Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (24)

Luni 13
De dimineață, m-am sculat, am mîncat și am plecat să mă tund. M-a tuns destul de frumos dar mi-e teamă să nu îmi zică ăia (dracu știe cine o fi diriginte) că sînt prea cu părul lung. Aș vrea să fie o clasă cu majoritate fete și vreo 10-15 băieți. Nu mai mult.
Mi-am pierdut părerea că mama se poartă așa cum ar trebui să se poarte. Nu mai am încredere în ea și asta înseamnă că nu mai am încredere în nimeni, poate numai în tata (?). Trîntește ușile și înjură ca o țigancă dar are pretenția să vorbesc frumos și să umblu încet. Îmi cere bani după ce cu o săptămînă înainte îmi luase. A început să îmi impună să-mi cumpăr singur ce am nevoie, de parcă aș fi pe salariul meu.

Marți 14
Aș vrea să treacă mai repede anii și să-i demonstrez că pot să fac mult mai mult decît a putut ea să-mi ofere. Iar ca mamaie nu va face la mine. Casa asta și-a ales-o, în ea să trăiască. În afară de mobilă, îmi voi lua un frigider, un televizor mic, un radio și un magnetofon. Primii 2 ani vor fi cei mai grei apoi voi începe viața pe care am visat-o și o visez.
+25°C.

Miercuri 15
M-am sculat tîrziu și m-am îmbrăcat repede și am plecat fără să mănînc nimic.
La liceu am ajuns la timp și a trecut destul timp pînă a început deschiderea. Apoi ne-a repartizat pe clasă și gata. În clasă sînt 14 băieți și 27 fete. Dintre băieți nici unul nu e antipatic (cel puțin așa am observat eu) chiar și unul cît un buldozer cu o față de CIAN-KAI-ȘI e blînd ca o mioară. M-am împrietenit cu unul MIHAI care nu e prea violent dar are o trăsătură verbală caracteristică. Fumează nițel, lucru care nu mă deranjează dar dacă încearcă să mă bage și pe mine în rahat îi fac vînt și îl bag și în pizda măsii.
Am venit acasă obosit.

Joi 16
Programul este următorul: 3 săptămîni practică și 3 săptămîni teorie. Asta e f. mișto pt că la practică mai am și timp liber.
Am plecat la școală cu o mașină super-arhiplină.
Dintre fete mi-au atras atenția cîteva. Secretara U.T.C. o fată frumoasă cu personalitate blondă cu ochi albaștrii se numește DANA. Altă fată brunetă cu ochi negri MIHAELA. NU ȘTIU. MIHAI vrea să le cucerească pe toate. Eu nu mă „înaintez”. După mutrele fetelor am înțeles că fiecare așteaptă să fie „atacate”. Eu nu voi face asta pt că nu vreau să am neplăceri. Mă voi ține de carte și le voi turba pe toate. Cred că la engleză o să-i fac praf. Bine că Dana e la Engleză și Mihai e la Franceză.

Vineri 17
M-am sculat de dimineață și am plecat la școală, adică la fabrică. Pe drum m-am întîlnit cu o altă fată din clasă pe care nici măcar nu am întrebat-o cum o cheamă. Oricum întîlnirea se pare că nu a deranjat-o.
Am mers sus la club și un maistru Anton ne-a făcut instruirea practică.
Am observat că pe Dana și Mihaela nu le deranjează deloc „perlele” verbale pe care le debitează Mihai ba chiar scot și ele cîteva. Eu nu pot să fac așa ceva deci nu pot să intru în grupul lor. Dealtfel nici nu vreau.
Azi a fost ziua mamei. I-am oferit trei trandafiri roșii care au bucurat-o. Am fost la mamaie și am jucat fotbal pe rupte cu Liviu, Coman și Cristi.
Vreme caldă cer senin.

Sîmbătă 18
Azi avem zi liberă deoarece și fabrica are la fel. M-am sculat pe la 10 și am făcut curat în casă. Mi-a dat telefon Mihai și am mai vorbit cu el.
Dana îmi știe telefonul dar eu nu i l-am cerut pe al ei. Dacă ar interesa-o probabil că l-a notat și Mihaela.
Am stat în casă și am ascultat meciurile la SUPERSONUL MEU. În zilele astea, adică azi gustul vacanței mi-a revenit și mă simt minunat. După 4 zile de practică merit. Acum urmează șiruri de 6. Trebuie să halesc bine ca să am energie.
Vremea a fost azi plăcută cu cer variabil. +26°C.

Duminică 19
Primele semne de afirmare au apărut. Alaltăieri am desenat niște mașini și niște afișe engleze iar Dana și Mihaela mi-au și solicitat exemplare. Următorul punct e engleza iar apoi sportul.
De dimineață m-am sculat și m-am spălat pe cap. Părul parcă mi-a mai crescut și la spate îmi place cum arată.
Pe la prînz am plecat la mamaie. Am ieșit afară și am jucat fotbal ca un nebun și am făcut tenișii negri. Apoi am venit acasă.
Azi vremea a fost caldă cu cer senin total. +28°C.