Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (14)

Luni 27
De dimineață m-am dus la o acțiune la academia militară. Ne-a fîțîit vreo oră în picioare și în ploaie iar apoi ne-a lăsat. Azi nu am chef de școală deloc. Mă indispune mai ales vremea. Vreau să fie soare. La școală, la sport ne-a pus să facem extensii. Cel mai bun am fost eu și cu Gabriela cu cîte 60. Andrei care se fălește că e cel mai sportiv și mușchiulos a făcut 45. Ofelia s-a supărat că nu i-am dat calendare. Dacă nu o s-o îndop în calendare.

Marți 28
Azi școală. Ofelia mi-a dat iar alt oracol. Cu uimire am descoperit că nu a mai scris nici un băiat. La muzică am dat lucrare. Vremea a fost frumoasă și caldă. +19°.

Miercuri 29
Azi nu am mers la școală deoarece ne-a chemat de la 1 la Academia militară ca să facem un montaj pt 8 mai. Azi a fost România-Anglia pe Wembley 0-0.

Joi 30
Zi de școală. Am făcut orele mai mult aiurea. Ofelia a citit oracolul în clasă (Nu mai avea răbdare?)

Vineri 1 mai
Ieri tata a dat telefon și a zis să venim la el că e bolnav. Doctorul i-a spus că i s-a rupt un vas pe creier și e lezat nervul motor al părții drepte. Am fost la el și am plecat. Apoi ne-am dus la mamaie și am plecat în Herăstrău. Ne-am cumpărat o serie de lucruri, ne-am plimbat apoi am venit acasă. Eu m-am apucat să fac niște planoare din hîrtie pe care le-am cumpărat.

Sîmbătă 2
Ieri mamaie mi-a dat telefon și m-a rugat să vin la dînsa. Am luat troleibuzul dar mamaie nu era acasă. Am plecat în floreasca dar nu era nici acolo. M-am enervat și m-am dus acasă. Toate avioanele au ieșit bine. Apoi a dat telefon mamaie și i-am zis că vin mîine la ei. Vremea a fost foarte caldă, înăbușitoare. T.MAX 24°C.

Duminică 3
Azi stau acasă și nu mă duc nicăieri. Mama i-a dat telefon lui Zoe și i-a zis să vină aici. Asta mai lipsea! Am stat la televizor toată ziua. Mama a făcut gogoși. Azi, mare meci de fotbal Steaua-Dinamo. Meci foarte frumos. O învălmășeală la poarta Stelei și Dinamo bagă gol. Cu 10 minute înainte de sfîrșit, Marcel Răducanu execută corner și un cap al lui Sameș trimite mingea în plasă. Scor final 1-1.