Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (6)

Duminică 2
M-am sculat și din dorința mamei a trebuit să mergem la Puiu. Cel puțin după mutră nu pare tipul care să poată fi măgar, porc etc. Are 3 camere, un radio cu boxe Bucur și un magnetofon Maiak 203. Am mîncat, am stat la televizor. Am jucat și șah cu el și m-a bătut net (e campion la șah pe sector). Pe la 5:30 am plecat. Pt început mi-a lăsat o impresie bună.
Mi-am luat bicla și am plecat să mă plimb în herăstrău. Acolo am întîlnit-o pe mamaie cu copii.
Vremea a fost azi caldă cu cer variabil mai mult senin. +20°C.

Luni 3
M-am sculat și am plecat la Obor de unde trebuie să luăm hîrtie de la o librărie. Mi-am cerut scuze față de Anita. Apoi am dus la școală hîrtia colectată după care, ora de istorie fiind pierdută, am plecat în parc cu Sorin. Ăsta s-a luat de unul care nu era chiar așa de prost cum credea el și tipu s-a ținut de noi mai-mai să ne caftească. Sorin în loc să se potolească a dat cu înjurăturile mai departe și s-a ales cu ghiozdanul furat. După mine o merita. Dacă tipu s-ar fi luat de noi aș fi sărit la bătaie, așa, toată vina a fost a lui Sorin care m-a băgat și pe mine în rahat.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +18°C.

Marți 4
M-am sculat și am plecat la școală. Azi la sport am jucat fotbal dar nu am realizat nimic frumos înafară de un gol și cîteva șuturi spectaculoase. Orele s-au desfășurat normal.
În comportarea Ofeliei încep să descopăr viitoarea semicurvă de mîine. După ore am plecat cu clasa și am făcut o vizită la liceul G. Coșbuc. După care am plecat acasă. În drum mi-am luat un Start și niște cornuri cu gem. Apoi mama a plecat la ședința cu părinții iar eu am rămas acasă. Aș da bicicleta și 2 ani din viață numai să scap de casa asta împuțită! Cred că de 2 luni nu a mai fost aerisită camera asta!
Azi vremea a întrecut recordul de temperatură de pe 9-4-82. Vreme deosebit de caldă cu cer senin. +23°C!

Miercuri 5
Astăzi m-am sculat cam tîrziu dar am reușit să ajung la timp la școală. Diminețile au început să fie destul de calde și plăcute.
Orele au decurs destul de normal în afară de faptul că la algebră am dat un extemporal. După ore am plecat la mamaie. Mama a plecat puțin mai tîrziu și a ajuns cu o jumătate de oră după mine.
La mamaie m-am jucat cu Cristi afară „frunza”, am jucat și fotbal. Mamaie a făcut niște gogoși în care, în loc de făină, a pus calciu praf. Cu toate astea sînt foarte gustoase. Am plecat foarte tîrziu, pe la 9:30.
Azi vremea a fost foarte caldă cu cer senin. Din nou record de temperatură. +24°C.

Joi 6
M-am sculat și am plecat la școală. La informare ne-a ținut niște prelegeri despre condiția emigrantului iar la sport am jucat fotbal. Am reușit multe figuri bune, unele chiar superbe cum ar fi: voleu direct din lovitură de colț, lovitură directă cu capul din corner etc.
Azi am fost devreme de dimineață la mama la servici sămi dea banii pt excursie.
La școală m-a apucat un somn de dormeam în oră. Și eu și Andrei. Dacă nu-mi țineam capul în mînă, îmi cădea pe bancă.
Azi vremea a fost caldă cu cer senin. Din nou record! +26°C!

Vineri 7
M-am sculat și am plecat la școală. Pe drum am mîncat un sandviș cu șuncă cumpărat din pasaj.
La dirigenție diriga ne-a zis că amînă excursia pt săptămîna viitoare. Pizda măsii! Întotdeauna ne-a făcut așa! Muzica nu am făcut-o și am ieșit afară și am jucat volei.
Deasemeni nu am făcut nici spaniola și am plecat în parc să ne plimbăm. La 2 am avut o adunare ca să alegem secretarul și membrii de UTC. Am dat și banii pt carnete care ne vor fi date marți. Săvuleasca ne-a zis să nu mai purtăm cravată dar eu vin totuși cu ea pt că nu vreau să mai primesc palme de la diriga.
Azi caniculă! Super record! +28°C.

Sîmbătă 8
Azi am lipsit și eu de la școală. M-am sculat fără chef de școală și mi-am luat și eu o zi de concediu.
Am stat în casă și am lălăit-o. Pe la 13:00 a dat telefon Puiu și a zis că trece pe aici. A venit pe la 2:30 și am jucat șah pînă a venit mama și am mîncat. Apoi eu am plecat cu bicla la mamaie. Am constatat că roata din față se desumflă cam prea des pe cînd cea din spate nu am mai umflat-o de 1 lună. Mă bate gîndul s-o vînd cu 1500-1600 și să-mi iau un pick-up.
Azi vremea a fost caldă cu cer variabil mai mult senin. +26°C.

Duminică 9
M-am sculat la 11:30. Ieri Puiu ne-a lăsat un aparat de radio mic japonez INNO HIT. Așa îi zice. Merge pe unde medii dar prinde ambele programe fără dificultate. Apoi mama a plecat la servici iar eu m-am uitat în continuare la televizor. Mai tîrziu a dat telefon mamaie din Floreasca și a zis să vin acolo. După 1/2 oră eram acolo. Am halit mici cu cartofi prăjiți, am băut citronadă și ca desert am mîncat curmale și fursecuri. Am semănat și cîteva semințe de curmal să vedem ce-o ieși (dacă o ieși). Am plecat în Herăstrău după care am mers fiecare acasă la el.
Vreme caldă cu cer variabil. +23°C.