Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (12)

82-El-MundialLuni 14
M-am sculat și am plecat la școală. Orele nu le-am făcut și ne-am făcut de cap prin clasă. Azi am scris în cel de-al 21-lea oracol. Ultimul. Am mai scris în cîteva carnețele panglicuțe etc. După ore am venit acasă.
După ce a venit mama am plecat amîndoi la Puiu. Televizorul lui prinde TV Sofia. Se vede extraordinar; ca la București. Ne-am uitat la ITALIA-POLONIA (0-0) și pe la 10 am văzut meciul BRAZILIA-URSS (2-1). Ne-am culcat la el, pe la vreo 12.
Vremea a fost răcoroasă cu cer noros. Ploaie. Ieri ARGENTINA-BELGIA (0-1).

Marți 15
M-am sculat foarte de dimineață și am plecat acasă iar de acolo la școală. Ieri am compus vreo 3 fabule deloc rele pe care le-am dus și la școală. Colegii chiar și cei cu poezii în Cutezătorii au rămas paf. În clasă am mai făcut vreo 2 la fel de reușite.
Am venit acasă și am mîncat. Pe la 5 am plecat singur la Puiu. Acolo am jucat șah și m-a învățat table. Am ieșit să-i dau telefon mamei să-i spun că rămîn la Puiu dar suna ocupat. M-am întors.
Am cunoscut o fată în clasa a X-a: Mihaela.
UNGARIA-EL SALVADOR (10-1)
PERU-CAMERUN (0-0)
SCOȚIA-N ZEELANDĂ (5-2)

Miercuri 16
M-am sculat devreme și mama era supărată că nu am venit acasă. Deci m-am sculat și am plecat imediat acasă. Mai tîrziu am ieșit și mi-am luat un titirobil tîmpit pentru că nu aveam pe ce să dau banii. În continuare am lălăit-o. Pe la 3 cînd a venit mama am plecat cu ea la ședință la școală. Am completat fișa de înscriere. După asta eu am plecat la Puiu și am văzut RFG-ALGERIA 1-2. Mare surpriză. Mai tîrziu a venit și mama. Prietenii lui Puiu sînt nemaipomeniți. Ne-am așezat toți la TV și am văzut la 10 ANGLIA-FRANȚA 3-1. Excelent.
Vremea a fost răcoroasă.

Joi 17
La Puiu m-am sculat foarte devreme. Ei au plecat înaintea mea. Eu m-am întîlnit cu mama la școală (s-a învoit) și am așteptat-o pe directoare ca să ne semneze fișele de înscriere. Am stat pînă la vreo 10:30 și apoi am plecat acasă. Mîine mă duc să mă înscriu. Se spune că se intră în ordinea mediilor pe 5 ani, asta înseamnă că eu am vreo 7,50 și aș avea șanse să intru, dacă nu la poligrafie măcar la electrotehnică.
Acasă am stat și m-am odihnit. A dat telefon mamaie și a zis să vin și eu la Sinaia. Cred că o să plec poimîine.
Vremea a fost răcoroasă cu cer noros.

Vineri 18
Ieri a dat telefon mamaie și m-a rugat să vin și eu acolo, la Sinaia. Olga a plecat deja fără măcar să-mi spună și mie.
Am plecat de-acasă și am așteptato pe mama la servici. Apoi am mers la liceu să mă înscriu dar era program numai de la 12:30 la 2:30 și era deja vreo 3:30. Deci și plecarea mea sîmbătă s-a amînat. Mă duc să mă înscriu luni și după asta plec la Sinaia.
Apoi am fost puțin pe la Puiu. Am plecat repede și am venit acasă. Eu am fost și am luat lapte și mama a făcut clătite și PUDING cu aromă de zmeură.
Vremea a fost călduță cu cer variabil. +25°C.

Sîmbătă 19
M-am sculat de dimineață am băgat ceva în gură și am plecat la gară. Am văzut ce trenuri sînt și mi-am luat bilet pentru Luni. Personalul 3009 ora 15:45. Mamaie a dat telefon și mi-a spus că stau tot la aceeași vilă și în aceeași cameră. Mi-e teamă că o să trebuiască să fac și vizita medicală și atunci adio plecare. Am fost la zoica să luăm geamantanul și apoi am venit acasă. Mi-am spălat adidașii și mi-am mai învățat pentru examen.
Vremea a fost caldă cu cer variabil. +26°C.

Duminică 20
M-am sculat și m-am apucat să fac curat în casă. M-am ocupat și de geamantan. Mama a făcut un chec formidabil. După ce a plecat, eu mi-am călcat rufele și le-am aranjat în geamantan. În continuare m-am uitat la televizor. Au dat finala Cupei RSR. DINAMO-FC BAIA MARE. Scor final 3-2. Dinamoviștii au învins greu dar au învins.
Nu prea am ce să scriu.
Vremea a fost caldă cu cer variabil mai mult senin.