Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (4)

Luni 19
Azi am început școala. Aseară m-am tuns destul de scurt dar nu-mi pare rău căci pînă la 15 Mai o să-mi crească la loc. Abia atunci, cînd timpul o să fie frumos, o să am nevoie de frumusețe. Andrei, Sorin și Titi nu s-au tuns și diriga i-a pocnit și i-a trimis să se tundă imediat. Acum nici unul nu mai poate să rîdă de celălalt deoarece toți sîntem la fel.
Pe Ofelia sau cel puțin istorioara cu care am umplut jurnalul 81, m-am hotărît s-o uit mai ales că legătura cu Andrei nu e chiar așa de nesemnificativă pe cît pare. Ar fi o prostie să încerc să-i despart.
Vremea a fost asemănătoare cu cea de ieri. +16°C.

Marți 20
M-am sculat am băut un ceai cu cozonac și am plecat la școală. Sportul nu l-am făcut căci afară ploua. Noi, băieții, am pus perdelele. La fizică am stat degeaba.
La Română, Predoaica a și început să asculte. M-a înhățat și pe mine și mi-a dat un 7. Profa a zis că aștepta mai mult de la mine ceea ce mi-a dat mai multă încredere în viitor.
Acasă m-am ocupat de sporty. Mai tîrziu a venit tanti Lili ca să-și etaleze noile cuverturi pe care și le-a cumpărat. Iar mama nu mai contenea cu laudele ba i-a mai dat și niște cafea.
Vremea a fost relativ rece. Toată dimineața a plouat dar apoi cerul a devenit variabil. +11°C.

Miercuri 21
M-am sculat, am mîncat și am plecat la școală. Orele au decurs cît se poate de normal. Apoi am plecat. Ceilalți au rămas să repete dansul rock.
După ce am venit acasă am mers și mi-am luat un bloc de desen, un dosar cu șină și o ascuțitoare. Am desenat o mașină formidabilă. De fapt cea mai reușită și cea mai completă de pînă acum. Marțea viitoare o să-i dau gata pe toți inclusiv pe profa de desen.
Mai tîrziu a venit mama și apoi a plecat la mamaie însă eu am rămas acasă ca să învăț pt că mîine dăm extemporal.
Vremea a fost iar rece cu cer variabil. Măcar să nu plouă că mîine avem sportul! +11°C.

Joi 22
Ca de obicei m-am sculat și am plecat la școală. Diriga m-a trimis să duc o scrisoare la CNEFS. La sport am jucat ceva volei dar mai mult a durat încălzirea.
La română am dat lucrare și am făcut de un 7-8 zic eu. Apoi am plecat acasă. Ziua a fost cam goală din punct de vedere al evenimentelor. Mi-am făcut temele și m-am uitat la televizor.
Vremea s-a răcit și mai mult cu cer variabil mai mult noros. +9°C.

Vineri 23
Azi am venit la 8 la școală deși trebuia să vin la 9. Nu aveam de unde să știu deoarece probabil diriga a anunțat asta cînd eu eram plecat. Oricum nu am fost singur căci am jucat volei cu Eva pînă să înceapă orele.
La muzică am ascultat discuri cu Sandokan și Amanda Lear. La matematică am dat lucrare și am făcut prost. Spaniola nu am făcut-o și am plecat acasă.
Pe mama au apucat-o iar gînduri de măritiș. Cică e unul care a cerut-o de nevastă și că o să se mărite cu el. Cred că primăvara e de vină. Totuși nu știu ce să cred și chestia nu e rea mai ales că tipul stă în 3 camere.
Azi vremea a fost rece cu cer variabil. +10°C.

Sîmbătă 24
Pînă la urmă m-am sculat deși aveam chef să absentez azi. La școală era vorba să dăm 2 extemporale dar nu am dat nici unul. De frica lor a lipsit un rînd întreg.
După ore m-am întîlnit cu Andrei în față la Patria și am mers la filmul ÎN SPAȚIU. Un film foarte frumos gen Science-fiction. Nu am mai mers de vreo 2 luni la cinema.
Cînd am venit acasă a dat telefon Olga și a zis că mîine să fiu în stație la Universitate ca să mergem la circ. Mama lucrează de noapte. M-am uitat la televizor și m-am culcat tîrziu.
Vreme ceva mai căldicică cu cer senin. +15°C.

Duminică 25
La 9 și un sfert am fost în stație la Universitate. Circul începea la 10. Am așteptat cu răbdare și cum familia Sterescu nu poate fi niciodată punctuală, Olga, Cristi și Simona au venit pe la 9:45. Am luat repede troleibuzul și cu chiu cu vai am ajuns la timp. Spectacolul a fost agreabil și amuzant.
După asta am plecat pe jos pînă în Herăstrău. Am mîncat înghețată, gogoși și ne-am plimbat cu vaporașul. Eu și Olga am băut și o bere. Într-un cuvînt distracție și bună dispoziție. Asta fiindcă nu a fost mamaie cu zgîrcenia ei binecunoscută. Apoi eu am venit acasă. Olguța mi-a dat 25 lei.
Vremea a devenit caldă cu cer variabil mai mult senin. +18°C.