Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (47)

Luni 21
Cînd m-am sculat am observat că afară se pusese zăpadă de vreo 20 cm! Am mîncat și am plecat la școală deoarece facem o vizită la Suveica. Pînă a venit diriga, am ascultat puțină muzică. În timpul vizitei am observat că Ofelia îmi acordă o atenție neașteptată. Vorbim ca doi buni și vechi prieteni.
Apoi am venit acasă și am plecat în drumul taberei, la mamaie. Am jucat cu Cristi și Simona cărți, am mîncat și apoi am plecat.
Vremea a fost geroasă cu cerul senin fără ninsoare căci de ploaie nu mai poate fi vorba. -1/+5.

Marți 22
Tanti lili și cu porcul de Mituș ne fac aceiași poveste ca anul trecut. Vor să facem revelionul cu ei. Cotu’!
Azi am stat în casă toată ziua. Mama a făcut niște uscățele pe care le-am mîncat imediat. Nu știu ce să iau pt Revelion ca daruri. Am 110 lei.
Pe la prînz au venit niște popi cu descîntatul și s-au dus 20 lei. Apoi am plecat și am luat un calendar și o felicitare de la Fondul Plastic. Mai am 50 lei. Am venit acasă, am făcut niște uscățele și m-am așezat la TV.
Vremea a fost geroasă forte cu cer senin. Zăpada încă nu s-a topit. -17/-4.

Miercuri 23
M-am sculat tîrziu, pe la 10. Am stat o jumate de oră în pat și după aia m-am sculat. Am mîncat și am plecat cu mama în Dr Taberei. Acolo am jucat cărți cu copii. Cristi e campion la macao iar la război e Simona. Cred că azi, mamaie, dacă nu eram eu, nu făcea nimic. Așa, am pus perdelele, m-am dus la lapte cu Cristi și am stat o oră și le-am făcut și bradul. Apoi am plecat acasă. Am ajuns în 20 de minute. Miam luat niște sandviciuri cu șuncă calde. Sînt delicioase.
Vremea a fost caldă cu ploaie. Zăpada sa topit și afară e fleșcăială. NASOL! -5/+5.

Joi 24
Cine spune că am avut o copilărie fericită în România socialistă merită o bătaie pe cinste. Spun „am avut” pt că acest an a fost poate ultimul în care m-am „bucurat” de „plăcerile” copilăriei.
Azi am stat acasă. Cred că mamaie e în Floreasca să-și ia pensia. Am ieșit nițel afară și am luat niște lapte pt că mîine, fiind Crăciunul, mama vrea să facă cozonaci. Am luat un flacon de parfum, un pix și o agendă pt mama. Am primit o felicitare de la Gabriela Suciu.
Vremea a fost caldă. Cer noros. +5/+8.

Vineri 25
Paștele măsii de viață! Cît dracu o să mai dureze coșmarul ăsta? Cînd o să am și eu o casă ca lumea? Cînd o să trăiesc normal?
Cred că pînă atunci (dacă va exista un atunci) o să-mi iasă peri albi! În fine sînt mult mai tare de nervi decît credeam…
Pe la 3 am plecat la mamaie. Am jucat macao cu copiii. Cristi mi-a dat o gumă iar mamaie 20 lei. Doamne! Parca-și fi cerșetor!
Am venit acasă și m-am așezat la televizor.
Vremea a fost caldă cu cerul noros. Ploaie slabă. +2/+7.

Sîmbătă 26
Azi m-am sculat, am mîncat niște cozonac cu ceai și pe la 12 am plecat la mamaie. Erau acasă numai mamaie și copii.
I-am făcut simonei niște exerciții la matematică și apoi am jucat remy. Sînt campiona la remy. Cristi la macao. Simona la război. Apoi ne-am așezat cu toții la televizor. Pe la 6 a venit și tanti lili cu niște daruri de Crăciun. Mamaie a avut grijă să facă să nu le văd eu. Programul TV a fost foarte frumos: Teleenciclopedia, serial, varietăți antologice, muzică ușoară.
Vremea în curs de răcire dar continuă să plouă. 0/+3.

Duminică 27
Încă patru zile din 1981. A apărut programul special TV de revelion. Trebuie să-l iau neapărat.
Acum vreau să relatez o întîmplare care mi-a scăpat din însemnări, de pe data de 9-12.
La școală și în prezența tuturor (inclusiv a băieților) Ofelia, într-o explozie de bucurie cauzată de poza pe care i-am dat-o, deci Ofelia mi-a sărit de gît și… încă cîțiva centimetri și buzele ei s-ar fi atins de obrazul meu! Băieții, să cadă pe spate! După ore i-am dat un telefon și i-am cerut să-mi explice cauza. Nu a vrut să-mi spună.
0/+2.