Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (25)

Luni 20
Am fost la ora 7:00 la fabrică însă am fost anunțați că nu mai facem aici ci la școală. Pentru un timp ne-am bucurat dar cînd am văzut ce balaur e profesorul ne-am dat seama că fabrica era un rai. În fine, după ce ne-a prelucrat bine, am scris ceva care ne-a luat vreo 2 ore. A venit apoi dirigul și ne-a dat cărțile, lucru care ne-a mai luat 2 ore. 2 ore am lălăit-o și apoi am plecat acasă.
Pe fata aceea necunoscută o cheamă Igna Daniela. Figura ei plăcută mă impresionează. E foarte sensibilă deoarece a început să plîngă din cauză că a întîrziat la lucru.

Marți 21
________________

Miercuri 22
Azi am plecat la 2 dupămasă la școală. Facem de dupămasă. Ne-a frecat destul de dur.
Azi am primit marea lovitură. Mama era azi foarte supărată. Apoi mi-a zis că a vorbit cu Zoe și ea a spus că eu aș fi fumat cînd am stat la ea în vară! Cînd am auzit am văzut verde. Pe Zoe o s-o distrug pt că asta e ultima picătură. O DISTRUG! Și asta de față cu mamaie. O voi prinde în Floreasca.

Joi 23
E nemaipomenit. Să lupți ani de zile pt ca mama ta și ceilalți din jurul tău să vadă că nu ești un golan, să faci o mulțime de fapte bune, să te afirmi peste tot ca un băiat de excepție, cu toate calitățile pe care le implică titlul ăsta și într-o bună zi mama ta să pretindă că fumezi!
Eu am pe cap o mulțime de draci și de probleme, dar am cel puțin siguranța că numai eu le știu iar mama să mă privească ca un golan.

Vineri 24
Scriu din ce în ce mai rar fiindcă nu mai am timp deloc.
De dimineață ne-a sculat din somn Zoe. Binențeles nu i-am făcut scandal pentru că nu sînt idiot s-o fac acasă la mine. Totuși se pare că a mirosit ceva și s-a cărat repede.

Sîmbătă 25
________________

Duminică 26
De dimineață a dat telefon tata. A venit din deltă și m-am dus la el să-mi dea niște pește. M-a tratat cu dulceață de afine. Nu am stat mult. Am venit acasă și am mîncat apoi am plecat la mamaie. N-am făcut nici aici mare lucru. Am ieșit afară, am mîncat porumb, mere, struguri și eclere cu frișcă. Mama a venit și ea mai pe seară și a plecat cu tanti Lili la o soră de-a mamaiei. Eu am plecat tîrziu dar am ajuns repede cu MAXI-TAXI.
Mîine ne trimite la cartofi.
Azi vremea a fost rece. Prima zi rece cu toate că cerul a fost senin. +20°C.