Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (21)

Luni 23
Aseară am fost la mamaie. M-am întîlnit cu Mari. Era foarte frumos îmbrăcată și pieptănată. Am mers sus amîndoi odată așa că m-a făcut să cred că pentru mine se făcuse așa frumoasă. Am observat-o foarte bine și am văzut că nu are nimic din comportările celorlalte fete pe care le-am cunoscut (Ofelia, Roxana, Oana etc). E destul de timidă, vorbește nemaipomenit și are un zîmbet care mă copleșește.
Gata! Azi am stat în casă și am jucat șah cu mama. Din două partide am cîștigat două. Mama nu vrea să mă recunoască ca cel mai bun. Mîine vom da partida decisivă.
Vremea s-a răcit brusc. Afară nu plouă dar e rece. +17°C.

Marți 24
Alaltăieri noapte m-am sculat așa de speriat de ploaie și de tunete încît m-am trezit cu senzația unui război atomic.
De dimineață am jucat partida decisivă de șah. La început am jucat prost pînă acolo încît am pierdut regina. M-am mobilizat și am jucat excepțional. Mi-am recîștigat regina și am dat MAT! Sînt cel mai bun.

Miercuri 25
M-am spălat, m-am îmbrăcat și am plecat la mamaie.
Azi am avut o zi deosebit de interesantă. Paharul s-a umplut și azi l-am „luat“ pe Alex de pe bicicletă și l-am pus în cap. 2-0!
Am plecat apoi cu Liviu și Coman și am urmărit niște tipe, prietene de-ale lor și le-am făcut niște poze. Erau trei. Prima și cea mai simpatică era chiar bucuroasă. A doua indiferentă. Și a treia, sora ei, „supărată“. Ultima o cheamă Cami și noi o numim Top. E prietena lui Coman. O altă fată, prietena lui Liviu are porecla China. Ne-am distrat nemaipomenit. Prima fată ar părea interesată dar mi s-a spus că e mai mare ca mine.
Azi a fost frumos.

Joi 26
Azi m-am sculat ca de obicei, m-am făcut frumos, proaspăt și am plecat la mamaie. Am impresia că vreo 3-4 fete de-acolo sînt moarte după mine.
Cînd am ajuns, mamaie făcea găluști cu prune! Am mîncat vreo 5, și nu erau deloc mici! Apoi am ieșit afară și am mai avut cîteva S.D.-uri (senzații dure) cu Top, Mari, Anca etc. Aparatul foto mi s-a stricat și l-am demontat.
Încep să-mi dau seama cît de important e acest jurnal. Nici mie nu-mi spun atîtea cît îi spun lui!
Cristi a început să înțeleagă frămîntările mele. Aș vrea și n-aș vrea să am o prietenă. Aș vrea și n-aș vrea să iubesc.
Vreme caldă cu cer variabil.

Vineri 27
M-am hotărît definitiv. Îmi voi lua pick-up, o chitară de vreo 500 de lei și dacă o să mai strîng bani poate o să-mi iau și un aparat de vreo 6-700.
Am așteptat-o pe mama la servici și am mers la cumpărături. Miam luat un costum de elev și apoi am scos 500 de lei de pe CEC cu care mi-am luat o chitară foarte frumoasă din lemn alb de 483 de lei. Am făcut mai multe cumpărături alimentare și ne-am întors acasă. Eu m-am apucat să învăț să cînt la chitară. Apoi ne-am uitat la film și ne-am culcat.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +31°C.

Sîmbătă 28
M-am sculat, mi-am călcat blugii și cămașa și m-am pregătit să plec în D.T., dar mi-a dat mama telefon și mi-a spus că mamaie e în floreasca și că să mă duc acolo. În parc m-am întîlnit cu Cami și am așteptat-o pe mamaie. Mai tîrziu a venit Cristi și Simona și am jucat tenis. Mamaie a venit mai tîrziu împreună cu mama. Noi am plecat la piață iar ei s-au dus acasă. Din piață n-am reușit să luăm decît niște roșii și atît. Acasă am ascultat meciurile. Steaua a făcut 1-1 la Tîrgoviște și e pe locul 8 cu 6 puncte în etapa 5.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +32°C.

Duminică 29
Azi am stat în casă toată ziua. Mamaie a zis că trece pe la noi dar mi-a dat telefon simona și mi-a zis că face găluști cu prune și nu știe dacă termină repede. După cum au decurs evenimentele aș putea să deduc că nici pînă seara nu le-a terminat.
Mama s-a apucat și ea să facă găluști cu prune (vreo 50) pe care le-am mîncat cu o poftă care merită notată. Ne-am uitat la televizor toată ziua iar spre seară m-am spălat pe cap.
Mîine mergem la liceu să vedem dacă se face practică. +30°C.