Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (22)

Luni 29
Mama a fost de noapte. A fost deosebit de cald. Pe la 10 erau +27°C. M-am sculat pe la 11. Azi a sunat telefonul ca la gară. Nu merg la mamaie. A dat Cristi telefon de la Timișoara și a zis că îi e rău. Mamaie vrea să meargă mama să-l ia pe Cristi. Vremea a fost călduroasă dar și mai cald ca ieri.

Marți 30
M-am sculat pe la 7 și m-am dus la piață. Am luat pîine vișine și roșii. A dat telefon mamaie și a zis că face clătite. Pe Simona a luat-o tasu la ștrand. Mamaie a zis că pe la 4 vine și Zoica cu Cristi de la Timișoara. A venit și mama. Mi-a dat bani și m-am dus să văd filmul „Serpico”. Cînd am venit, era și Simona acasă. Apoi am plecat. A dat telefon tata și a zis că pune și el 400 ca să plec la mare cu mamaie. Vremea a fost caldă dar a mai bătut vîntul.

Miercuri 1 iulie
Iieri a dat telefon mamaie și a spus să venim la dînsa că pe la 1 o să fie cutremur. Ce să facem! Ne-am dus. A fost pe dracu’. Pe la 1 jumate a venit Cristi. Ne-a adus cîte un pachet de gume. De dimineață mama a plecat la servici. M-am dus cu Cristi și Simona să vadă și ei filmul. Nu prea le-a plăcut. Cristi s-a cojit. Mamaie urla și înjura că are „răni”. Se vede că nu s-a bronzat niciodată. Vremea a fost f. caldă. Mama a luat CAR-ul. M-am bucurat f. mult.

Joi 2
M-a sculat mama cu telefonul și mi-a spus să vin la servici să mergem să cumpărăm ceva. Am mers și mi-a luat o scurtă din canadiană foarte frumoasă. A costat 460 lei. Apoi am mers după bicicletă. Am găsit una rusească dar nu se umflau roțile și nu avea ventile. Văzînd că nu ne dăm bătuți vînzătorul a zis să venim mîine. Am fost la Zoe să luăm niște blugi dar nu era acasă.

Vineri 3
M-am sculat devreme și am plecat la mamaie să iau blugii. Sînt originali. Și mamei i-au plăcut. Apoi am plecat după biclă. După ce și-a luat bacșișul promis tipu’ ne-a adus una nou-nouță verde-deschis. În sfîrșit am cumpărat-o. Apoi ne-am urcat în mașină și am mers la mamaie. Cristi și Simona s-au bucurat dar în același timp s-au posomorît. Am șterso de ulei și am plecat acasă pe ea.

Sîmbătă 4
M-am îmbrăcat cu pantalonii vechi și m-am dus la mamaie. Am plecat cu Olga după bere și pepsi și să-i luăm ceva Simonei. Azi e ziua ei dar o serbează mîine. În drum mi-am luat o sirenă pt. bicicletă. E 56 de lei. S-a scumpit enorm. Era 47. Am mai stat pe-acolo și apoi am plecat. Am văzut Dallasul și m-am culcat.

Duminică 5
Ne-am sculat devreme. Mama mi-a făcut blugii. Îmi vin foarte bine. Am intrat la romarta și i-am luat Simonei o paletă de tenis. La mamaie am mîncat am băut și n-eam jucat. Apoi am venit acasă. Mîine am de gînd să plec cu bicla în Titan. N-am mai fost de 4 ani acolo.