Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (34)

Luni 21
M-am sculat și am plecat la școală. Orele au ținut puțin după care am plecat acasă să mă schimb ca să plec la lucru. Mi-am pus blugii și am plecat.
I-am lăsat paf pe toți. La lucru atmosfera a fost foarte veselă și zgomotoasă. Apoi am luat-o pe bulevard și m-am întors acasă.
Vremea a fost caldă și senină.

Marți 22
Azi m-am sculat tîrziu și de-abia am apucat să pun ceva în gură. Noroc cu Ofelia, la școală, care mi-a dat cîțiva struguri. Am răbdat pînă la 1.
Cînd am venit acasă am mîncat bine și m-am așezat la televizor. A fost și meci. RSR TINERET-UNGARIA TINERET. Au bătut ai noștri cu 2-1. Dar cea mai mare atracție e meciul de mîine cu ungarii. Seniori. Eu zic că ne bat ungurii sau cine știe poate facem meci nul.
Vremea a fost caldă cu cerul variabil mai mult senin. +29°C.

Miercuri 23
M-am sculat și am plecat la școală. Mama e de dimineață. Am fost la școală cu plasa aia frumoasă de la Universiadă. Toate fetele s-au minunat de ea.
La geografie am vorbit cu Iorga și nu ne-a mai dat afară. Peste cîteva săptămîni o să mă tund singur.
Am făcut pariu cu mama pe 50 de lei că pierdem sau facem egal cu ungurii. Dacă cîștig fac 500 de lei. Dacă pierd 400.
Vremea a fost călduroasă cu cerul absolut senin. ROMÂNIA-UNGARIA 0-0.

Joi 24
Mama are să-mi dea 500 de lei. La școală le-am arătat la toți că am avut dreptate. Să fi văzut ce mutre aveau! Diriga iar ne-a luat din sport dar pînă la urmă am ieșit singuri afară și am jucat baschet. Elena mă enervează la culme. Am devenit foarte drastic. Nu s-a întîmplat nimic deosebit. Deosebită a fost doar vremea. A fost o zi tipică de August. Cerul variabil mai mult senin. +31°C.

Vineri 25
M-am sculat la 6,20 și am plecat grăbit la școală. În ora de engleză, Ofelia m-a îndopat cu struguri. Gabriela mi-a dat niște abțibilduri cu Steaua foarte frumoase. Am plecat de lîngă Elena. M-a enervat și m-am dus în ultima bancă, în spatele Ofeliei.
Începînd de la anu’ n-o să scriu fiecare zi pe o pagină că așa văd că se irosește prea mult spațiu. Scriu cît loc am și încep a doua zi imediat după următorul rînd.
Vremea a fost rece cu cerul noros. +18°C.

Sîmbătă 26
M-am sculat și am plecat. La școală am fost și mai sever.
Ofelia știe foarte bine să mă roage ceva cînd e vorba de ea. Și tot atît de frumos știe să și mă dea dracu’ cînd nu mai are interese. M-am lămurit. La pauză m-am certat cu ea și s-a șucărit extraordinar. Se părea că n-o să mai vorbim azi dar mai tîrziu a venit la mine rugîndu-mă frumos și plîngător să trec în fața ei la istorie ca să-i țin cartea deschisă. Binențeles am refuzat-o fără discuție.
Vremea a fost plăcută.

Duminică 27
Azi ceasurile s-au dat cu o oră în urmă. S-a revenit la ora obișnuită. Ne-am sculat și am plecat la tata.
Azi a trebuit să mă duc la școală dar nu m-am dus. La tata mi-am făcut o baie și ne-am așezat la televizor. Tata a adus din deltă pește și am mîncat numai pește.
Felul 1. Ciorbă de pește
Felul 2. Saramură
Felul 3. Chifteluțe din pește și pește prăjit.
Apoi am plecat. Cînd am venit acasă m-am apucat de lecții și ne-am uitat la televizor. Vremea a fost noroasă dar spre seară s-a înseninat.