Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (26)

Luni 27
Azi m-am sculat destul de tîrziu și am plecat cu mama să-și ia leafa. Contra așteptărilor mele am mers la rechizite. Trebuie să-mi iau și o servietă. Apoi mama mi-a luat și un costum de școală. Pe seară, fiind răcoare, am plecat puțin cu bicicleta. Cînd m-am întors venise tata. Am mîncat niște cartofi prăjiți și m-am uitat la televizor. Vremea a fost caldă cu cerul variabil mai mult noros. +28°C.

Marți 28
Cu toate că mai sînt încă 47 de zile de vacanță eu mi-am terminat de pregătit toate rechizitele. Aș dorii ca la începutul școlii să le pun înt-ro servietă nouă. De dimineață a plouat strașnic. Vremea a fost răcoroasă. Azi s-a încheiat universiada.

Miercuri 29
De dimineață am plecat să căutăm servietă și adidași. La adidași nu am găsit nimic. La servietă mama îmi arăta niște chestii parcă erau papornițe. Am răbdat pînă am ajuns acasă. Apoi am plecat singur și mi-am luat o servietă de am lăsat-o pe mama paf. Apoi ne-am dus și am luat dovada pentru rate la casetofon. Vremea a fost răcoroasă cu cerul variabil mai mult noros. +24°C.

Joi 30
Ne-am sculat și am plecat să luăm casetofonul. Ni s-a spus că nu se mai fac rate decît după niște condiții. Îmi venea să urlu. Mama a zis că-mi ia ceas. După ce am mîncat am mers la ceas. Miam luat unul superb, gri spre albastru. Are și sonerie. Marca Poljot, 544 lei. Am mers la ceasornical să-i monteze brățara pentru că la un ceas ca ăsta nu mai merge curea de piele. Vremea a fost răcoroasă în continuare. Cer variabil.

Vineri 31
M-am sculat de dimineață și am plecat să-mi iau adidași. Mi-am luat o pereche f. bună. Sînt pentru export. Am făcut niște uscățele și am stat în fața televizorului. Apoi am dat o raită pe la circ. M-am întîlnit cu Cristina S și cu Bonu A. Vremea s-a mai încălzit. Cer variabil.

 

August

Sîmbătă 1 august
Azi a dat telefon Olga și m-a rugat să vin la ea la servici că mamaie sa blocat mamaie acasă. Am luat cheia de la Olga și m-am dus la mamaie. Prea tîrziu. Venise Mituș. Am stat puțin și am plecat. Am aflat de la Cristi că și-a făcut bicicleta. Bine că am și eu cu cine să mă plimb. Mamaie a zis că se duce mîine în Floreasca. O să vin și eu cu bicla. Am venit acasă, m-am uitat la dalas apoi m-am culcat. Vremea a fost caldă.

Duminică 2
Acum aștept să dea mamaie telefon din Floreasca. Azi trebuie să vină și tata la noi. Mamaie a dat telefon dar nu din Floreasca și a zis că nu mai vine că e prea cald. Apoi a sunat și tata și s-a scuzat din același motiv. Pînă la urmă am plecat cu bicicleta. M-am întîlnit cu o altă Cristină. Revederea a fost mai romantică ținînd seama și de firea ei și de relația dintre noi. Vremea a fost foarte caldă.