Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (11)

Luni 30
M-am sculat devreme ca să învăț la teza pe care o dăm mîine la română. În drum spre școală mi-am luat o carte de Jules Verne, „800 de leghe pe Amazon“. Sper să fie interesantă. Azi trebuie să duc 5 lei pentru biletul de serbare. Mi-am luat o înghețată, i-am dat lui Sorin 2 lei și am mai rămas cu 2 lei, pe care i-am cheltuit cînd am ieșit de la școală. Acasă Zoie nu mai era. Diriga a zis că mă mută de lîngă Andreea sau invers.

Marți 31
Azi nu mergem la lucru, ne-a scutit diriga. M-am pus pe învățat și deodată am sărit ca ars. Uitasem că trebuie să fiu la 12 la școală. Noroc că era 11 fără 15. În un sfert de oră eram gata. Teza a mers bine. Am mai copiat și eu ceva dar nu m-a prins că de’, m-oi pricepe și eu la ceva! După teză M.M. mai deschisă ca de obicei m-a invitat să-mi facă un joc și m-a pus să dau un nume de fată. Am dat la întîmplare. Dacă ziceam Mincă Ofelia toată lumea făcea spume.

Miercuri 1 aprilie
Azi e ziua păcălelilor. O să încerc tot posibilul să nu mă păcălească nimeni. La sfîrșit o să fac un bilanț să văd cît de „tare“ sînt. Prima dată m-a păcălit Andrei, a doua oară tot el, iar a treia oară Gabi. Pînă aici. La teză la matematică am luat 8! Era să deraiez și să sar pe fereastră cînd am auzit. Mare imprudență la dirigă să mă pună la geam. La anatomie am luat un 6 dar nu-i nimic. Cînd a aflat de teză mama s-a bucurat f. mult. Am mîncat ultimele uscățele.

Joi 2
Mama pleacă acum mai tîrziu la o expoziție. Ieri mi-am mutat colecția de pachete de țigări în vitrina mare căci nu mai aveau loc. Am 34 de pachete iar anul ăsta mai vreau să fac rost pînă la 40. Tata a aflat că am luat 8 la teză și s-a bucurat. Cred că azi ni le aduce și la română. Luni ni le aduce la spaniolă. La școală M.M. și-a băgat în cap că numele ăla din joc pe care l-am ales la întîmplare există cu adevărat. Cînd am venit acasă pe masă erau vreo 7-8 ștrudele cu mere.

Vineri 3
De dimineață a sunat tata să-i dea niște bani mamei. Mama mi-a lăsat bani și m-am dus să-mi iau caiet de matematică. La școală la matematică am dat lucrare. Sper să nu iau 4. La dirigenție m-a mutat din nou din bancă cu o fată bună, Stela. În spatele meu stă M.M. În sfîrșit dorința mi s-a împlinit. Diriga a zis să nu mă tund pînă la vacanță dar la începutul trimestrului să vin tuns. Nu mă mai duc la frizer, mă tunde mama.

Sîmbătă 4
Cînd m-am sculat mama era plecată la piață. Azi avem de la 12 cercul de engleză și facem traduceri din texte politice. Ziua asta a avut un rol f. important în cazul relațiilor dintre mine și M.M. care a aflat că putem fi și prieteni. Titi, nesimțit ca de obicei, m-a făcut „iubitul ei“. M.M. s-a supărat. Azi s-a văzut cel mai clar că Andrei și Titi, doi proști, vor cu orice preț să-mi distrugă prietenia cu fata asta. Dar cît timp voi fi coleg cu ea nimeni nu va putea să mă descurajeze. La teză la română am luat 8.

Duminică 5
Ne-am sculat la 9 fără 5 cu toate că trebuia să plecăm la 9. Ne-am uitat la serial și ne-am îmbrăcat în fugă. Aseară mama m-a convins să merg întîi la tata să mănînc și să mă spăl și apoi să plec la mamaie. Am vrut să iau și aparatul foto să fac niște poze la ăia mici dar n-am găsit film. De la tata am plecat amețit de 5 pahare de bere. În Drumul Taberei nu erau. M-am întors și i-am găsit în Floreasca în parc. Erau cu Kami și se plimbau cu bicicleta. M-iam făcut și eu pofta de pedalat vreo 4 ture și apoi am mers cu mamaie în Floreasca, am mai stat puțin și am plecat fiecare la cuibul lui.