Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (8)

Marți 10
Am plecat la lucru cu voie bună. Încă de dimineață vremea se anunța frumoasă. La atelier ne-a pus să filetăm. La școală, înainte să intrăm, am jucat puțin baschet. La matematică ne-a dat lucrare. N-am făcut nimic. Pe 25 dăm teză cu subiect unic. La sport am jucat baschet pînă am transpirat. Diriginta ne-a spus să rămînem după ore să frecăm parchetul cu petrosin. Am rămas. După ce s-a uscat am jucat volei, fotbal, de toate. Cînd am ieșit afară ploua dar era cald.

Miercuri 11
M-a sculat mama prin telefon și m-a rugat să trec pe la ea cînd plec la școală. Mi-am făcut lecțiile și pe drum am luat și un caiet matematică de 200 file pt. M.M. Mama mi-a dat 25 de lei ca să-i iau 2 ciocolate. 10 lei mi-au rămas mie. La Volga are un termometru nemaipomenit de fereastră. Costă 40 lei. La școală am mai jucat ceva baschet, la engleză am luat un 9. Adidașii au cam început să mă strîngă. Deabia aștept să ajung acasă și să-i scot. Am rămas și astăseară să dăm cu petrosin.

Joi 12
M-am sculat ca de obicei și am început să învăț. Dimineața a trecut repede și am plecat la școală. Marin a adus iar mingea și am mai jucat ceva baschet și volei. La școală, la dirigenție, m-a mutat în banca a doua de la perete. Bine că nu mai stau în prima. Cu 2 bănci în spate stă M.M. așa că orice ar face nu poate să mă evite. În pauză nici nu s-a uitat la mine. Vrea oricum să arate că pt. ea banca a 2-a nu există. O să existe! Și încă cum! O să i se pară cea mai mare bancă din tot rîndul! La geografie am luat un 10 pe o poză cu munți.

Vineri 13
M-am sculat odată cu mama și am plecat să caut ceva de băut pt. excursie dar nu am găsit. La școală nimic deosebit. M.M. merge în excursie. Sînt curios să văd dacă stă cu Andrei sau cu o colegă. Eu stau cu Titi. Dacă mă roagă să stau cu ea, o s-o refuz. Dacă accept îi dau prilejul să creadă că pot face orice ca să stau cu ea, chiar să-l supăr pe Titi, care oricum e un prieten. Dacă îi par simpatic să se țină scai de mine și atunci cînd o să mă conving o să dau și eu dovadă de bunăvoință. Cînd am venit acasă am mîncat și m-am așezat la film. Mama e de noapte.

Sîmbătă 14
Azi m-am sculat la 10 fără ceva, am mîncat niște pastramă și am început să-mi fac lecțiile. Am plecat la școală iar la chimie am făcut niște experiențe grozave. M.M. m-a întrebat dacă merg în excursie și s-a bucurat f. mult cînd a auzit că merg. Sper să fie frumos. Și mama pleacă azi și vine mîine la Sinaia. La engleză am dat lucrare. Cînd am venit acasă mama mi-a lăsat totul pregătit, numai să pun în plasă. Azi vine Olguța și stă cu mine.

Duminică 15
M-a sculat Olguța pe la 6 și mi-am făcut bagajele. I-am lăsat cheia mea zicînd că să stea acasă toată ziua. La școală autocarul deja venise. Am stat în spate. Primul popas a fost la Sinaia, unde am și mîncat. Văzînd că ne dă de băut apă, am cumpărat pepsi. Apoi, la Bușteni, de unde am urcat pe jos pînă la cascada Urlătoarea. M.M. scria pe zăpadă D+ și mă întreba pe mine mai departe. Am încercat să-i spun mai pe ocolite că ea este dar ori nu m-a înțeles ori nu a vrut să înțeleagă. Vremea a fost nemapomenită: caldă, frumoasă și multă, multă distracție.

Luni 16
M-am sculat tîrziu de tot și mi-am făcut compunerea la spaniolă căci presimt că m-ascultă. La școală, cu toate că în excursie s-a purtat foarte intim cu mine, M.M. nu a mai pomenit nimic. Cred că în fața colectivului nu prea vrea să arate că este o legătură între noi. Ieri Gabi mi-a spus că i-ar place să fie toți băieții așa ca mine. Nu vreau să mă laud, dar încep să cred că am un caracter frumos. Deși din însemnările de pînă acum reies niște fraze cam egoiste. Vremea a fost caldă. La spaniolă am luat 9.