Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (3)

Luni 12
Azi m-am sculat ca în vacanță, tîrziu. Am mîncat niște pîine cu unt și cacao și m-am dus să-mi iau ziarul pt rubrica sport.
Pe dupămasă mi-a dat telefon mama ca să vin la ea să-mi dea bani să-mi iau dinam pt bicicletă. A trebuit să mă duc pînă la Obor ca să găsesc. Apoi m-am dus să plătesc gazele. M-am mai plimbat prin oraș și am venit acasă. Mama venise deja și se apucase să scuture covoarele. Și-a băgat în cap că vin Paștile și că trebuie să facă curățenie.
Ne-am așezat la televizor și am vizionat mai mult în scîrbă „la Barraca”. Shet!
Vremea a fost frumoasă dar cu răcire ușoară. Cer noros. +19°C.

Marți 13
De dimineață mama s-a apucat să spele parchetul iar pe mine m-a gonit la piață. Am stat la coadă și am luat niște cartofi și verdeață. În drum am mai tras și niște lozuri dar toate necîștigătoare. Mai tîrziu am plecat la mamaie unde am observat că mamaie a făcut niște plăcinte cam amărîte pe care abia a îndrăznit să mi le arate. Bineînțeles că mi-a spus că a căzut cocă în apă. Ăăă… adică invers: apă în cocă. Ar fi fost de-a dreptul compromițător să-mi spună că pur și simplu nu i-au reușit!
Am venit acasă și am mai lipit cîteva articole în „Sporty”.
Vremea a fost răcoroasă cu cer variabil. Spre seară s-a înnourat de-a binelea și a tras și o ploicică. +15°C.

Miercuri 14
Azi mama mi-a spălat blugii, așa că nu am putut să ies din casă. Nici nu prea am ce să scriu. Toată ziua am stat în casă și am lălăit-o. Am făcut curat, m-am mai uitat prin timbre etc.
Azi a fost o zi extrem de goală.
Vremea s-a răcit și mai mult. Cer noros dar fără ploaie. +14°C.

Joi 15
Blugii au devenit așa de albi încît abia acum îmi dau seama cît de murdari au fost.
Am plecat odată cu mama, eu la mamaie și ea la servici.
Am devenit fanatic în așteptarea lui 84. Pot să aștept și al 4-lea troleibuz numai ca să stau jos. Nu că aș fi obosit dar e o adevărată delectare să stai jos și să privești pe geam la lumea care trece.
Liliana deși e destul de mare (13 ani) nu poate fi la preferințele mele în sensul că nu pot vorbi deschis cu ea. Vrea ea să intre în mine dar nu cred că va reuși.
La mamaie lucrurile au decurs normal. Mi-am fixat dinamul la biclă și merge perfect.
Vremea a fost RECE cu cer noros. +12°C.

Vineri 16
M-am sculat pe la 11 și am mîncat de dimineață. Între timp a venit Zoica și a adus niște ouă pe care trebuia să merg eu să le iau. Apoi mama s-a apucat să vopsească ouăle iar eu am citit din Winetou. E o carte pe care o mănînci cu pîine. Am mîncat niște cartofi prăjiți și snițele apoi am continuat lălăiala. Pe la 1:30 a plecat și mama la servici.
Mîine derbiul-derbiurilor! Steaua-Dinamo. Dacă steaua cîștigă va deveni una din pretendentele la titlu.
Azi vremea a fost nemaipomenit de rece. Aproape toată ziua a fost ploioasă și friguroasă. 5°C!!!

Sîmbătă 17
M-am sculat pe la 10 și la stăruințele mamei am plecat la mamaie ca să macin niște cafea. Mamaie a făcut cozonaci dar au ieșit ca niște lipii. Un eșec total. Mamaie era distrusă.
Steaua a fost înfrîntă azi cu 2-1 de dinamo. Fc olt s-a distanțat la 3 puncte dar încă nu-i totul pierdut. Aștept ca gustul amar al înfrîngerii de azi să fie înlăturat peste o săptămînă.
Mama s-a apucat să facă cozonaci. Primul a ieșit cam prăjit dar i-am dat eu indicații mamei și următorii au ieșit aurii și pufoși dar insuficient de dulci, fiindcă nu a pus destul zahăr în cocă. Cozonacii au fost terminați la ora 24.
Azi vremea a fost rece dar cel puțin nu a plouat. +12°C. Ce dracu?!

Duminică 18
Sfintele Paști.
M-am sculat la 9, mi-am făcut un ceai și am mîncat cozonaci care sînt formidabili. Mama e de dimineață și eu mă duc la tata. Am ajuns acolo pe la 12 deoarece am așteptat mult la 177. Tata mi-a dat două gume Tipi-Tip, un pachet de gume Nerf și o ciocolățică Mars. Am mîncat, am ciocnit ouă, ne-am uitat la Televizor. Apoi a venit și mama. Mai tîrziu am plecat acasă. De acolo am luat un cozonac și am mers la mamaie. Mituș era beat criță și zăcea în pat. Am plecat destul de repede.
Azi vremea s-a mai încălzit. Spre seară a tras o aversă zdravănă dar plăcută. +16°C.