Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (10)

Luni 31
M-am sculat și am plecat la școală fără nici un chef.
Am prezentat la școală steagul pe care l-am făcut cu ocazia meciului pe care fetele noastre îl vor avea miercuri cu B-istele la volei. La engleză m-a ascultat și am luat un 10 cu felicitări. Am fost foarte bucuros ca dealtfel și profesoara de revenirea mea în fruntea „englezilor”.
La lucru nu am adus materiale și m-a pus să trag la pilă. Cu toate astea am scăpat la 1:30 pt că directoarea l-a pus pe profu să stea de gardă. De la 1:30 pînă la 3 am jucat volei cu fetele.
Azi vremea a fost caldă cu cer senin. Vînt slab. +27°C.

82 Iunie

Marți 1
Azi, cu toate că nu mai sîntem copii am avut o surpriză plăcută. Am ajuns la școală destul de tîrziu dar la timp. Orele au decurs destul de normal.
După ore am venit acasă și apoi am plecat la mamaie. Mama mi-a adus în sfîrșit un film pe care l-am dat unui tip să mi-l facă. A ieșit formidabil.
La mamaie am avut „norocul” să-mi pătez cămașa cu niște gem de vișine și astfel să plec acasă mînjit. Mama s-a speriat grozav crezînd că sînt rănit.
Azi vremea a fost caldă dar vîntul s-a intensificat. +26°C.

Miercuri 2
Am uitat să scriu că ieri surpriza a constat într-o gustare cu vreo 4 prăjiturele de fiecare copil. Azi am primit cel de-al 17 oracol spre completare. Cel al Roxanei de care am început să mă apropii mai mult.
Grupul vocal format de mine și Andrei se numește, involuntar, „Oropsiții”.
După ore am ieșit cu toții în curtea școlii, unde fetele noastre au susținut un meci de volei cu B-istele. Noi am urlat cît am putut. Ale noastre au bătut.
Acasă am văzut la TV meciul Steaua-Sportul, fotbal. 1-1. Păcat!
Azi vremea a fost deosebit de caldă cu cer variabil mai mult noros. A și plouat puțin. +29°C.

Joi 3
Azi am primit cel de-al 18-lea oracol. Cel al Anitei.
La școală, mai mult ore nu am făcut! Primele 3 ore am stat afară și am jucat fotbal. Deși nu am mai jucat de mult am băgat trei goluri superbe! Realmente superbe. Scor 11-11!
Apoi am făcut chimia, mate și româna, ore care au decurs normal. Fetele au mai avut două meciuri: cu 7-C și cu 8-E. Pe amîndouă le-au bătut.
Am venit acasă și am început să învăț la anatomie. La teză la română am luat 6. Ieri mi-am tuns nițel perciunii pt că și pe mine mă cam deranjau.
Vremea a fost caldă cu cer variabil. +28°C.

Vineri 4
M-am sculat tîrziu dar am avut noroc că troleibuzul a venit repede.
La școală am reușit pînă acuma să cîntăm, eu și Andrei, foarte bine. Fetele leșină după noi.
La muzică am luat încă un 10. Am ascultat discuri. La matematică Segărceanu e în draci. Azi a ascultat pe rupte și a zis că nu se oprește aici.
La anatomie am dat o lucrare și am făcut de 7-8. Să vedem ce zice și profa.
După ore am plecat acasă și apoi la mamaie. Am ieșit afară cu Cristi și am fotografiat trei mașini foarte mișto: un Renault, un Citröen și un Mercedes. Mamaie a luat 4 kg de CIREȘE și am mîncat ca sparții.
Azi vremea a fost deosebit de caldă cu cer variabil.

Sîmbătă 5
M-am sculat și am plecat la școală. Latina am făcut-o numai pe jumătate. Am dat un extemporal și am luat 6. Spaniola am făcut-o totuși și ne-a încheiat mediile.
La istorie nimic important. După ore am făcut niște poze în curte și în clasă împreună cu profesorii. Pentru niște fotografii de 24×13 o să trebuiască să dau 40 lei. De unde dracu?!
Azi am bătut-o pe Laura rău. I-am dat cîteva zdravene în spate de cred că i-am mutat plămînii.
După ore am plecat la mamaie și m-am culcat acolo după ce am făcut o baie.
Vreme caldă cu cer variabil. +26°C.

Duminică 6
M-am sculat la mamaie cu gîtul strîmb din cauza fotoliilor pe care am dormit. M-am spălat, m-am făcut frumos și am mîncat. Pînă s-au îmbrăcat ceilalți, a venit ora 11. Pe la 12 am plecat în Floreasca. Ne-am oprit, însă, la mine și pe mamaie au apucat-o gînduri sedentare. Atunci am luat copii și am plecat la Scala și am văzut VISUL DE ARGINT AL ALERGĂTORULUI. Foarte frumos. După film am convins-o pe mamaie să mergem în Herăstrău. Am mîncat turtă dulce, ne-am plimbat apoi am plecat fiecare la casa lui.
Vremea a fost noroasă dar s-a menținut caldă. +27°C.