Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (21)

Luni 22
M-am sculat prost dispus. Vremea e foarte nasoală. Nu cred că o să mă duc la mamaie. M-a apucat așa din senin o durere de stomac. Cred că de la icre. Am luat o linguriță de cafea și parcă mai ma lăsat. Am tăiat și profilul unui vapor pe care îl fac din scîrțîitoare. Și azi a fost o zi „mică”.

Marți 23
M-am sculat liniștit. Burta nu mă mai doare. A dat telefon tata. Mama nu prea îl vorbește de bine dar pretenții are. S-a supărat că nu ne mai invită la el. M-am hotărît să merg la mamaie. Am jucat macao și război. Eu sînt campion la macao, Cristi la război și Simona la tabinet. Apoi am ieșit și am jucat tenis. Am mîncat bine. Am venit acasă pe la 10.

Miercuri 24
M-am sculat pe la 10. A dat telefon Simona și m-am dus în Floreasca. Acolo era și Nicu. Am plecat în parc și neam jucat cu Cami. Apoi a luat mamaie pensia și a cumpărat prăjituri și gumă. Cam prost-crescut Nicu ăsta. Vede ceva la Cami, zice: dă-mi și mie asta, vreau și eu asta… În fine am plecat acasă. În finala Cupei RSR, U CRAIOVA-P. TIMIȘOARA 6-0.

Joi 25
Cînd m-am sculat am băut un ceai și am mai lucrat ceva la vapor. Apoi m-am spălat pe cap. Ca să nu mă plictisesc am ieșit în oraș să văd dacă se găsesc semicurse. Sufletu’. Cred că 75% din speranțe s-au dus. M-am suit în tramvai și am plecat la mamaie. Acolo am aflat că tatăl lui Cristi vrea să-l ia la Timișoara. Cristi e foarte bucuros. Mamaie a plîns toată ziua. Cînd am venit acasă am găsit 100 lei. Cred că de la tata.

Vineri 26
Cînd m-am sculat, mama nu era acasă. A dat telefon Simona și m-am dus în Floreasca. Mamaie făcea mîncare. Tocmai cînd nu ne așteptam a venit Nicu. Apoi a plecat. Mamaie a zis că mergem în Herăstrău dar cum era prea cald nu am mai mers. Și ca să nu pierdem timpul degeaba am mers la film. Cu Ofelia nu cred că se mai poate repara nimic. Dar cine știe ce se mai întîmplă.

Sîmbătă 27
De dimineață a venit unul de la telefoane ca să ne repare telefonul. Ne-a pus un disc galben. Eu am plecat la Obor să văd daca are semicurse dar nici urmă de ele. În caz că nu găsim o să-mi ia ceas și casetofon. Am mers cu mama să-și ia leafa de la servici și am mîncat o înghețată la cofetărie. Acasă m-am postat în fața televizorului.

Duminică 28
Azi am avut de gînd să stau acasă. Mama e de dimineață. A dat telefon și mi-a spus să mă duc la mamaie că are bere și pepsi. Mi-a dat telefon și mamaie și pînă la urmă m-am dus. Am mîncat mici cu cartofi prăjiți. Apoi ne-am pus în fața geamului să ne bronzăm. Mamaie a făcut clătite. Am de gînd să plec la mare cu mamaie pe 12.