Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (43)

Luni 23
M-am sculat și am plecat la școală. Orele au decurs în mod obișnuit. După ore diriga ne-a chemat pe cîțiva la ea și ne-a ținut o predică despre învățătură și disciplină, pe mine atingîndumă doar așa, tangențial.
La lucru am făcut o piesă nenorocită pe care am luat un 8.
Am ajuns acasă, am mîncat și m-am apucat de lecții. Ca desert am mîncat niște portofele cu gem foarte gustoase pe care leam luat în drum spre casă cu Titi.
Vremea a fost destul de caldă pt timpul ăsta.

Marți 24
Dezastru! M-am sculat la 7 fix. Am plecat ca o rachetă de-acasă. Am ajuns exact la point. La fizică am dat lucrare și am făcut de un 5. La sport am jucat un football de zile mari. Meci nul: 8-8. Eu, Titi și Niță contra Andrei, Sorin, Alexandru. Din punct de vedere tehnic am jucat mult mai bine. Ei practică un joc dur și atletic pe cînd noi jucăm fin și tactic cu pase multe. E o adevărată plăcere să joci football pe o vreme ca asta. Serios!
Vremea a fost plăcută cu cer variabil mai mult senin. +7°C.

Miercuri 25
Iar m-am sculat tîrziu dar am ajuns cu bine la școală. Azi am dat teză la română. Doamne, m-am tîmpit de tot! Dacă iau 6 e bine! Nu știu ce-i cu mine dar în trim II învăț pe rupte și bat recordul personal de note bune. Sigur! De fapt trim. I e cel mai prost pt mine. În fiecare an e așa.
Mama vrea să vîndă bicla și să ia radio cu picup. Nu sînt de acord! I-am spus că poate strînge în 2 luni 2000 și să-l ia. Problema rămîne deschisă.
Vremea a fost în răcire. Am fost la mamaie dar nu era acasă.

Joi 26
Am plecat la școală la timp. După ora de informare, am jucat iar football de zile mari cu toate că am mîncat bătaie cu 9-3. Pe mine mă interesează să fac un joc bun pt ca așa să-mi cîștig un loc bun în echipa clasei în meciurile interclase. Am dat un gol excepțional. Iată desenul șutului.
Desen Fotbal
Andrei a rămas cu gura căscată.

Vineri 27
Azi, cînd m-am sculat ningea destul de frumos dar s-a făcut fleșcăială.
Am făcut orele ca de obicei. Nu m-a ascultat la nimic.
Am observat că Ofelia se poartă cu mine mult mai blînd decît cu ceilalți băieți. Nu neapărat că mi-ar plăcea dar, ca să mă laud, mă și port ca un binecrescut. Ăștialalții numai pe rîcă și pe oftică știu să vorbească. Caută să te enerveze. Vedeți mă cum e viața? Deabia în ultimul an dă norocul peste mine!
În fine, după ore am venit acasă, am mîncat și am venit la pregătire la matematică. Destul de instructiv. Apoi am venit acasă.
Vremea a fost rece cu cerul noros cu ninsoare. +2°C.

Sîmbătă 28
M-am sculat și am plecat la școală. La latină am dat lucrare, dar am făcut f bine și dacă nu iau 10 iau 9. Istoria a fost de-a dreptul plictisitoare dar am suportat. Am mai vorbit cu Oana și uite-așa au trecut orele. Cînd am venit acasă mama făcea salată de boeuf. Apoi a plecat. M-am uitat la televizor, m-am învîrtit prin casă, într-un cuvînt am lălăit-o.
Vremea a fost în general rece cu cerul noros fără ninsoare. +2°C.

Duminică 29
M-am sculat pe la 8. M-am uitat la un nou serial englez „Alice în țara minunilor” și apoi am plecat la mamaie.
I-am găsit făcînd treabă dar le-am compensat apariția neașteptată și neplăcută cu un ajutor util și binevenit. Am mîncat bine, am băut bere și coniac care m-au făcut să clocotesc. M-am jucat cu Cristi prin casă, ne-am uitat la TV. Am jucat cu el (Cristi) cărți pe bani, bineînțeles în joacă. Apoi am plecat. Mamaie mi-a strecurat în buzunar 20 lei. Am stat la troleibuz 1 oră întreagă.
Vremea a fost rece cu burniță. +1°C.