Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (4)

Joi
Mi-am făcut temele și acum mă relaxez. Mama pleacă la mamaie. Duminică vreau să mă duc și eu, că am fost 3 duminici la tata și de cînd am început școala n-am mai văzut-o pe mamaie. La școală atmosferă obișnuită. M.M. m-a invitat la ea în bancă și am jucat spînzurătoarea. I-am dat stiloul și de data asta deoarece m-a rugat. La dirigenție, diriginta nu m-a mutat. Am citit pe fața Ofeliei că nu vrea să mă mute pe mine ci pe Sorin.

Vineri
Azi dimineață am plecat de acasă la școală la 11 deoarece am corul de la 12. Așa că am stat de la 1 la 2 degeaba. La școală M.M. „s-a mai răcit”. Mi se pare că nu vrea să arate prea mult cît mă respectă. Apoi ne-a luat de la ora de chimie și am făcut corul, căci mîine la 11 trebuie să fim la școală ca să plecăm la Casa de Cultură. Mădălina a aflat de MM-C și acuma mă cam bușește pe mine. Cînd am venit acasă, imediat a venit lumina și a zis că trebuie să plătim neapărat 150 de lei că altfel ne desface lumina. Vremea a fost f. urîtă și a nins. A fost frig și fleșcăială.

Sîmbătă
„Drăguțul nostru Andrei”  e lulea după GM. Chiar el n-ea spus, binențeles numai băieților. Mădălina, ca o proastă, știe și face pe nebuna și se dă pe lîngă el. La 11 am fost la școală și apoi am mers cu 24 și cu 14. Modern Club e tocmai în Titan. Pînă acolo mi-am făcut pantalonii plini de noroi. La întoarcere mi-am luat o înghețată și am mers într-un tramvai arhiplin; ceilalți au coborît iar eu am rămas încă vreo 2 stații. Cînd am ajuns acasă am căzut leșinat.

Duminică
După ce m-am sculat, m-am uitat la serial și am plecat la mamaie. Acolo, tanti Lili era acasă cu Olga și mamaie. Apoi a venit Mituș beat criță. Simona și-a făcut oracol și m-a pus să scriu în el. Mamaie s-a bucurat f. mult cînd m-a văzut. Apoi am mers cu Cristi și Simona la cofetărie unde vînzătoarea mi-a dat restul cu 10 lei mai mult, bani care mi-au revenit mie. Cînd am venit acasă nu era nimeni. Mai tîrziu a venit mama de la tata și mi-a adus cîțiva pumni de semințe de floarea-soarelui.

Luni
M-am sculat pe la vreo 9 și m-am apucat de lecții. Azi avem sportul și diriginta ne-a cerut să venim în șort și maieu. De fapt afară nu e prea frig. E soare și cald. La școală am jucat baschet afară în ora de sport. La română am luat un 6. Segărceanu ne-a luat la rost și a zis că de ce nu am venit sîmbătă la școală. Sorin mă enervează. Azi i-am tras cîțiva pumni la figură dar tot nu se potolește. După ore l-am așteptat afară și l-am bătut mai zdravăn. Mîine vine în cîrje. M.M e ca de obicei veselă.