Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (13)

82-El-MundialLuni 21
M-iam făcut geamantanul complet. Pe la 10 am plecat la liceu. M-am înscris destul de repede. Sînt fericit că nu trebuie să fac vizita medicală deoarece dacă o făceam trebuia să stau acasă.
Am venit acasă și am așteptat-o pe Olga cu niște bani pentru mamaie. Am așteptat degeaba. Am plecat la gară și am ajuns cu o jumătate de oră mai devreme. Inspirat, deoarece am putut reține loc. Drumul nu a fost obositor, ba chiar plăcut. Am ajuns în gară la 6:30 seara. M-am întîlnit cu mamaie și ceilalți. Am mers la masa de seară și apoi ne-am culcat.

Marți 22
Ne-am sculat devreme și am mers la masă. Tanti Lili nu s-a mulțumit cu suta de lei pe care i-am dat-o. A văzut că mai am ceva bani și mi-a mai cerut. „Ca să vă distrați și voi” zice. Pe dracu! Mamaie a folosit banii ca să-și ia pîine fără sare și lapte.
Despre mundial nu mai știu nimic din colțul ăsta uitat de lume. De fapt nu mă interesează decît semifinalele și finala.
Am mers cu Cristi prin împrejurimi și ne-am jucat fotbal pe teren. Scor pînă acum 20-16 pentru Cristi!

Miercuri 23
La Radiojurnal am aflat un rezultat din mundial POLONIA-PERU 5-1.
Am mîncat și am plecat în oraș. Mi-am luat și eu un breloc frumușel cu două plăcuțe Kent și Marlboro. După aia am mers din nou pe teren în meciul decisiv. L-am egalat pe Cristi la 25 și apoi meciul s-a încheiat cu victoria mea la 29-26.
După masa de prînz am mers să luăm niște lapte de la un cioban din apropiere. Spre seară am mers la flippere unde am pierdut 15 lei.
Vremea a fost splendidă, ca și ieri (pentru munte e cald). +23°C.

Joi 24
Am mers la masă după care am plecat în oraș și am luat bilete de întors. I-am trimis tatii o vedere. Ne întoarcem la București azi la ora 5:10.
Ne-am întors la vilă și ne-am făcut bagajele. Nu m-am mirat că nu le-au încăput prea ușor lucrurile. Cumpăraseră de la Sinaia vreo 4 tablouri de format mare și multe alte tîmpenii. Nici nu se putea să nu bage și în geamantanul meu ceva. În fine am urcat în tren am găsit loc și am sosit la B. la 8 fără 20.
Am mers în DT unde am mîncat ceva. Am făcut bine căci la mine nu am găsit nimic de haleală.

Vineri 25
Am aflat că ieri la București au fost 35 de grade. TREI ZECI ȘI CINCI înțelegi? Zi tropicală. De fapt m-am convins de asta încă de dimineață cînd am plecat la mamaie în DT. Pe la 10 dimineața mă sufocam.
La mamaie am ajuns și am plecat la film cu copiii. Am văzut filmul ATAC ÎMPOTRIVA LUI ROMMEL. După film am mers la cofetărie.
Azi am constatat cu bucurie că și asfaltul se poate lua cu degetul la fel ca frișca.
După ce am venit acasă am mîncat și m-am culcat. Vreme tropicală azi (Ce bine că nu am fost ieri în Buc!) +34°C.

Sîmbătă 26
M-am sculat și am băut o cacao cu niște pastramă. După asta am plecat la mamaie în DT. Am stat puțin deoarece ei pleacă în Floreasca să-și ia pensia.
Azi, stimulat de caniculă am mîncat vreo 5 înghețate. Acasă am mîncat o farfurie întreagă de cartofi prăjiți și vreo 5 șnițeloaie. Am planuri foarte fioroase cu mine. Vreau ca la liceu pe 15 sept să am pe puțin 60 Kg.
Azi vremea a fost puțin mai „răcoroasă” în sensul că temperatura a scăzut cu un grad. Cer senin fără pic de nor. +33°C.

Duminică 27
M-am sculat tîrziu și am început să învăț ceva la geometrie. Mama s-a dus la piață și a luat vreo 3-4 Kg de cireșe. Am mîncat pe rupte și mama a făcut și compot.
În ultima vreme mama încearcă să-mi explice de ce nu poate să-mi ofere o viață mai bună. Pentru mine nu mai au nici un sens explicațiile. Rămîn la părerea că dacă nu plecam din Titan din cauza nervilor ei, acum o duceam mult mai bine.
Azi am stat toată ziua în casă și m-am uitat la televizor.
Azi vreme mai caniculară ca pe malurile Nilului! Vreme de-a dreptul ecuatorială. În Bărăgan +39°C! La București +36°C.