Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (20)

Luni 16
M-am sculat, am mîncat și m-am spălat pe cap. Apoi am trecut să plătesc telefonul și pe urmă am plecat la mamaie. Acolo era și Zoica.
Nu am prea făcut nimic. Am citit aproape 2 ore apoi am jucat macao cu Cristi. După asta am ieșit afară. Lili m-a rugat să-i fac o poză și i-am spus că mîine. Mari nici nu m-a băgat în seamă cu toate că am salutat-o. Băi, să mor eu dacă nu e mai bine să-mi văd de treaba mea. Să stau să-mi fac griji și frămîntări despre o anume fată și deodată să mă trezesc lăsat baltă? NU!
Vreme caldă forte super +33°C.

Marți 17
De dimineață mamaie a venit la noi și am plecat la piață de unde am luat 4 pepeni frumoși. Am venit acasă, am mîncat, eu m-am făcut frumos și am plecat în D.T.
Am mîncat porumb, ecleruri și am ieșit afară. Am făcut o mulțime de poze cu Lili și Simona și EU!
Azi, altă senzație dură. O prietenă de-a Marilenei m-a rugat foarte rugător să-i fac și ei o poză. I-am explicat că se înserase și nu puteam dar că mîine îi voi face cu toată plăcerea. Fata mi-a plăcut. Dar nici o promisiune. Mâine se va decide totul.
Vremea a fost răcoroasă cu vînt puternic. +26°C.

Miercuri 18
M-am sculat, am citit nițel din Almanah Anticipația care e foarte captivant și apoi am plecat la mamaie. Acolo mai mult am stat în casă, am jucat șah cu Cristi, am citit, am mai mîncat cîte ceva. Am ieșit afară și am făcut cîteva poze Marilenei. Dorea să-i fac cît mai multe deoarece mîine pleacă și ea nu crede că o să aibă o altă ocazie. În tonul cu care a vorbit am observat că îi pare rău că pleacă. Și mie la fel.
Am venit acasă tîrziu, ca de obicei. Vremea a fost caldă cu cer variabil. +29°C.

Joi 19
Ieri a venit băiatul care îmi cumpără bicicleta. S-a uitat la ea și apoi a luat roata să o repare. Nu e nici un pericol de a-mi fura roata, fiind de la mama de la servici.
Apoi eu am plecat la mamaie iar mama la servici. Acolo am observat că Mari întradevăr a plecat și mi-a părut rău. Am dorința să-i fac niște poze nemaipomenite. Am ieșit afară, am jucat leapșa (!?) și am venit sus. Am mîncat ceva și apoi am plecat acasă.
Mama a venit tîrziu acasă și mi-a adus cei 1500 lei pe bicicletă.
Vremea a fost răcoroasă puțin. +26°C.

Vineri 20
De dimineață am plecat cu mama la cumpărături și am pus și 1000 pe C.E.C. Bineînțeles, ca de obicei 500 de lei i-am dat mamei, sper „pînă pe 27!“.
Am trecut pe la Obor și am reușit să-mi iau o pereche de pantaloni din catifea neagră destul de drăguți.

Sîmbătă 21
Am mers la CEC și mi s-a spus că nu pot scoate decît 500 lei pe lună. 1500 nu pot scoate decît cu certificatul de naștere și cu părintele. Iar mama mi-a zis că nu vrea. NU VREA! E supărată.
Vă spun eu băieți de ce e supărată. E supărată (ca să nu zic ofticată) că s-ar putea ca eu să realizez într-o lună ceea ce ea nu mi-a putut oferi în cîțiva ani!!! Asta e rîcă profesionistă! Nu-i nimic! Nu voi scoate banii cu ajutorul ei nici să mă taie. Și dacă se răzgîndește n-o să vreau eu. Chit că o să-mi iau pick-up în octombrie.
Vreme caldă cu cer senin. +31°C.

Duminică 22
M-am sculat foarte devreme și am început să mă fac frumos. M-am spălat, m-am bărbierit, m-am pieptănat și apoi m-am îmbrăcat cu haine noi. Am pus pe mine pantalonii noi, maieu nou și tenișii spălați de mine. Ar trebui să arăt oarecum respectabil.
Cu mama sînt în război. Ea l-a deschis. Își dă cu spray-ul meu, îmi ia cartea pe care tocmai o citesc, dă TV-ul la maxim cînd eu citesc sau lucrez la ceva (astfel a început să-i placă și muzica populară). Pe 27 va trebui să-mi dea 500 de lei și sînt curios cum o va face. De data asta nu mă mai milostivesc de nimeni și trec la acțiune.