Wishful Thinking

Share This

Obsesii, mofturi, damblale…

În afară de The Big One (care încă nu e overdue totuși, puțintică răbdare…), n-am prea multe obsesii. Alea puține pe care le am sînt însă fixe și extrem de acaparatoare.
Deși sînt un jucător de șah mediocru spre mediu, am vrut dintotdeauna să am o tablă și un set de piese adevărate. Arhicunoscuta cutie cu balamale, folosită cu precădere la datul cu zarul, la iarbă verde sau pe plajă, îmi provoacă fiori de greață de multă vreme, chiar dacă apuc să joc „la tablă“ o dată la 5 ani.
Așa că, de la apariția internetului, scormonind după echipamentul ideal, am ajuns un mic specialist. Al căutărilor. În această calitate, pot să afirm cu toată convingerea că tatăl și mama firmelor producătoare de astfel de echipament este Drueke. Americani. N-ai zice…
Tabla nu e doar o simplă tablă, pentru că fiecare pătrat (alb sau negru) e o bucată separată, unită de celelalte printr-un ingenios sistem de încastrare. N-am mai văzut nicăieri așa ceva și amănuntul m-a dat pe spate. It’s a must have, mi-am zis, însă n-am reușit decît de curînd să găsesc un site care să facă livrări și în Europa. Cei mai mulți dealeri Drueke se mulțumesc să-și desfacă produsele în homeland.
Trag aer în piept (citește „aloc în avans sume de bani încă ipotetice“) și mă pregătesc să intru în posesia unui accesoriu pe cît de inutil, pe atît de necesar :)