Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (3)

Joi
7:15.M-am sculat odată cu mama ca să merg la tir. Cînd m-am uitat pe geam era zăpadă de vreo 35 cm!! Strașnic. La tir n-ea pus să tragem cu armă cu cartușe de vînătoare. Am tras bine. Am venit acasă pe viscol și zăpadă. Mi-am luat 2 curele de ceas să am și de rezervă. La școală m-am mutat în ultima bancă cu Sorin, în spatele M.M. Mi s-a părut că se bucură. Cît despre Sorin, dacă mai face pe nebunul îl trimit acolo unde a stat imediat. Vremea a fost geroasă cu ninsoare mare și vînt puternic, spre seară cerul s-a înseninat.

Vineri
Azi dăm lucrare la matematică, trebuie să iau o notă bună. Nu mai ninge. Mai tîrziu a ieșit soarele. Sorin nu face pe nebunul. La lucrare am făcut binișor. Cred că iau un 7. Segărceanu a glumit și a zis că începe de la 1. A venit Andrei după o perioadă în care a fost bolnav. A venit cu fast, toate fetele s-au bucurat iar el se umfla în pene de plesneau hainele pe el.

Sîmbătă
Ultima zi a primei luni a anului a început bine. M-am sculat la 8 și ceva și m-am apucat de lecții. Apoi m-am dus la școală. Cu M.M. merge bine. Vorbim, rîdem, ne jucăm, învățăm împreună. Nu ne-a adus lucrările la matematică, în schimb ne-a dat lucrare la română. Și aici iau notă bună. Mîine mergem iar la tata. A început să nu mai îmi placă. N-am mai stat demult o duminică acasă.

Duminică
De dimineață am plecat la tata. Cînd am ajuns mi-am făcut o baie și am mîncat ciorbă de burtă, sarmale și portocale. Ne-am uitat la televizor, am dormit, iar ne-am uitat la televizor apoi am plecat. Vremea a fost la fel de senină ca ieri și la fel de friguroasă. Deabia aștept să merg mîine cu adidașii noi la sport. În drum spre casă am văzut mărțișoare.