Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (20)

Joi 11
Prima zi de nepăsare. Numai că mi-e teamă că nepăsarea asta se răsfrînge și asupra vieții de „familie“. Nu o mai ascult pe mama, am devenit obraznic… Încerc să mă îndrept. Ieri am dus cărțile la școală. Azi mă duc doar cu un caiețel.

Vineri 12
_____________

Sîmbătă 13
_____________

Duminică 14
_____________

Luni 15
Pe toți dracii! Nu-mi vine să cred! Am luat vacanță. Am început cu o excursie la Giurgiu. Am cîntat, am jucat cărți, șah și am admirat priveliștea. Băieți! Gata! Am „finish“-ito cu Ofelia. În excursia asta nici măcar nu s-a uitat la mine. Am fost un tîmpit că am scris de relația asta. Nu-i nimic, la anu’ mă fac alt om. Vremea a fost la început noroasă dar apoi s-a înseninat. Din excursie am venit frînt de oboseală.

Marți 16
Am dormit pînă la 10 cînd m-a sculat mamaie care era în Floreasca și mi-a spus să vin la ei. Mi-am călcat pantalonii și am ușchit-o. Acolo era și Cristi și Simona. Mamaie ne-a dat bani și neam dus la film. După, am stat afară și ne-am jucat. Apoi am venit în casă și am mîncat niște ficați prăjiți, pastramă și cîte o portocală. N-am plecat fără să dăm o raită prin piersici. Vremea a fost deasemeni caldă și frumoasă.

Miercuri 17
Mi-au mai rămas vreo 32 de lei din excursie și cum m-am sculat am plecat să-i cheltuiesc. Mai tîrziu a dat telefon mamaie și m-a rugat să vin la ei în Floreasca. Noaptea trecută am dormit acolo. Am refuzat și am plecat să mă plimb. Mama vrea să scoată CAR-ul mai repede și ieri a alergat pe la toți să facă rost de 2500 ca să completeze ratele. Apoi m-am răzgîndit și m-am dus în Floreasca. Mamaie era bolnavă. Am stat puțin și apoi am plecat să ascult meciurile de fotbal. Vremea a fost plăcută.

Joi 18
M-am sculat datorită unui zgomot asurzitor. Afară ploua și tuna. E așa de întuneric de parcă e eclipsă de soare. Mi-a dat telefon mamaie, foarte speriată de potopul de afară și m-a rugat să vin. Pînă să mă-mbrac a început o ploaie de rupea pămîntul. Sînt tot acolo. Am mîncat, am băut vin și bere și ne-am jucat în curte cu mingea. Mai tîrziu a venit tanti Lili. Ne-a adus niște ecleruri pe care le-am halit foarte repede. Vremea după ploaie a fost plăcută dar noroasă.

Vineri 19
M-a sculat Cristi ca să-mi spună să vin la ei. Mama dormea. Mam îmbrăcat, am băut un ceai și am plecat. Acolo Cristi și Simona erau plecați în parc cu Cami. Cînd au venit am ieșit în curte și ne-am jucat. Mai tîrziu a venit o prietenă de-a Zoicăi cu încă 2 fete. Una, Cristina, are 11 ani iar cealaltă, Dana, are 13 ani și ceva. Dana e mai simpatică. Apoi am venit acasă și mam uitat la film. Vremea a fost frumoasă și călduță.

Sîmbătă 20
Prima săptămînă de vacanță se apropie de sfîrșit. A fost cam monoton. N-a fost plictisitoare datorită excursiei și cunoașterii celor două fete. Și azi mă duc la mamaie. Acolo am jucat badminton cu Cami care e cea mai bună dintre ei trei. Apoi am venit sus înfometați, dar la masă am avut pîine cu… lapte! M-am ofticat în ultimul hal și am plecat cu siguranța că acasă o să mănînc oricum ceva mai bun. Am făcut cu mama piața. Am văzut Dallasul și ne-am culcat.

Duminică 21
Azi e solstițiul de vară. Cu toate că vara astronomică a sosit, dimineață a pornit o ploaie și nici nu a fost prea cald. Azi se termină campionatul de fotbal „A“. Campioană e U Craiova care a luat și cupa. Mama a luat niște cireșe cît monedele de 3 lei. A făcut și clătite. Azi am stat în casă în fața televizorului și am mîncat cireșe și clătite.