Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (32)

Luni 7
Azi m-am dus iar în parc și m-am plimbat cu Cami. Zi identică cu cea de ieri. Vremea a fost frumoasă și călduță.
Țin să consemnez că azi am bătut recordul la dormit. M-am sculat la 12.

Marți 8
M-am sculat pe la 11 și nici nu știu cum mi-am umplut timpul pînă a venit mama. Mai am 7 zile de vacanță. Simt tot mai mult cum se apropie școala.
Cînd a venit mama am mîncat niște pește și mai tîrziu a venit și Dan. După aia hop și Zoie. A plecat repede. Eu am ieșit și m-am plimbat. Mi-am luat și un plic cu timbre
Vremea a fost frumoasă dar noroasă.

Miercuri 9
M-a sculat mama pe la 8. Azi mă duc la mamaie. E în Drumul Taberei. Mama a zis că vineri trebuie să mă tund.
La mamaie a fost minunat. Am stat afară mai tot timpul. Am luat tot felul de dulciuri și fructe. Mere, struguri, fursecuri etc. Ne-am jucat tot felul de jocuri. Două au fost mai „serioase”. De două ori am sărutat-o pe Mari, firește pe obraz. De două ori ea pe mine. Am stat pînă la 21. Mamaie mi-a dat 10 lei.
Vremea a fost frumoasă și caldă.

Joi 10
Țin să scriu că performanța cu Mari nu am realizat-o cu Ofelia. Mama a venit din noapte și s-a culcat. Eu am plecat pe la 10,04 fix. Acolo pînă după-masă am stat în casă. Apoi am ieșit afară. Ne-am jucat frunza. Am observat că Mari e deșteaptă. Știe să vorbească, să se comporte, într-un cuvînt e bine-crescută. Îmi place. În cu totul alt fel decît îmi place Ofelia. Și Cristi a început să nu mai fie copil.
Vremea a fost caldă cu cerul senin.

Vineri 11
Azi m-am sculat pe la 10. Am plecat la mamaie și la 11 eram acolo. Cristi s-a tuns. Nu e deloc urît. De-aș fi și eu la fel.
Mai pe după masă am ieșit și eu afară, înaintea Marilenei. Am făcut cunoștință și cu cîțiva băieți. Phiii! Proști mai sînt, Doamne! Numai prostii vorbesc. E și normal că Mari nu-i agreează.
A venit și mama și apoi am plecat împreună. Vremea a fost căldicică. Cer variabil.

Sîmbătă 12
M-am sculat la 9,30 și am luat înțeleapta hotărîre de ami face niște cartofi prăjiți. M-am uitat la televizor. Mai tîrziu a dat telefon mama și mi-a zis să vin în stație la 31 să-mi dea ceva. Am mers cu ea la piață și mam întors cu mere, roșii și porumb.
Mi-am aranjat un „birou” în perspectiva viitoarelor zile de școală. Am strîns 20 de lei ca să-i iau măcar niște flori și o felicitare. Dacă aveam cei 400 de lei…
Vremea a fost rece și a plouat dimineața și seara.

Duminică 13
M-am sculat și m-am uitat la „Jachetele galbene”. Mai tîrziu a venit Dan. Eu am vrut să mă duc la tuns dar era prea multă lume și am renunțat.
Am jucat un fotbal pe masă cu el. M-a bătut cu 10-1. Pînă acum m-a mai bătut cu 5-0 și cu 7-0. După ce a plecat, ne-am uitat la televizor. Apoi Dan a dat iar telefon și mama s-a dus la plimbare cu el. Eu am rămas acasă toată ziua.
Vremea a fost plăcută. Cer variabil.