mai devreme ca ceilalți. Marea e agitată dimineața. Vuietul ei se aude pînă la hotel. După ce ne-am sculat toți am mers la masă și apoi la plajă. Nu m-am prins prea mult dar mîine am chef să mă prăjesc bine de tot. Am luat masa de prînz și apoi am plecat la plimbare. Mamaie i-a dat telefon mamei și i-a spus că am ajuns cu bine. Vremea a fost f. frumoasă și caldă.

Miercuri 15
Ne-am sculat de dimineață și ne-am dus la plajă. Mai devreme a fost niște ceață dar sa ridicat repede. M-am prăjit conform angajamentelor pe care mi le-am luat ieri. Marea a fost destul de agitată așa că ne-am distrat bine. La prînz am fost cu Cristi în oraș cu minicarul și am luat o minge. Am văzut niște casete foarte frumoase. Mi-aș lua și eu una. Am jucat niște fotbal și ne-am dus la culcare. Vremea a fost caldă fără pic de nori.

Joi 16
Ne-am sculat ca de obicei și am mîncat. La plajă am mers numai cu Cristi și cu tanti Lili. Simona s-a bronzat prea tare. Azi am avut un soare nemaipomenit, la fel și apa. Bronzul meu s-a îmbogățit substanțial. După ce am mîncat am venit în cameră. Tanti Lili mi-a cerut 50 de lei. Nu știu de unde știa că am bani. Firește i-am dat.

Vineri 17
După ce am fost la masă am mers la plajă. Simona s-a făcut obraznică. Peste tot sînt roșu. Numai pe picioare mai trebuie să mă bronzez. În mare au început să apară ierburi. Soarele e arzător și marea e agitată. După ce am mers la masă, am plecat la poștă și am vorbit cu mama.

Sîmbătă 18
Azi nu am mai mers la plajă. Sînt prea prăjit. Deabia aștept să ajung acasă. Mi-am luat un rebus și am dezlegat. Azi după masa de seară am mers pe faleză. În mare am găsit un hîrciog mort. Eu am venit acasă și mam apucat de rebus.

Duminică 19
De dimineață am mers la masă ca de obicei. M-am săturat de plajă. Apoi am mers la poștă să vedem dacă au venit ceva bani. Eu m-am așezat pe o bancă și m-am apucat de rebus. Azi a început Universiada ’81. UniversiadaAm ascultat la radio deschiderea. Seara am văzut la televizorul recepției un film-comedie englez foarte frumos.