Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (38)

Luni 19
Azi am avut una din cele mai mari surprize din acest an. La școală am făcut orele ca de obicei. Într-una din pauze vine Biță la mine și-mi dă un bilet de la Oana. Bilet, vorba vine, căci cînd l-am desfăcut am văzut că era o adevărată scrisoare. Și ce credeți că-mi scrie? Eleva Călina Oana îmi cere prietenia. Nu vă-nchipuiți? Eu mă amăgesc de aproape 2 ani cu povestea asta cu Ofelia iar cînd nu mă aștept și de la cine nu mă aștept vine o fată pe care o cunosc de 3-4 zile și-mi cere să fim prieteni. Mai e oare necesar să scriu că am răspuns DA?

Marți 20
În bilet Oana îmi înșiră o serie de întrebări printre care și cea în care mă întreabă dacă între mine și Roxana există ceva. Îi răspund că nu, Roxana fiind o fată cu un caracter total diferit de al meu.
Deabia azi m-am trezit după „șocul” de ieri și mi-am reluat viața de elev. La sport am jucat football. Nu am făcut prea mare lucru dar am tras și eu o dată pe poartă din voleu. Cînd am ieșit mi-am luat un Almanah Cutezătorii 82.
Vremea a fost plăcută cu cerul variabil mai mult senin.

Miercuri 21
Aseară mama mi-a adus numai bunătăți. Alune nemțești, napolitane austriece și o sticlă de citronadă TUBORG daneză.
Azi la școală am făcut distracție mare. Am rîs cu Ofelia de n-am mai putut. Azi am aflat că Segărceanu este în spital. Nu știam ce să zic. Să mă bucur sau să mă întristez?
Azi joacă INTERNATIONALE-DINAMO (1-1), ABERDEEN-FC ARGEȘ (3-0), BOLD-U CRAIOVA (1-0)

Joi 22
M-am sculat și am plecat la școală. Azi intru la 9. La sport am jucat volei. La română am luat un 7. Nu știu din ce cauză am început să fiu mai îndrăsneț în cea ce privește „prietenia” mea cu Ofelia. Cu Oana m-am mai văzut în pauză și mi-a spus că ar vrea duminică să mergem să-i facem o vizită la spital. Sînt curios să văd cum arată. În rest nimic deosebit.
Vremea a fost destul de călduță cu un cer neobișnuit de albastru. +22°C.

Vineri 23
M-am sculat și am plecat la școală ca de obicei. La școală am făcut-o de oaie. Profa de matematică care ține locul lui Segărceanu m-a văzut că nu scriu nimic și mi-a dat un 2.
Injuratura
Credeam că Oana se va supăra dar și ea are un 1. Deabia aștept să vină Segărceanu. În sfîrșit, scap eu…
În rest nimic deosebit. Vremea a fost plăcută dar spre seară a plouat. +21°C.

Sîmbătă 24
AZI ZIUA O.N.U.
Azi în drum spre școală mi-am luat un almanah Sportul. La școală, între ore m-am mai întîlnit cu Oana. Acum toți știu că noi doi…
Am fixat ca azi să mergem să-l vedem pe Segărceanu. După ore am zbughito acasă unde deabia am avut timp să mă-mbrac. Cînd am ajuns la el la spital portarul s-a speriat. Eram 21! Întîlnirea a fost nemaipomenită. Apoi ne-am dus în parcul Herăstrău. Eu și Oana ne-am distanțat de grup. Oana mi-a arătat cum Roxana se tot ținea după noi. Fantastic! E prima oară cînd mă vor prieten două fete. Păcat că tocmai acuma.
Vremea a fost destul de rece. A și plouat. +20°C.

Duminică 25
AZI ZIUA ARMATEI
M-am sculat pe la 8. M-am uitat la serial și am plecat la mamaie. Acolo nu s-au prea entuziasmat și îmi închipui ce mutre au făcut cînd a venit și mama. Am vrut să mergem la film dar am abandonat idea. Apoi am ieșit afară și am jucat un fotbal nemaipomenit. Am fost condus cu 12-4 și ei mai trebuiau să bage un gol ca să cîștige. I-am egalat și i-am și bătut.
Vremea s-a răcit brusc. Cerul a fost variabil mai mult noros. +12°C.