Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (33)

Luni 14
A trebuit să mă scol devreme și m-am dus la frizer să mă tund. M-a tuns frumos. Pe 19 ianuarie spuneam exact invers. Și mamei i-a plăcut. M-am dus apoi în piață. Am luat borș și niște zarzavaturi. Mi-am cumpărat și un Notes.
Pînă acum am 21 de lei. Aș putea lua niște flori.
După ce a plecat mama la servici, eu miam făcut de lucru prin casă. A dat telefon Gabi M. și a zis că s-ar putea să învățăm de dimineață.
Mai tîrziu a dat telefon tata. Pleacă în deltă. Vremea a fost plăcută. +24°C.

Marți 15
Cu toate că am pus ceasul să sune la 5, m-am sculat la 7. Oricum, m-am îmbrăcat. Costumul îmi vine bine, chiar elegant. Mi-am băgat în servietă un carnețel și un pix și am plecat. Am luat flori pt. dirigintă. La școală toți, cînd m-au văzut au exclamat, cred, admirativ: Danee! Ofelia la fel. Nu mi-am pus prea multe speranțe în vorbe și am lăsat-o în pace. Ne-am luat cărțile și am plecat acasă pe o ploaie de potop. Vremea a fost rece. A plouat toată dupăamiaza.
E NEMAIPOMENIT! ÎNVĂȚĂM DIMINEAȚĂ! +17°

Miercuri 16
Ceasul a stat pe la 3 noaptea și m-a sculat tot mama. Am ajuns oricum la timp.
La școală a fost plăcut. Ofelia „glumește” cam prea mult și asta mă supără. Mai ales că glumește pe pielea mea.
Azi sînt două meciuri internaționale. Eu zic așa: în primul meci bate Craiova și în al doilea bate Levski sau Dinamo scoate cu greu meci egal.
U CRAIOVA-OLIMPIAKOS (3-0)
DINAMO-LEVSKI SPARTAK (3-0)
Vremea a fost rece. Cer variabil.

Joi 17
Azi începem la 9. M-am sculat repede pe la 7. La școală, cu toate că avem după sport dirigenție, ne-a ținut toată ora degeaba. Diriga a zis că o să ne mute din bănci. Cu cine naiba o să mai cad?
Azi, într-o pauză, Gabriela s-a înțeles cu Ofelia și a țipat să aud și eu:
– Feli, ce mai face prietenul tău Bogdan?
– Bine, ce să facă.
Și a mai zis ceva dar nu am mai ascultat. Ce-o fi vrut să zică? Să nu-mi mai fac speranțe? Sau să vadă dacă-mi fac?
Azi a fost ziua mamei. I-am luat 3 garoafe frumoase.

Vineri 18
Azi m-am ofticat rău de tot. Din multe motive.
1. La geografie ne-a dat afară, pe mine și pe Gabi că nu sîntem tunși (De dimineață am mai luat din păr!). Dar nici nu mă tund. Să mă fi văzut în vacanță, nu mai zicea el (Iorga) că nu sîntem tunși. Diriga nu mișcă nici un deget deocamdată.
2. În curte, la pauză, exact în fața mea se plimbau unul lîngă altul Bogdan și Ofelia. Am ușchit-o sus. Fără drept de apel.
Vremea a fost frumoasă cu cerul variabil. Vreme caldă pentru vremea asta. +20°C.

Sîmbătă 19
M-am sculat ca de obicei și am plecat la școală. Prima oră de latină mi-a lăsat o impresie bună. Profa nu e frumoasă dar amabilă.
Am pierdut trusa cu carioci și cu stiloul de aur. Încerc să nu mă gîndesc.
Relațiile cu Ofelia, cum mă așteptam, se sting încetul cu încetul. Primește din ce în ce mai multe bilețele, se întîlnește cu el din ce în ce mai mult.
Vremea a fost frumoasă cu cerul variabil.

Duminică 20
M-am gîndit și mă mai gîndesc dacă să strîng bani să iau un picup. Ar fi ceva dar numai să fie discuri bune.
Azi am plecat în Dr Taberei dar nu era nimeni acasă. Am venit înapoi și iar am plecat acolo. Am stat nițel și apoi a venit mamaie cu Cristi. Afară am avut de lucru cu un ciumete dar i-am aranjat frizura. Am jucat cu Cristi șah și moară. Mamaie i-a luat o geantă foarte șic. Numai servietă de școală nu se poate numi.
Vremea a fost frumoasă și chiar caldă.