Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (36)

Luni 20
M-am sculat și am plecat la școală. Orele au decurs normal.
Am ținut o adunare de birou și s-a hotărît schimbarea Danei Pantazică ca secretară. Cu cine? Dana Igna a fost propusă de Simona (Igna se ridicase în dinainte în picioare, deci știa!?).
Am fost de acord. Mîine va aproba și clasa. Sau nu va aproba. Aproape toți mi-au spus că mă vor alege pe mine. Igna totuși vrea să se impună. Vrea ca propunerea din birou să devină hotărîre. Vom vedea.
După ore am fost la mamaie.
Vremea a fost rece cu cer noros, a și plouat.

Marți 21
DE AZI SÎNT SECRETARUL CLASEI!
Clasa m-a vrut pe mine. Pînă și dirigul m-a lăudat ca pe un băiat foarte bun. Acum toți mă cunosc așa.
Simt că devin altul. Trecutul a fost frumos în ceea ce privește relațiile cu colegii dar prezentul îmi oferă mai multe. Sînt singurul din clasă cu media peste 8. Adică 8,50.
Am venit acasă și am observat că s-a pus din nou lumina. De acum nu cred că mai am timp decît pentru învățătură. Nu vreau să dezamăgesc. Dimpotrivă, vreau să uimesc.
Vreme căldicică cu cer absolut senin. Foarte schimbătoare vremea.

Miercuri 22 VACANȚĂ
Azi Dana mi-a declarat că mă iubește! Nu exagerez deloc. EA a spus că MĂ IUBEȘTE! De fapt mi-a scris și în oracol.
Nu știu ce să fac. Mi-a spus că sînt prea timid. Sînt tare curios să văd ce va urma în trimestrul II.
Azi a început vacanța. De la școală am venit pe la 10:30. Am mîncat și pe la 12:30 am plecat la mamaie. Am jucat cărți cu Cristi și Simona. Am mîncat niște mămăligă cu smîntînă, făcută pe loc și după asta am plecat acasă.
Vremea a fost rece, aproape geroasă dar cu cerul tot senin.

Joi 23
M-am sculat tîrziu pe la 10:30. M-am spălat, m-am bărbierit și am mîncat. A venit Costică și a adus niște ciocolăți străine. Am mîncat apoi de prînz și am plecat la mamaie. Am jucat cărți cu Cristi. Ne înțelegem ca doi frați. Ne batem nemaipomenit.
Mamaie a făcut gogoși și mi-a dat și mie acasă + 2 kile de făină și 1 de ulei.
I-am dat telefon Danei dar nu era acasă. Mi-a răspuns altcineva. Pe 27 e discotecă la școală și am rugat-o ieri să vină. A spus că se mai gîndește.
Vremea a fost rece cu cer noros. Nu a „făcut” nimic.

Vineri 24
Azi am stat în casă pentru că mama mi-a spălat pantalonii. N-am făcut prea multe. A dat telefon tata și am hotărît ca mîine să venim la el.
Am dat telefon Danei dar suna mereu ocupat. M-am spălat pe cap dar nu am avut ocazia să ies pe stradă din motive de haine.
Mama a făcut cocă de cozonaci și a zis că noaptea asta o face albă pt că trebuie să-i coacă. E de dupămasă și eu trebuie să supraveghez creșterea cocii care dă pe-afară din crătiți și oale.
Oare ce-o fi cu Dana. Mi-e teamă să nu se supere că nu-i dau telefon dar nu e vina mea.
Vreme caldă cu cer noros. Seara a plouat. +7°C.

Sîmbătă 25 CRĂCIUNUL
M-am sculat destul de tîrziu și am mîncat cozonac cu lapte. Apoi am mai stat prin casă, am ascultat radioul am citit etc. Pe la 12:30 m-am îmbrăcat, m-am făcut frumos și am plecat la mamaie cu un cozonac și 2 ciocolăți pt Cristi și Simona. Acolo era și Nelu. I-a îndopat pe toți cu calendare, agende și almanahuri.
Ca un fel de milogeală tanti Lili mi-a dat 20 de lei cu care mi-am cumpărat tichet. M-am întors odată cu unchiul Nelu care mi-a dat 100 de lei. Se pare că toți vor să a) mă cumpere b) mă milogească.
Vremea a fost caldă cu cer noros. +9°C.

Duminică 26
M-am sculat, am mîncat și m-am pregătit să plec cu mama la tata. Am stat mult la mașină și am ajuns tîrziu. Tata a făcut bradul. Natural. Acuma el face natural și noi de plastic. I-am dus o sticlă de șampanie bulgărească și un cozonac făcut de mama. De la tata am primit o cămașă alb spre bej cu cravată asortată. Mama a primit o agendă, un parfum bulgăresc și calendare. Am stat la masă care a fost extrem de bogată. Eu am plecat fericit. Mama nu prea. Tot ceea ce ne-a oferit tata anulează toate strădaniile ei de a mă convinge că acum o duc bine.
Vreme caldă pt decembrie 26. Burniță slabă. +4°C.