Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (37)

Luni 12
M-a sculat mama la 7. Am mîncat și apoi am plecat. Afară ploua grozav și canadiana cea nouă e nemaipomenită. Nu trece nimic prin ea. La școală clasa a fost inundată de umbrele și cuierul încărcat. După ore am trecut pe la mama să-mi dea niște bani. M-am dus și am făcut ceva cumpărături.
Azi trebuie să-mi dea cei 400 de lei iar 100 pe 12 ailaltă.
Vremea a fost rece cu cerul noros mai mult dimineața. Ploaie puternică dimineața. +12°C.

Marți 13
Ieri mi-a dat mama cei 400 de lei pe care mii datora. De dimineață am plecat la școală. Se apropie iarna. Afară e foarte frig mai ales dimineața.
La școală m-am făcut de rîs la chimie. Nu am știut nimic. Azi am avut o adunare pt. alegeri de detașament. În fine, după ore am venit acasă și am plecat la magazin de unde mi-am luat un binoclu de 59 de lei. Cum era de așteptat mama mi-a cerut iar 100 de lei pînă pe 17. Are să-mi dea 200 de lei. Vreau să-mi mai iau un trenuleț.
Vremea a fost rece și ploioasă.

Joi 15
Ieri adică pe 14 nu am mai scris deoarece am avut multă treabă. Azi la sport am fost în formă bună. Am jucat volei de milioane. Ieri a jucat derbyul etapei și al turului la fotbal Steaua-Dinamo. Din păcate 0-0.
Matematica o facem de o zi cu altă profă. E destul de simpatică. În rest nimic deosebit. Am plecat de la școală și mi-am luat un șah nou care are și țintar.
Vremea a fost „geroasă” (cam devreme) dar cu cerul variabil. +15°C.

Vineri 16
M-am sculat și am plecat. Datoria mamei a crescut la 320 de lei.
La școală am făcut numai 3 ore din 5. Am jucat volei și iar am fost în formă. Azi am mai completat un oracol dar în clasă. S-au strîns toți în jurul meu. Apoi mi-a mai dat altă fată să-i scriu în oracol. Cînd am ajuns acasă am observat că nu am cheia dar mama mi-o pusese undeva accesibil.
Vremea a fost puțin mai caldă cu cerul variabil mai mult senin.

Sîmbătă 17
La școală nu s-a întîmplat nimic deosebit. Cei care mergem la ziua lui Radu i-am luat o canadiană scurtă foarte frumoasă și un ursuleț simbolic pe care ne-am semnat toți.
Radu are un cas nemaipomenit. Ce să mai vorbesc de muzică. Am dansat 4 bloez-uri cu CALIMERO iar la al 5-lea ar fi vrut să-mi spună ceva dar a trebuit să plecăm. A zis că o să-mi spună luni. Acasă m-am tot gîndit cam ce-ar putea să-mi spună. Și parcă m-a trecut un gînd extraordinar! Nu m-am entuziasmat deloc pt că nu ar fi prima oară cînd aș putea fi dezamăgit.

Duminică 18
M-am sculat de dimineață și am plecat cu mama la TIB. În ultima vreme mi-a adus de-acolo două insigne, niște hărți, un breloc și niște napolitane austriece MANNER.
La expoziție am intrat ușor. S-au expus OLTCITURILE. Sînt nemaipomenite. Olandezii au expus televizoare în culori. Am rămas cu gura căscată.
Apoi am plecat la tata unde am mîncat, mi-am făcut o baie și ne-am uitat la televizor. Mai tîrziu a venit și mama și am plecat.
Vremea a fost tomnatecă cu iz de iarnă.

Manner