Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (12)

Luni 6
Azi mama mi-a lăsat 25 de lei pe masă. Am crezut că sînt pt. film dar mi-a dat telefon și mi-a spus să iau pîine și ceva de mîncare. Oricum, din rest am luat 7 lei și cu 5 pe care îi am eu fac 12. Azi nu fac sportul. N-am chef. La spaniolă am luat la teză 6 iar apoi iar un 6. M.M. e mai prietenoasă. La o pauză am stat așa și am privit-o drept în ochi. Altele zic: ce te uiți așa? Dar ea m-a privit și a rîs. Vremea a fost senină și mai caldă.

Marți 7
Azi noapte mama a lucrat. M-a sculat la 6 și un sfert ca să merg la lucru. La școală, la spaniolă și la muzică ne-a încheiat mediile. Am vorbit cu M.M. ca de obicei. La ora de muzică fetele mi-au pus cercei. Profa a zis că o să plîng la nuntă. La matematică alta și mai groasă: sînt de serviciu la tablă și sînt cu o fată. Segărceanu ocupase toată tabla și a zis: Hai, domnișoară, șterge tabla! crezînd că o să iasă Cristina. Dar eu țuști am zbughit-o spre tablă. Și cred că „domnișoară“ mi-a rămas porecla. Vremea a fost foarte caldă.

Miercuri 8
M-am sculat ca de obicei. La școală nu s-au prea întîmplat lucruri deosebite. Cu Stela merge foarte bine. Cu toate că e mai bună ca mine la învățătură, nu mă consideră inferior și nu se consideră superioară. M.M. m-a rugat să-i iau 2 caiete studențești. Vremea a fost splendidă. Cer senin, căldură mare. +19°.

Joi 9
M-am sculat devreme, mi-am făcut lecțiile, am luat pîine, m-am dus să iau caiete și am plecat la școală. M.M. a văzut caietele și cu toate că îi luasem de alt fel a zis – Nu-i nimic, sînt bune. Dar pe un ton de parcă ar fi vrut să mă consoleze. Titi, o fi el tare la agățat fete cum se lăuda zilele trecute, dar a rămas corijent la două materii. La dirigenție am scos perdelele și mîine le duc eu și cu Marin la nufărul. Cu M.M. merge și mai bine. Am iar sentimentul că nu voi mai putea să mă rup de ea. Vremea a fost și mai splendidă și mai caldă ca ieri. +20°.

Vineri 10
Cu toate că intru la 2, azi am plecat la 11 ca să duc cu Marin perdelele la Nufărul. Am stat prin parc și după aia am mers la școală. Aproape la toate materiile ne-a încheiat mediile. Segărceanu a zis că facem și mîine matematica. Vremea a fost f. caldă, chiar înăbușitoare, cu toate că cerul a fost nu prea senin. +22°.

Sîmbătă 11
Cînd m-am sculat ploua. Adio mers la școală cu pantalonii albi. Am mers cu blugii. La școală, grupa a 2-a a spălat clasa iar noi ceilalți am mers prin parc. Eu, Gabi, M.M., ne-am plimbat și ne-am luat niște cornuri. Sorin îmi dezvăluie niște lucruri pe care M.M. nu mi le-a spus. Ei merg împreună acasă, dar M.M. nu vrea să știu. Cînd am ajuns acasă mi-am luat film și mîine fac poze cu Cristi și Simona. Am mîncat niște ecleruri și ne-am uitat la Dallas. Vremea a fost rece și ploioasă. Spre seară s-a înseninat.

Duminică 12
În sfîrșit Vacanță! M-am sculat devreme ca să merg la mamaie. De acolo am plecat în Floreasca. Am mers la film, ne-am jucat, am făcut poze. Mai tîrziu a venit și mama. După film am mers la Dinamo și am jucat baschet cu Nicu verișorul meu. Am venit de acolo transpirați leoarcă. După aia am plecat. Mama a duso pe mamaie pînă în Drumul Taberei iar eu am rămas acasă. Vremea a fost foarte caldă și cu cerul senin. Am consumat tot filmul într-o zi.

Luni 13
M-a sculat mama de dimineață și am plecat la mamaie.

Marți 14
MAMAIE. VREME NEMAIPOMENITĂ.

Miercuri 15
MAMAIE. Vreme frumoasă. Spre seară, nor și vînt.

Joi 16
MAMAIE. Vreme rece cu ploaie.

Vineri 17
MAMAIE. Vreme din ce în ce mai rece. Mă mir că nu ninge.

Sîmbătă 18
Toată săptămîna am fost la mamaie și m-am jucat. Fraților azi e potop. Sîntem pe la sfîrșitul lui Aprilie și afară ninge. Noroc că nu se pune. Asemenea lucru se poate întîmpla de 2-3 ori la 100 ani. Azi stau acasă deoarece e vreme urîtă. Deși în ultimul timp nu s-a mai auzit nimic de transferul mamei, ieri a fost un colonel de la MFA ca să mai ceară informații. Încep să-mi recapăt speranțele. Am stat acasă și m-am uitat la televizor. Mama a venit într-o fugă acasă și a prins Dallasul. Vremea a fost foarte rece cu cerul noros, ploaie și ninsoare. +7°.

Duminică 19
Azi am plecat de dimineață la tata. Mama a venit mai tîrziu. Mi-am făcut o baie la cap. Ce folos, că mîine merg la școală și trebuie să mă tund. Cînd ne-am întors acasă am început să fac o curățenie generală. Vremea a fost și mai rece și noroasă. +5°.