Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (5)

Joi
Cînd m-am sculat am constatat cu dezamăgire că a plouat. Totuși nu e frig. Mai tîrziu mi-a dat telefon Cami și m-a invitat la ziua ei. Am acceptat cu plăcere deși nu-mi amintesc ca ea să fi venit la ziua mea. Nici nu știu ce să-i iau. La școală, pînă la ora de dirigenție totul a fost bine. La istorie nu m-a ascultat, iar la matematică ne-a dat alt extemporal. Dar la ora de dirigenție m-a mutat în prima bancă. De Sorin nu mai vreau să vorbesc. Bucuria de a sta cu M.M. a fost trecătoare. Am observat că Mădălina mă fixează mereu și nu înțeleg de ce.

Vineri
Cînd m-am sculat afară ningea. Azi intru la 2 așa că am timp să-mi fac lecțiile. Mama a luat leafa ieri și mi-a dat datoria de 50 de lei. Mi-a luat cerneală străină și de acum încolo scriu cu stiloul de aur. Apoi am mutat masa și scrinul. La ora de matematică am stat ca pe ace. La lucrare am luat 4. În schimb la geografie am luat un 10. Azi am plecat mai devreme. Cînd am ieșit, Gabi și Elena m-au luat la braț. Mai tîrziu am observat că în spatele nostru era Segărceanu.

Duminică
La mamaie, cu toate că patul meu e făcut din 2 fotolii, am dormit f. bine. M-am îmbrăcat și am mîncat. Mai tîrziu a venit unchiul Nelu și a zis că ne ia la el să facem ziua Cameliei. Binențeles că nu eram pregătiți, abia am putut să-i luăm un buchet de flori. Cînd am ajuns la Cami, ne-am jucat și apoi am mers afară cu schiurile și cu sania. Apoi a venit mamaie și cu Olga și am plecat. Cînd am ajuns acasă mama m-a întrebat cum a fost. Nu-mi place să povestesc deloc ce am făcut. De aceea mama s-a supărat.

Luni
M-am sculat la 8 și 45 și am mîncat. Mama e de dupămasă. Trebuie să învăț bine la istorie pt că dacă am scăpat odată, acuma nu cred să mai meargă. Duminica de ieri a fost f. plăcută și deconectantă. La istorie m-a ascultat și am luat un 7. La anatomie ne-a dat lucrare iar la sport am jucat fotbal. La română Predoaica nu era în toane bune. Mîine la 8 trebuie să fim la școală pt că trebuie să facem o vizită la fabrica de ADIDAS pt export. Mi-am cumpărat un termometru pe care o să-l pun afară.

Marți
La fabrică a fost destul de interesant. La școală nu prea au fost evenimente. La sport am jucat baschet. M.M. nu prea mă bagă în seamă. Andrei m-a invitat duminică la ziua lui. O să-i iau niște bomboane de lux și gata. Mi se pare că azi nu prea am ce să scriu. La română am luat un 8. Am montat termometrul afară dar mi-e că o să înghețe. Cred că M.M. știe că mă gîndesc la ea și vrea să mă facă să mă manifest ca după aia să rîdă de mine. Dar nu fac eu așa.

Miercuri
M-am sculat la 8 și jumate. Mai tîrziu a dat telefon tata. Mi-am făcut lecțiile. La școală m-a apăsat ceva ca o mîhnire și nu am avut chef de nimic. O evit mereu pe M.M. Și ea face la fel crezînd că mă voi exterioriza violent. De fapt cred că au început să se rupă unele „fire” care mă legau de ea. În schimb mă compensează ca să zic așa bunăvoința celorlalte fete care încearcă să mă facă vesel. Cînd am venit acasă am găsit hainele care le lăsasem aruncate puse în antena TV. Semn ca altă dată să le pun în ordine.