Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (7)

Luni 10
M-am sculat și am plecat fără grabă la școală. Orele au decurs destul de normal și cu mult haz. Eu și Andrei am rîs pe rupte. La lucru ne-a dat ușor să lucrăm și am terminat repede.
Azi surpriză! Oana vine la mine și mă întreabă dacă merg în excursia de pe 16. Îi zic un „Da” cu sensul „dar de ce n-aș merge?“ și pun punct.
Cred că m-am hotărît unde dau. La poligrafie. Sînt 216 locuri și 256 opțiuni. Oricum față de alte licee…
Am plecat la mamaie ca să mănînc gogoși.
Azi vremea a fost caldă cu cer senin. +24°C.

Marți 11
Azi am vrut să merg în cămașă la școală dar m-am gîndit că poate trage o ploaie. La sport am jucat fotbal. Mediocru.
I-am rupt foarfeca Ancăi și ca să se răzbune a tras de cămașă și mi-a rupt toți nasturii. Am venit acasă în tricou și în haină.
Azi e ziua lui Cristi. Împlinește 11 ani. I-am luat o carte „Vacanța” și o felicitare. S-a bucurat foarte mult de asta. Mamaie nu i-a serbat ziua. Ne-am jucat pe afară și apoi am plecat acasă.
Azi ultrarecord de temperatură. Vremea, de-a dreptul caniculară. Dacă acum e așa, păi în iunie-iulie cum dracu o să fie? În Bărăgan +34°C! La București „numai” 31°C!

Miercuri 12
M-am sculat cu greu și am plecat la școală. Orele au decurs normal. La Fizică am luat un 6. Pînă acum media generală este de 6,85. Trebuie să ajung la cel puțin 7,50 ca să fiu al 20-lea din 34.
După ore mi-am luat două portofele, două sandvișuri cu șuncă și o înghețată. Mama a reușit să ia 3 bilete la Sala Palatului cu formația Goombay Dance Band. Mergem noi și Puiu.
Efectuarea excursiei sîmbătă a devenit o certitudine. La ora 2 plecăm din fața florăriei. Diriga a zis că ne cazează la HOTEL CAT I, la Căciulata.
Azi vremea a fost destul de caldă. A tras o ploicică care a mai scăzut temperatura. +23°C.

Joi 13
M-am sculat și am plecat la școală. Mama mi-a dat 50 de lei din care am rămas numai cu 15 deoarece 15 i-am dat pt sporul de confort la excursie, 15 lei un tichet TRB și 5 lei am împrumutat o fată. Pînă la urmă a trebuit să-l împrumut și pe Andrei cu 15 lei. După ore am venit acasă. Mama a luat un șampon bulgăresc care miroase extraordinar.
Apoi ne-a dat telefon Olga și ne-a dat nouă 2 bilete la o revistă „Vorba lui Tănase”. Prima oară am avut o părere că spectacolul o să fie prost dar după ce l-am văzut am ieșit din sală încîntat.
În plin centru Bucureștiului am văzut 2 (doi) șobolani! Frumos!
Vremea s-a răcit brusc, aproape toată ziua a plouat. +14°C.

Vineri 14
M-am sculat devreme și am plecat la școală fără ghiozdan deoarece azi sînt de serviciu la sonerie.
A fost foarte plictisitor. A trebuit să alerg prin toată școala să dau anunțuri, să fac chemări. Mai erau și femeile de serviciu pe capul meu. La muzică am mers și eu în clasă și am ascultat Mircea Baniciu pe disc. După asta a venit schimbul și am plecat. Am venit acasă și am mîncat mult fiind lihnit de foame.
Am de gînd să-mi iau în excursie 2 cămăși deoarece presupun că transpir și nu am chef să emit radiații dalea ucigătoare.
În continuare am stat în casă, m-am uitat la TV și m-am pregătit pentru excursie.
Vremea a fost rece. Dimineața a plouat iar apoi s-a ameliorat nițel. +17°C.

Sîmbătă 15
Azi m-am sculat și nu am mers la școală deoarece nu mai am timp să mai vin acasă.
M-am pregătit toată dimineața. Am plecat la 1 fix. La școală erau numai doi băieți. Apoi au venit și ceilalți. În sfîrșit am plecat cu autocarul la 2:07 (FIX!).
De la început au apărut senzațiile tari. Laura și Ofelia se așezau pe genunchii noștri și… dar ce să mai vorbim! Am sosit la Călimănești. Cazarea, nemaipomenită. Eu și Andrei într-o cameră. Apoi am plecat la discotecă, bineînțeles după ce am mîncat. 10 lei intrarea dar să fiu al naibii dacă nu făcea și 100. Laura, la un dans, „exasperată” de dansul meu, intră cu toată forța și cu pieptul înainte, deci intră în mine. Nici nu mai e nevoie să comentez. Ne-am dus la hotel și ne-am „culcat“.

Duminică 16
Ne-am culcat pe la 2 adică azi și ne-am sculat la 6. Ne-am spălat, ne-am făcut frumoși și am plecat la masă care a constat într-un ceai cu rom, o felie slinoasă de salam ordinar și o feliuță de unt care de fapt era margarină. Apoi am părăsit raiul hotelier și am plecat cu autocarul spre Govora și Cozia după care ne-am îndreptat cu voie bună (cauzată de Laura!! (*!)) spre București. Am mîncat înghețată, am vizitat o mînăstire și ne-am plimbat prin stațiune. Drumul spre București a fost destul de plictisitor dar eu și Andrei am dormit.
Vremea a fost caldă în ambele locuri. +23°-26°C.