Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (8)

Luni 17
M-am sculat și am plecat. Am stat în stație la troleibuz 1/2 oră. Plin de draci, am mers la 5. Și acolo la fel. M-am ofticat la culme și m-am întors acasă.
Am lălăit-o prin casă pînă pe la 13. A dat telefon Puiu și l-am mințit că am fost la școală. Apoi am plecat la mamaie. Am ieșit afară și am jucat cu Cristi și Simona badmington. Mai tîrziu a venit și mama. La insistențele mamaiei am stat să vedem și noul serial „Drumuri”, american. Începutul e frumos.
Azi vremea a fost destul de caldă, cu cer senin. +24°C.

Marți 18
Azi ziua a fost destul de neînsemnată. M-am sculat ca de obicei și am plecat la școală, unde toți m-au făcut chiulangiu iar diriga a sărit cu gura la mine că de ce nu am venit la lucru.
După ore m-a luat cu ea la sală să mă „prelucreze” cu privire la orientarea școlară. I-am explicat că tot la liceul ăla.

Miercuri 19
_________________

Joi 20
Azi, o zi cu foarte multe surprize. Era și de așteptat pt că ieri a fost o zi așa de goală încît nu am scris nimic.
La școală toți urlau la mine să le aduc bomboane. Dar nu cred că o să duc pt că nu găsesc deloc.
Pe la 3-4 cine crezi că vine? Tata! Mi-a adus o bluză foarte frumoasă albastră cu dungi albe. Apoi a dat telefon mamaie și Olga și am mers cu ele și mi-am luat o cămașă mortală cu carouri și un spray bărbătesc.
Și, bomba bombelor! Astăseară am mers cu mama și cu Puiu la concertul formației GOOMBAY DANCE BAND la sala palatului.
Azi vremea a fost deosebit de caldă și la propriu și la figurat. +29°C.

Vineri 21
N-am găsit nici un fel de bomboane. De fapt majoritatea fetelor nici nu meritau, așa că nu mi-a părut rău decît pe jumate.
La engleză m-a ascultat și am luat un 9. La geografie, ieri, am luat un 7 deși am știut de 8. Iorga nu e în toane bune.
Noul ministru al Ministerului învățămîntului a scos niște decrete foarte tîmpite: 1. Nu avem voie să scriem în oracole sau amintiri decît în limba română. 2. Nu avem voie în adidași. Și alte stupizenii dastea.
Am venit acasă, am mîncat și m-am apucat de învățat la istorie pt că mîine avem teză.
Vremea a fost caldă cu cer senin. Nici o adiere de vînt. +27°C.

Sîmbătă 22
Am constatat că în școală există foarte multe păreri despre mine. De pildă profu’ de lucru mă consideră simpatic și frumos. Laura prost și bleg. Ofelia aproape la fel dar acționează mai puțin violent etc.
Azi am dat teză la istorie și am făcut binișor. Cu toate că regulamentul „interzice” asta, am dat și două extemporale. La matematică unde nu am făcut nimic și la spaniolă la care am luat 8. Media g. 7,00. După ore am făcut recuperare la lucru și am venit acasă.
Mama, foarte indiferentă m-a lăsat acasă fără mîncare și a plecat dracu știe unde. M-am descurcat și eu cum am putut. Oricum am răbdat de foame.
Vremea a fost tot caldă dar puțin instabilă. +25°C.

Duminică 23
M-a sculat mama cu telefonul. Era la piață și m-am dus și eu s-o ajut la plase. Mi-am luat și două portofele pe care le-am mîncat cu poftă. Apoi am venit acasă și am mîncat după care am plecat în Drumul Taberei la mamaie. Am mers în parc cu Cristi și Simona, am mîncat înghețată și am făcut și o poză. Eu am plecat de acolo la 3 și ceva și am ajuns acasă la 4. În drum am făcut o poză cu un BMW mișto.
Azi, în etapă Steaua a învins cu 4-1 pe „U” Cluj și a trecut pe locul 4. Sînt foarte fericit.
Olga mi-a dat un telefon și mi-a zis că mi-a luat bilet la Tănase. Spectacolul începea peste 10 minute. Bineînțeles că nu am avut cum să mă duc.
Azi, vremea a fost caldă cu cer senin. +27°C.