Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (44)

Luni 30
M-am sculat de la 5 ca sămi fac o parte din lecții. Orele au decurs mai mult decît obișnuit.
La lucru, profu’ vrea să facem un montaj nenorocit cu beculețe. I-am dat Oanei caietul de matematică să vadă ce am făcut la pregătire.
Se spune că excursia se face sîmbăta asta. Ar fi minunat! Deabia aștept. Mai ales că stau cu Oana. Plus că o să fie o zăpadă nemaipomenită la munte. O să  iasă o bătaie cu bulgări…!
Vremea a fost rece dar nu a vrut să ningă. De fapt e bine pt că mîine avem sportul și vreau să joc football. -3°C.

Decembrie

Marți 1
De azi începe numărătoarea inversă. În sfîrșit mai sînt 4 săptămîni și ceva și se termină anul.
M-am sculat și am plecat la școală. La sport am jucat football cu fetele. Le-am bătut cu 3-0. Noi eram 7 iar ele vreo 20. Am băgat un gol magnific cu capul. La P.A.P. Sorin a fost făcut de rahat în fața fetelor. Diriga l-a făcut schizofrenic. Așa și e. Iar eu am crescut cu încă o treaptă în ochii fetelor, diriga luîndumă din nou ca exemplu de manierat cu fetele. Sorin nu mai poate să iasă din rahatul unde a căzut iar eu sînt orbit de amploarea pe care o iau relațiile de colaborare cu fetele.
Vremea a fost rece dar cu cerul senin. Absolut. +6°C.

Miercuri 2
M-am sculat tîrziu și am plecat la școală. Cheia de la clasă e la mine.
La ora de fizică ne-a luat la cabinetul medical și nea făcut măsurarea în înălțime și greutate. La cei cu ochelari ne-a dat o poliță și ne-a zis să ne facem un control oftamologic. Poliță pe care am pierdut-o.
Diriga mi-a zis să mai iau nițel din păr. Iar? Nu o să iau decît puțin la spate și în față. Perciunii îi las.
Acasă e o babilonie generală pt pe mama a apucat-o să zugrăvească. Desigur suportă consecințele pe care nu vreau să le enumăr din motive de draci.
Vremea a fost mizerabilă și la propriu și la figurat.

Joi 3
De dimineață a dat telefon tata și a zis că ne-a făcut rost de niște banane. Nici nu le mai cunoșteam gustul, de aceea cînd a venit mama cu ele am mîncat 5! Din 9.
La școală, la sport am dansat. Oana nu se prea descurcă la rock dar cu răbdare se poate învăța. La teză la română am luat 7. Am dat lucrare la algebră și am făcut perfect. Cel puțin iau 9. Mai am o lucrare la care nu se poate să nu iau 7. Deci am un 2, 7, (7), (9). Media (6,25).
Am venit acasă, am mîncat și m-am apucat de lecții.
Vremea a fost mizerabilă. Literalmente căcăcioasă. Cer noros cu ploaie slabă. Măcar de-ar ninge! +3°C.

Vineri 4
M-am sculat, am mîncat și am plecat la școală.
Stau și recitesc paginile de la începutul vacanței de vară în care am scris că am terminat cu Ofelia. Sufletu’! Trebuie să recunosc că între noi nu mai e acea tensiune și acel stress care era înainte, dimpotrivă ne înțelegem foarte bine, ca doi prieteni vechi și buni. Prietenie realizată în tăcere fără nici un cuvînt. Mărturisesc că nu același lucru se întîmplă și cu Oana. Se poate zice că așa e la început dar între mine și Oana nu e tensiune ci e reținere. De ambele părți. Nu cred că ne vom descurca.
Vremea a fost destul de rece dar însorită cu cerul variabil.

Sîmbătă 5
M-am sculat și am plecat la școală. La latină m-a ascultat și am luat un amărît de 6. Dar am dat extemporal și iau pe puțin 8. Spaniola nu am făcut-o și la istorie am stat cu sufletul la gură să nu m-asculte.
Cînd am venit acasă am mîncat niște sardele și apoi am plecat la tata. Acolo am mîncat niște cartofi prăjiți cu ouă ochiuri și ne-am uitat la televizor. Am dormit la tata pt că mama e de noapte.
Vremea a fost noroasă și geroasă. Nu a „făcut” nimic. +1°C.

Sf.Niculae
Duminică 6
Cînd m-am sculat am găsit în cizme o punguță cu bomboane și 20 de lei. Ca de obicei a fost emoționant.
Am mîncat de dimineață, apoi de prînz, ne-am uitat la televizor apoi am plecat la mamaie. Mamaie m-a întrebat ce-am primit. Cînd a aflat, a început să vorbească cu Olga cît de amărît pot să fiu. Iar la plecare mamaie mi-a pus în buzunar 10 lei ca și cum aș fi venit să iau pomană. Îmi venea să scuip.
Mai tîrziu a venit Nicu cu Anca. Ne-am plimbat etc etc. Mamaie a făcut clătite. Am mîncat 2 și apoi am plecat.
Vremea a fost variabilă dar destul de geroasă.