Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (33)

Luni 29
Am plecat la școală la timp. La germană m-a ascultat și am știut dar nu mi-a pus notă. Profa și-a dat seama că deși nu am făcut deloc germană, nu sînt prost și că mai ascult și ce se petrece prin jur. În rest nimic deosebit.
Dana P. și-a dat seama că o plac și mă fierbe nițel. În autobuz m-a lăsat singur și s-a dus lîngă un tip din a 11-a. Asta ca să mă facă gelos. Ha! Apoi a venit și mi-a zis că de ce nu cobor cu ea? I-am aruncat o privire care a vrut să spună: mă scuzați, vă cunosc de undeva? Chestia a avut un caracter comic.
Am fost la mamaie. Am mîncat și am plecat. Vremea a zi a fost caldă cu cer senin. +16°C.

Marți 30
La școală nimic deosebit. Am luat la fizică, în lucrare, un 4 și apoi la economie un 9. Notele sînt 10, 10, 10, 9, 5, 6, 8, 4, 9. Media este de 7,(8). Bine ar fi să termin cu 8.
La matematică am rămas la meditații și am reușit să prind ceva. La teză aș vrea să iau peste 7. Șansele sînt următoarele. Mai bine zis puterile mele. Chimie (am dat-o) – iau 7-8. Română – se poate 8. Matematică – 8. Istorie – de ce nu 9? Fizică – x ≤ 7.
Am fost și azi la mamaie. Ziua a fost rece cu cer noros. Spre seară a început să plouă mic și des.

 

Decembrie

Miercuri 1
Decembrie a început cu o vreme cîinoasă. Ploaie și frig.
La școală, absolut nimic interesant. Igna, sărăcuța de ea, așteaptă să strig după ea să m-aștepte să mergem împreună. Rahat! E o proastă.
Daniela îmi place din ce în ce mai mult. În fine.
Am venit acasă și am mîncat. Am dezlegat rebusuri astfel încît în momentul de azi am 100! Extraordinar nu? Anul ăsta am reușit s-o conving pe mama să luăm brad de plastic. Îl vom lua pe 12 (zice ea).
M-am pregătit la română pt că mîine dăm teză și vreau să fac bine.
Vremea a fost rece cu cerul noros. Ploaie slabă. +5°C.

Joi 2
S-a înființat după sfîrșitul returului o competiție numită „Cupa aniversării nr 35 a Republicii”. Steaua bate pe capete. După turul doi Steaua are maxim de puncte și este semifinalistă. Are un 4-2 cu Sportul și azi a învins pe Dinamo cu 4-1! În tur nu făcea așa.
Azi am dat teză la română. Am făcut de un 8. Apoi am avut o ședință care a ținut 2 ore. A fost interesantă. Am discutat politică cu un redactor de la revista Lumea.
Am venit acasă, mi-am făcut ceva din teme și am plecat la mamaie care a început din nou să-mi dea cîte 10 lei. Am venit acasă și mi-am făcut restul de lecții.
Azi vremea a fost însorită și caldă. Cer absolut senin. +10°C.

Vineri 3
Azi am avut o zi frumoasă. Azi am anulat afirmațiile de pe data de 2-11. Acum mi se par niște tîmpenii.

Sîmbătă 4
Am mers la școală ca de obicei. După ore am mers și am luat un kg de fondante și am venit acasă. Am văzut prima repriză din ITALIA-ROMÂNIA și am plecat cu mama la ziua lui Sandu. Să cad pe jos cînd am văzut ce are. Ne-a pus MAGNETOSCOP cu Muppets, desene animate și muzică. Mai tîrziu a vrut să stau și eu să văd un program sexy dar mama nu, că întîrziem acasă etc. Noi am ajuns pe la 12 noaptea.
Vreme f. rece cer noros. -6°C.

Duminică 5
Azi am mers de dimineață cu Costică la meciul de fotbal STEAUA-FC CONSTANȚA din „Cupa Republicii”. Scorul s-a terminat 5-1! Steaua e calificată în semifinale. De fapt a fost un cuplaj. După meciul ăsta a fost RAPID-CHIMICA TÎRNĂVENI. Scor 1-0.
Apoi am venit acasă și am mîncat. M-am uitat la televizor. Mama a lucrat de dupămasă. La telefon mi-a spus că în timp ce noi eram la meci, a trecut tata pe la noi. Mi-a lăsat în cisme de moș Niculaie o pereche de ciorapi, 2 lame de ras Sharp, 3 gume de mestecat și 100 de lei! Neapărat trebuie să-i mulțumesc.
Azi în sfîrșit s-a observat că e iarnă; deși cerul a fost complet senin a fost un ger grozav.