Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (13)

Luni 20
M-am sculat la 7 și jumate și m-am dus să mă tund. Destul de scurt față de cum eram înainte dar nici ca data trecută. Pînă la vacanță nici că mă mai tund. La școală a fost frumos. Copii nu au observat sau au fost plini de bun simț și nu au zis nimic. La română ne-a ținut toată ora numai în exerciții. Cînd am venit acasă mama făcea gogoși.

Marți 21
La lucru m-a pus să tai la table de mi-a venit rău. La școală nu m-a primit, cică nu sînt tuns. Dacă eu nu sînt tuns, atunci pot să intru la spital. Am venit acasă și mai tîrziu după ce a venit mama am plecat la mamaie. M-am jucat cu Cristi și pînă la urmă, deoarece mama e de noapte, am hotărît să dorm acolo.

Miercuri 22
Nu am dormit prea bine așa că m-am sculat cu ochii roșii. M-am spălat, am mîncat, am mai stat puțin și am plecat. Dacă nu mă primește nici acum fac draci! Vin cu mama la școală! Ce dracu, vrea să mă vadă chel? Bineee! Băieți, nu uitați că sînt în zodia leului! La școală, spre fericirea mea și norocul profesorilor, mi-au dat drumul. Cu M.M. merge bine. Acuma cînd ies la 7 soarele e cu cîteva „palme“ bune deasupra orizontului. Diriginta a expediat o fată la altă clasă și se pare că-i mai urmează una. Vremea a fost f. caldă cu soare arzător.

Joi 23
Azi m-a sculat mama cînd a venit de la servici. La școală a fost frumos. La dirigenție ne-a dat un test de circulație. Ne-a spus să facem pe o foaie de bloc toate semnele de circulație. M.M. mi-a dat caietul „oracol“. Nu știu deocamdată ce să scriu. Pe o pagină se scrie proză iar pe verso o amintire în versuri. Aici i-aici! Să te văd Dane ce vocație poetică ai. Cînd am ajuns acasă, nici măcar nu l-am scos din ghiozdan ca să nu-l vadă mama. Ar rîde de mine în hohote. Toată noaptea m-am gîndit la versuri.

Vineri 24
I-am zis mamei să mă scoale la 7:30 ca să am timp să scriu în caiet. De la 7:30 și pînă la 10:30 m-am gîndit. Pînă la urmă au ieșit niște versuri frumoase. Cam îndrăznețe dar o să-i placă. De acum înainte o să scriu Ofelia în loc de M.M. La școală a fost minunat. Marin a luat un tort de înghețată și am mîncat mai mulți. Ofelia a citit caietul și se pare că a înțeles. Nu a rîs. Cînd am ajuns acasă am plecat în Floreasca la mamaie.

Sîmbătă 25
Am impresia că băieții știu de legătura mea cu Ofelia (în afară de Marin, care e bine crescut) și acuma vor să-i arate Ofeliei că nu sînt bun de nimic. Nu la învățătură. Caută bătaie cu orice preț. Îi las pînă la 5 mai. Și să vezi atunci ce mă pun cu bătaia pe ei frate! E vorba de Sorin, Andrei și Titi, trei prost crescuți și tonți! Azi m-a ascultat la engleză dar nu mi-a trecut nota. Cred că am luat 9. Cînd am ajuns acasă mama făcea plăcintă cu brînză care nu-mi place deloc.

Duminică 26
Ne-am sculat foarte devreme ca să mergem la tata. Azi e Paștele. Cînd am ajuns mi-am făcut o baie și ne-am așezat la masă. Am mîncat la ouă de m-am umflat. Face tata niște ouă, o minune! Dupămasă mama ne-a convins să mergem la mamaie. Acolo am jucat cu Cristi șah. Are un șah micuț cu magneți. O să-mi iau și eu. Apoi am venit acasă. Vremea a fost „jumi-juma“. Dimineață a fost frig și nor iar dupămasă a fost soare și cald.