Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (10)

Luni 23
Nimic deosebit.

Marți 24
Azi a venit Zoica la noi și a dormit aici. De dimineață m-am sculat devreme pentru lucru. Acolo mi-a scos sufletul punîndu-mă să trag la pilă o jumate de oră. La școală am luat paleta de tenis de cîmp ca să joc tenis cu Andrei. Am mai făcut progrese și i-am dat de furcă lui Andrei. M.M. a mai vorbit nițel cu mine. Mîine dăm teză cu subiect unic la matematică. Cînd am ajuns acasă am mîncat apoi a venit Zoica și m-am dus să iau niște șampon iar Zoica mi-a dat și niște bani.

Miercuri 25
Azi avem teză la matematică. M-am sculat devreme și am mîncat 2 cornuri. Azi trebuie să duc hîrtie dar cu îi mai arde de asta? Am ajuns la școală la 11:30 și am mai repetat. Primele 10 minute din cele 2 ore am stat cu Segărceanu dar restul am stat cu laboranta și am copiat pe rupte, cu toate că a fost f. ușor. Iau cel puțin 5 dacă nu 8. Cînd am ajuns acasă am început să citesc o carte și între pagini am găsit 10 lei. O pusesem acolo demult de tot și am și uitat de ea. La televizor e un film f. frumos cu Anthony Quinn. M-am spălat pe cap și m-am uscat cu feonul. Vremea a fost splendidă și caldă. T. maximă +16°C.

Joi 26
M-a sculat mama și m-am apucat de lecții. Înainte să plec mi-am luat un pix chinezesc dar mi-a dispărut subit din buzunar. La chimie am avut oră la care a asistat și diriginta și am răspuns f. bine. La dirigenție am făcut curat în curtea școlii. În-tr-o pauză, o fată foarte amabilă și frumoasă m-a servit cu niște biscuiți. Cînd am ajuns acasă am observat că pixul era în căptușala fîșului. Îmi căzuse prin-tro gaură. Mama și Zoe, care sper să nu mai vină, nu au venit încă. Vremea a fost f. caldă. Am transpirat cu toate că am avut numai fîșul descheiat și un maieu fără mîneci. Temp. max 19°C.

Vineri 27
M-am sculat la 8:30 și mi-am făcut lecțiile. Am plecat de acasă la 1 fără 25. Am mers cu fetele și cu băieții la înghețată. Titi s-a dat la ochelari de soare. Apoi am jucat volei cu fetele printre care era și M.M. Azi i-am vorbit eu, și nițel mai deschis. La chimie am făcut cîteva experiențe frumoase. În clasă era foarte cald. Erau și 20 de grade și pe deasupra mai era încins și caloriferul. Cînd am ajuns acasă mama era cu o doamnă de la servici iar Zoica era la bucătărie. Azi a adus niște pepsi și prune uscate. Vremea a fost cea mai caldă de pînă acum, cu cer senin. Temp. max +20°C.

Sîmbătă 28
După ce mi-am făcut lecțiile m-a apucat o durere îngrozitoare de măsea dar am reușit să o stabilizez „for moment“. La școală am mai mîncat o înghețată. La matematică Segărceanu ca să se răzbune pe noi că am copiat la teză ne-a dat o lucrare cu același subiect și a zis că dacă nu facem la fel ca la teză ne dă 0. Mă doare undeva, căci am făcut bine și la teză și în extemporal. Acasă Zoe a adus pe unu’ să vadă Dallasul. Nu mă interesează. Mama a adus-o, mama s-o dea afară. Vremea a fost caldă cu cerul senin. Spre seară a fost o aversă rapidă și scurtă.

Duminică 29
M-am sculat la 7 să merg la serbare. După aia vreau să merg la mamaie și poate am norocul să nu plece pînă vin eu, în Floreasca. La serbare ne-a ținut 2 ore apoi am plecat. La mamaie nu merg. Mama e la tata. Acuma stau acasă și mă uit la televizor. Mai tîrziu a venit mama și m-a convins să mergem la mamaie. Ca de obicei s-a bucurat f. mult. Am mers în parc și ne-am dat în carusel. La plecare mamaie mi-a strecurat în buzunar 20 de lei. Cînd am ajuns acasă, am văzut filmul și ne-am culcat. Vremea a fost nițel mai friguroasă. Dimineață a fost un nor dar dupămasă cerul a fost de un albastru orbitor.