Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (14)

Luni 28
M-am sculat la puțin timp după ce mama a plecat la servici. Am băut niște compot de cireșe și am mai citit ceva la geometrie. Pe la 12 jumate am plecat la mamaie. În drum mi-am luat și o sticlă de cerneală.
În Drumul Taberei nu erau acasă decît Tanti Lili și Simona. Am jucat macao și război cu Simona. La macao m-a bătut, nu și la război. Am mîncat 2 vafe de înghețată și pe la vreo 7:30 a venit și mamaie cu Cristi din Floreasca. Am mîncat și eu și apoi am plecat acasă.
Azi vremea s-a mai răcorit deși de dimineață au fost 32°C. Spre seară s-a înorat și a plouat puțin. Aerul e ceva mai rece. +28°C.

82-El-MundialMarți 29
Mundialul a reintrat în atenția mea. Astăzi meci mare. ANGLIA-RFG. După meci o să-i dau telefon lui Andrei să-l felicit sau să-l compătimesc.
M-am sculat odată cu mama și mi-am făcut un ceai și niște ochiuri. Am așteptat telefonul mamaiei de mi-a venit rău. Zicea că vine în floreasca de dimineață și acum e 12. Pînă la urmă am plecat înjurînd. În floreasca i-am găsit acasă. Veniseră cu vreo 10 minute înaintea mea. Am mers cu Cristi la film de la 3 si am văzut BONNER FIUL producție americană. După film am plecat direct la Puiu. Am văzut ITALIA-ARGENTINA 2-1 și ANGLIA-RFG 0-0. La 12 noaptea am venit pe jos acasă. Vreme acceptabilă. +29°C.

Miercuri 30
În ultimele zile sînt „victima”, ca să zic așa, a fel de fel de solicitări din partea sexului opus. De exemplu ieri la Obor cînd ieșeam pe scări din pasaj o fată îmbrăcată de sus și pînă jos în raiat trece pe lîngă mine lovindumă evident intenționat, după ce cu cîteva secunde înainte urca liniștită scările. Apoi se oprește în fața mea și mă privește lung și pătrunzător sperînd să fac și eu același lucru. Nici măcar nu am privito. Așa sînt eu! Făcut să zdrobesc inimile fetelor. Și nici măcar nu vreau să fac asta. SÎNT PREA TIMID ca să leg o prietenie în acest mod. Deși nu trebuie să fie așa, aș vrea ca fata să facă primul pas.

 

82 Iulie
Joi 1
Mîine, dragi copii, dau examen! În ziua de mîine se va hotărî dacă voi trece în liceu sau voi face școala generală de 10 clase. Bineînțeles că mai e și ziua de răspoimîine cînd o să dau la matematică, dar mîine am șanse mai mari să fac foarte bine. Am repetat toată dimineața și pe la 12:30 am plecat la mamaie.
Am impresia că serialul cu Mari începe din nou. Pe dracu! Acuma n-o să-mi mai fac speranțe, pur și simplu voi relata toate cele întîmplate. În ultima vreme se uita de la balcon cînd jucam fotbal uneori și rîdea. Cred că m-a ținut sub observație o vreme și acum a trecut la sondaje concrete.

Vineri 2
M-am sculat devreme și am plecat la școală. Drept să spun nu am avut nici un fel de emoții. La școala unde se dă examenul, numai mutre de țărani și blegomani. Asta mi-a întărit speranțele că voi intra. Subiectele au fost destul de grele însă am reușit să fac și eu ceva.
După examen am plecat la tata la servici. Și-a luat „La revedere” deoarece pleacă la tratament la Vatra Dornei. Mi-a dat și 100 de lei de buzunar dar mi-a spus ca mamei să nu îi spun nimic. După asta am plecat la mamaie unde am jucat voley cu Mari.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +30°C.

Sîmbătă 3
M-am sculat devreme și am început să învăț la mate niște formule. Astăzi, oricît am vrut eu să stau în casă, nu am putut. Pînă la urmă tot am plecat la mamaie.
Mîine e ziua Simonei și trebuie neapărat să-i iau ceva. Mama (care nu știe de cei 100 de lei) s-a împăcat cu gîndul că nu-i va duce nimic. Am de gînd să-i fac o surpriză. I-am spus că tata nu mi-a dat nici un ban și a început să-l înjure și să-l facă nesimțit etc, etc. În fine. Am venit foarte tîrziu de la mamaie.
Vreme caldă cu cerul noros. +29°C.

Duminică 4
Azi am dat ultimul examen, cel de la mate. Miercuri voi afla rezultatele.
După ce am terminat am venit acasă, m-am făcut frumos și am plecat. Am cumpărat un buchet de flori (15 lei) și un carton plin cu fursecuri extra (45 lei). La mamaie toți mă așteptau cu nerăbdare iar mamei i s-a tăiat răsuflarea. Aș fi vrut ca Simona s-o invite și pe Mari însă era prezentă numai Lili de care continui să-mi bat joc. Am mîncat tort, am băut pepsi și am ieșit afară unde am jucat badmington și volei cu Mari.
Vreme caldă cer variabil. +30°C.