Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (34)

Luni 6
Ultimile 25 de zile din 1982.
Azi i-am declarat Danei la telefon, indirect bineînțeles, că o simpatizez mult. Am fost supărați unul pe altul, mai mult în glumă, dar se pare că ea ia totul în serios. M-a întrebat ce vreau să fac? Să rămînem așa sau să terminăm? (!)
Să terminăm cu CE? Am întrebat-o. Ea a rîs și a schimbat subiectul. Mi-a zis că vom vedea mîine cum o să rămînă. I-am spus că supărarea mea pe ea a fost o glumă dar nu m-a crezut. I-am cerut scuze dacă am supărat-o. Discuția s-a terminat nedecis. Totul se va decide mîine.
Azi, deși slab și puțin, A NINS! Cerul noros bineînțeles. Ger. -3°C.

Marți 7
În ceea ce privește pe mine și Dana voi rămîne în faza de acum. Adică nu încerc să o fac să fim prieteni intimi ci voi rămîne prin preajmă. O las să aleagă între mine și Mihai care îi dă tîrcoale. Îi voi întoarce invitația de la Operetă cam prin trimestrul al doilea. Vreau s-o invit la teatrul Nottara.
Simt pt ea aceleași sentimente pe care le-am avut (poate că le mai am) față de OFELIA, care este în viața mea PRIMA MARE IUBIRE.
Azi am dat teză la matematică și am făcut de un 7. Mîine dăm la fizică. Pt anul nou am cheltuit 100 de lei. Mai am 60.
Vremea a fost geroasă cu cer senin. Copacii sînt albi de chiciură. -1°C.

Miercuri 8
Azi am avut ocazia să văd unul din cele mai dramatice meciuri care mi-au fost date să văd. Universitatea Craiova nu a reușit decît în min 39 să deschidă scorul cu BORDEAUX. Partida s-a încheiat cu 1-0. Au urmat prelungirile. Bordeaux s-a aruncat în atac. Francezii dau o bară în minutul 96! În minutul 106 Geolgău primește o pasă excepțională și trage ușor cu boltă peste portarul francez. În clipa aceea mii de căciuli, șepci, pălării au zburat în sus. Maracana s-a mutat la Craiova! Explozii de petarde și steaguri alb albastre transformă stadionul într-un vulcan. Acesta a fost meciul. Craiova va juca în primăvară.

Joi 9
Zilele astea fierbini m-au împiedicat să precizez ceva important. Profa de chimie m-a trimis la olimpiada de chimie. Iar dirigu m-a trimis la olimpiada de istorie.
Azi la sport am jucat un volei pe cinste. Nu am ratat ocazia și am arătat ce știu. La geografie am dat lucrare și am făcut de 10. Media îmi iese 10. După ore am venit acasă și am plecat la mamaie. Am ieșit afară și m-am jucat cu Cristi. Am întîlnit-o și pe Mari la plecare. Dățile trecute nu am salutat-o și acum a spus ea prima „Ce faci Dane?”. De fapt în același timp am zis și eu „Bună seara”.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +6°C.

Vineri 10
La teză la fizică am luat 5. Dana a luat 3.
Nu știu ce vrea ea de la mine. Cred că vrea numai să profite (ca și Ofelia de fapt numai că ea era mai gingașă). În timpul ăsta vorbește cu unul de la a XI-a. O să-i arăt (i-am arătat și azi în autobuz cînd tot cu el era) că nu fac crize de gelozie pt că nu e genul meu și că pot oricînd să mă lipsesc de ea.
Azi mama a făcut curățenie generală pentru 1983. Am stat în casă și am învățat la istorie și la celelalte materii.
Azi vremea a fost foarte plăcută. Mă întreb dacă o să existe ninsoare în 1982. Cer senin.

Sîmbătă 11
M-am sculat devreme și am ajuns la școală cu 1/2 h mai devreme. Mă scol la 5 1/2 și plec la 6.
La școală, m-a ascultat la germană și am făcut f. bine. Cred că mi-a pus notă. Oricum e 10.
Dana ar vrea să se joace cu mine pe degete. Nu i-am dat ocazia.
După ore am avut ședință UTC și mi-am arătat aptitudinile de secretar adjunct. I-am pus la punct pe toți. Mîine trebuie să vin la olimpiada de istorie la ora 9. Am învățat destul dar nu pentru asta ci pt teză care vine luni.
Azi a fost o vreme deosebit de caldă. Cerul variabil. Nu am scos aburi pe gură. Parcă vine primăvara. +14°C.

Duminică 12
M-am sculat pe la 6 și am plecat la Olimpiadă. Este prima mea olimpiadă și nu cred că am făcut ceva. Îmi pare rău dacă-l dezamăgesc pe profesor dar asta-i situația. Nu am antrenament de olimpiadă.
Trebuie să spun că ieri am cumpărat brad de plastic și l-am și făcut. Cam devreme dar nu mai aveam răbdare.
După ce am venit acasă mama a plecat la mamaie. Eu am rămas acasă și m-am uitat la televizor. După asta m-am apucat și am învățat la istorie, chimie, engleză și română. La istorie dăm teză mîine.
Azi vremea a fost la fel de caldă cu toate că a fost mai noros. Spre seară a plouat. +12°C.