Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (42)

Luni 16
M-am sculat și am plecat la școală prin vînt și ninsoare. Cu pantofii vechi sure.
La școală orele s-au desfășurat normal. După acțiunile ofensive și provocatoare ale băieților am dedus că pe aceștia îi încearcă un puternic sentiment de invidie. Nu-i nimic. Știu să răspund.
Oana vrea să danseze cu mine la serbare dar fetele de la C se pare că nu merg. După spusele colegelor rezultă că pe Oana o încearcă (Lego!) puțină gelozie din cauză că eu dansez momentan cu Anita. Nu cred că e adevărat ce spun ele. Voi ancheta mîine.
Vremea a fost rece cu ninsoare. -3°C.

Marți 17
Am plecat la școală i-ar orele s-au scurs ca de obicei. Fizica nu am făcut-o iar în loc de sport am făcut româna. De cîteva zile au apărut în librării globuri și toate accesoriile pt pomul de iarnă, inclusiv brazi artificiali.
În chestia cu dansul, a fost o încurcătură în sensul că informațiile s-au transmis eronat. Anita nu e deloc certată cu Oana iar Oana nu a vrut să mă „sufle” de sub nasul Anitei. Totul s-a sfîrșit cu bine. Acum Oana urmează să primească aprobarea dirigintei să danseze cu mine.
Vremea a fost rece. Azi mi-am luat cizme. În sfîrșit! Sînt frumoase. -2°C.

Miercuri 18
M-am sculat și am plecat la școală. La geografie și la spaniolă nu mai dăm teză. Uf!
Fizica din nou nu am făcut-o. La matematică… surpriză! A venit Segărceanu. Revenirea la locul de muncă a fost emoționantă. I-am oferit flori.
Oana a reușit să intre la dans. Va dansa cu mine.
Am început să revizuiesc globurile pt Anul Nou. Vreau s-o conving pe mama să luăm un brad de plastic.
Acasă a trebuit să-mi fac lecțiile în bucătărie fiindcă a venit o boșoroagă care cîndva a lucrat cu mama și au stat la pălăvrăgeală.

Joi 19
Recitesc acum primele file din jurnal și mie dor din ce în ce mai mult de revelion, de bucuria darurilor și de copcică.
Azi în loc să vin la școală la 9 am venit la 8. La sport am jucat un football nemaipomenit. Niște goluri… 8-8.
După ore diriga ne-a pus să dăm cu petrosin 2 săli de sport și apoi și clasa noastră pe care trebuiau s-o dea fetele. M-am ofticat și diriga m-a luat la rost. Apoi am plecat acasă.
Vremea a fost rece cu cerul noros.

Vineri 20
Azi am avut o zi proastă. Muzica și spaniola nu am făcut-o. La anatomie, cînd mi-era lumea mai dragă și cînd mă uitam visător la peștii din acvariu, m-a scos la lecție. Mai mult am bîlbîit. Nu știu ce notă mi-a pus dar în orice caz nu peste 5.

Sîmbătă 21
Azi m-am sculat cam tîrziu dar am ajuns la timp.
La latină iar am scăpat pt că nu am făcut-o și așa am putut să-mi învăț la istorie pt că dăm teză. Cîțiva s-au ocupat cu confecționarea fițuicilor care mai tîrziu aveau să cadă în mîna profesorului.
După ore am hotărît să facem o mică întîlnire cu Oana, Biță, Adi și alții, pe la ora 5 în alee. Ne-am plimbat prin parc și ne-am distrat bine.
Pur și simplu mă sperie faptul că Oana îmi face niște mărturisiri pe care nu speram să le aud pînă acum. În fine mi-a cerut adresa, fiindcă dorește foarte mult să-mi transmită felicitări de anul nou.

Duminică 22
Azi am de gînd să plec la mamaie, lucru pe care l-am și făcut după ce am mîncat și m-am uitat la serial. Acolo toate bune și sănătoase. Simona mi-a dat un mic almanah PIF care m-a bucurat foarte mult. Ca apoi să-mi mai dea și mamaie unul precizînd (Lego!!): „Pentru prietena ta”. Am căzut pe spate. O fi dînsa bunică dar e bine informată. M-a întrebat apoi cum a fost aseară și i-am spus. Mai tîrziu a venit și tanti Lili cu cîte un PIF pt fiecare. Mamaie a făcut un chek cu nucă pe care l-am mîncat fierbinte și am plecat.