Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (17)

Luni 18
Azi m-am sculat pe la 8:30. Am mîncat ceva și am trîndăvit toată ziua. Afară e frumos și numai la școală nu m-aș duce. Ași vrea să mă plimb, să văd un film. La școală tot m-am dus. Ofelia e puțin mai rece de sîmbătă. Andrei e mereu lîngă ea încercînd să mă enerveze pe mine. Sportul nu l-am făcut. Acasă cînd am venit tata venise și el. Se simte mai bine.

Marți 19
Zi obișnuită de școală.

Miercuri 20
Ieri seară am cumpărat bomboane pt. la școală. Mai trebuie să iau o cutie mică pt. profesori. La școală a fost potop. Am dat 3 lucrări. La anatomie, la engleză și la constituție. Cel mai bine am făcut la engleză. Iau 9. Ofelia e supărată pe mine, cică mă dau prea mare. A fost un acces de bucurie și am observat că Ofeliei nu-i plac băieții care se dau mari. Acuma știu cum să mă port.

Joi 21
Azi e Sfîntul Constantin și Elena. Și tocmai azi avem acțiune cu pionierii. Am fost la Zoie și mi-a dat o cutie cu cele mai ordinare bomboane. Îmi venea să i le bag pe gît. La școală a fost frumos. Am dat mîna cu Segărceanu. Am schimbat niște priviri cu Ofelia foarte grăitoare. A zîmbit. Tata mia adus o carte, „Stăpînii Golfului”, portocale și ciocolată. De la mama am primit un suport pt. ochelari. Vremea a fost caldă cu cerul variabil.

Vineri 22
Azi m-am sculat pe la 9. Intrăm la trei deoarece nu facem fizica. Cînd am ajuns la școală, colegii care veniseră înainte făceau ora de fizică cu soțul doamnei de fizică. E foarte drăguț și simpatic. La geografie m-am ofticat rău. Iorga le-a spus la fete să-și dea bretonul de pe ochi. Fetele supărate că li se pierde farmecul au sărit cu gura pe noi că avem părul mare. Iorga a zis să ne tundem că altfel ne tunde el pe noi la chelie. După ore am mers cu Gabi și Titi la dirigintă și i-am spus că nu ne tundem, că acum vine vacanța. A înțeles. Cazul a fost rezolvat iar fetele mureau de ciudă.

Sîmbătă 23
M-am sculat ca de obicei. Azi mama e de noapte. Ieri am dat extemporal la algebră. Părerea mea despre Segărceanu s-a schimbat. Nu e un profesor rău ba chiar dimpotrivă. În ultima vreme a văzut și el că am luat o cale mai bună și am devenit chiar prieteni. Pe Ofelia m-am supărat puțin. Ea a sărit prima cu gura la mine că am părul lung. Sper să treacă repede dar acum nu pot s-o iert pe loc. Acasă am venit, am mîncat și am ascultat meciurile. Steaua a bătut Corvinul cu 3-1.

Duminică 24
Azi am vrut să merg la mamaie dar m-am răzgîndit. A dat telefon aseară și a mințit că e acasă. Era în Floreasca. Azi vine tata la noi. Am pus masa în mijloc și i-am pregătit ceva fără sare căci ține regim. Cînd a venit a adus cireșe. Mi-am pus aceiași dorință ca la începutul anului: bicicletă, casetofon și fericire. De fericire am avut parte cu toate că puțin. În rest vom vedea…