Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (15)

Luni 4
Azi mergem iar la academie. Ofelia nu e prea interesată de mine. Aproape toată ziua cerul a fost noros dar nu a plouat. Cînd ieșea soarele, ardea bine de tot. De la academie am plecat la mamaie care s-a bucurat foarte mult. Mi-era o sete nebună, așa că am băut o sticlă de bere. M-am jucat cu Cristi etc.

Marți 5
La academie ne-a ținut vreo 3 ore. A scos untul din noi. Apoi am mers iar la mamaie. A făcut niște plăcinte grozave cu mere. Am așteptat pînă la 8 jumate să le termine. Cînd am plecat am luat și pentru mama cîteva. Cînd am ajuns acasă, a deschis gura să mă certe dar cînd a văzut plăcintele nu a mai zis nimic. Vremea s-a răcit brusc.

Miercuri 6
M-am sculat devreme pt. că ne-a chemat de la 11 la academie. Iar m-am dus la mamaie. Frumoasă vacanță prelungită, nu? Mamaie a zis că vrea să facă cozonac dar n-are drojdie. La bucătărie avea 5 pachete. N-am zis nimic. Ne-a făcut niște acadele și gata. Acasă am venit devreme. Mi-a dat telefon Marin și am stabilit să ne-ntîlnim mîine la 7:30 ca să mergem la academie. Vremea a fost foarte scîrboasă și a plouat toată ziua.

Joi 7
De dimineață nu ploua dar cerul era noros. M-am întîlnit cu marin și am mers la academie. Diriga a făcut gură că de ce nu am venit la școală și de acolo să plecăm? Dupămasă vremea s-a ameliorat. Zilele astea, relațiile cu Ofelia au atins punctul culminant. În sfîrșit! Mă enervează enorm să merg în pantofi. Parcă ași avea găleți în picioare. Am venit acasă mîhnit și cu sînge-albastru. Vremea s-a ameliorat puțin dar seara iar a plouat.

Vineri 8
Azi m-am sculat la 5 și am plecat la școală. Ofelia e cam rece. Asta e prima mea iubire și n-am s-o uit niciodată. Ne-a ținut 3 ore în picioare. Oricum a fost frumos. Baloane pe cer, stegulețe etc. Cînd am venit acasă am găsito pe mama dorimind. Plec la mamaie. Mîine începem iar școala. Cristi a primit un ceas electronic cu cuarț. Zoie i-a spus că e american dar pe el se vede steagul Iugoslaviei.

Sîmbătă 9
M-am sculat foarte devreme (7) și nici eu nu știu de ce. Mîine e ziua lui Cristi. Mamaie a zis să-i luăm o cutie de bomboane ca să le ducă luni la școală. Dacă nu găsim altceva mai interesant o să-i luăm bomboane. La școală a fost frumos. Am rîs cu Ofelia de n-am mai putut. De acum încolo porecla s-a schimbat: Acum mi se spune „Englezul“ deoarece vorbesc cel mai mult și cred că cel mai bine engleza.

Duminică 10
De dimineață am plecat la mamaie la ziua lui Cristi. I-am luat o cutie de bomboane extrafine. A fost frumos. E acolo o fată care îmi cam face mie ochi dulci. Lili o cheamă. Nu se compară cu Ofelia. Dacă ar fi mai slăbuță mai zic. Am mers prin parc, am mîncat tort și vată de zahăr. Am plecat pe la 4. Acasă ne-am uitat la film. M-am spălat pe cap.