Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (35)

Luni 13
Am plecat la școală devreme și am intrat tîrziu deoarece ușa era închisă. Am dat teză la istorie și cred că am dat lovitura. Am făcut aproape perfect. Cred că merit un 9. Apoi am fost ascultat la română și am luat 8.
Pe Dana nu o mai interesez. Aproape că nu mă mai bagă în seamă. Azi a făcut filmări cu ocazia revelionului și nu a venit decît la teză.
După ore am plecat la mamaie. A făcut niște cozonaci să-ți spargi capul cu ei. Totuși am mîncat. Am venit acasă și m-am apucat de lecții.
Vremea a fost ceva mai rece dar încă nu a revenit la normal. +6°C.

Marți 14
Băieți, o știre importantă. Vacanța de iarnă se prelungește pînă la 20 ianuarie.
La școală totul s-a desfășurat normal.
Dana a înțeles (greșit!) că eu o iubesc pe Igna. I-am explicat repede că așa ceva nu se poate. Se pare că Dana simte ceva pt mine. Mi-e frică să folosesc cuvîntul „iubire”. Ar fi prea frumos ca Dana să mă iubească și eu să nu știu.
Am venit acasă, am mîncat și mi-am făcut lecțiile. Am mai aranjat bradul și multe altele. În general m-am plictisit.
Vremea a fost noroasă. După masă a și plouat. Nu a fost nici cald nici frig.

Miercuri 15
M-am sculat și am plecat la școală. Intocmai cum spuneam, la istorie am dat lovitura. Nota 10 în teză.
Azi am primit cel de-al 24-lea oracol. În clasa nouă am completat pînă acum 3.
Ieri Costică ne-a adus portocale. Azi a venit cu vreo 20 de ouă și o grămadă de lînă sau ce dracu e, pentru mama. După ore am mers la olimpiada de chimie. Am făcut destul de bine. Mai bine ca-n teză. Apoi am venit acasă, mi-am făcut o parte din lecții și am stat în casă.
Vremea a fost noroasă și căldicică. Nu a plouat.

Joi 16
M-am supărat foarte tare pe Dana. I-am dat să-mi scrie în agendă iar ea a scris ceva și apoi a rupt foaia. Nu cred că o să mă mai împac cu ea. În orice caz EU nu mai vorbesc cu ea.
La teză la română am luat 8. Deci. FIZICĂ 5, ISTORIE 10, ROMÂNĂ 8. MEDIA 7,9. Pînă acum, fiindcă mai am matematica și chimia.
Am venit acasă și, lucru neobișnuit pentru mine, m-am culcat și m-am trezit pe la 5 și m-am apucat de lecții.
Acum sînt sigur. Cea de-a doua Ofelie din viața mea va fi Dana.
Azi vremea a fost ceva mai rece cu cerul variabil. +4°C.

Vineri 17
Azi am avut cea mai mare bucurie școlară. La teză la matematică am luat 8! Mama s-a bucurat foarte tare. Țin să precizez că am media generală cea mai mare din clasă. 8,50. Următorii sînt Igna Daniela cu 7,64 și Comănescu Mihaela cu 7,35. 8-ul este doar al doilea din clasă. Celălalt l-a luat Comănescu. Profa a spus că marți o să facă un test între mine, Comănescu, Popescu Elena, Igna, Cojocaru Ionuț și Sîmzianu pentru alegerea primilor 3 care merg la olimpiada de matematică. După medii ar fi eu, Igna și Comănescu. Vom vedea.
Vremea a fost caldă cu cer absolut senin.

Sîmbătă 18
Ieri am fost la film după ore. Am văzut „Actorul și sălbaticii” cu Toma Caragiu. A fost foarte frumos. De fapt eu nu mă duc decît la filme frumoase.
Astăzi a venit lumina și ne-a închis curentul pentru că mama nu a plătit. Și uite-așa am ajuns să-mi scriu memoriile la lumina lumînării. Romantic nu?
Am plecat la tata. Acolo mi-am făcut o baie și m-am așezat la televizor. Întotdeauna după ce fac baie aici mă simt altul. Se vede că nu prea sînt obișnuit cu spălatul în cadă.
Azi vremea a fost frumoasă cu cer variabil. Cald. +10°C.

Duminică 19
M-am sculat, am mîncat și am plecat la film. Nu am reușit să văd ceva pt că se termina prea tîrziu așa că m-am întors. Am mîncat.
Azi e ziua tipografilor. Acum realizez cît de importantă e meseria asta pe care țin cu tot dinadinsul s-o urmez.
Ziua a fost nu prea plină. Am venit acasă și mi-am făcut lecțiile, bineînțeles tot la lumînare și m-am culcat devreme, pe la 8.
Vremea s-a mai răcit. A plouat. Mamă ce ninsoare ieșea dacă era mai frig.