Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (32)

Luni 15
Cînd mă uit pe pagina 2-11 mi se pare idioată, și totuși asta a fost senzația.
Sîmbătă în stație o fată trece pe lîngă noi (eu și Dana) și zice:
– Dano, te caută Cristi ca un nebun.
Eu m-am prefăcut că nu înțeleg.
– Ce-a zis?
– A, nimic!
Dar nefiind proastă, și-a dat seama că am prins ceva și înainte să ne urcăm în autobuz m-a lăsat în stradă zicîndu-mi:
– Îți dau papucii!
M-am dus la 87.
Gata! Azi am băgat-o undeva și nu am mai mers cu ea la autobuz. Sper că a înțeles că nu o să mă țin după curu’ ei.
Am luat un 9 la istorie.
Vremea a fost caldă. Cer noros și ploaie mică. +8°C.

………………………………

Vineri 19
Azi la școală orele au decurs normal. Cînd am venit acasă, am trecut pe la UNIC și mare surpriză! Am intrat în vorbă cu o fată care făcea practică la casă. De fapt mai mult ea a intrat în vorbă cu mine. E la liceul economic. E puțin roșcată și o cheamă Monica.

Sîmbătă 20
Nu-i așa că sînt al dracului de inconstant? Cred că exemplul cel mai elocvent de inconstanță e totuși echipa Steaua. Ei bine, după ce cîștigase în deplasare cu Corvinul cu 3-1, azi pierde ACASĂ cu Craiova la același scor!
Steaua are o putere de gol irezistibilă și e mult mai furioasă atunci cînd e condusă decît cînd conduce. Azi însă Steaua nu a reușit să facă asta. Craiova e prea matură și prea puternică acum, ca să nu reziste Stelei. Din punctul ăsta de vedere Steaua e echivalentul meu.
În continuare Igna turbează.
Vremea a fost caldă și noroasă.

Duminică 21
M-am sculat pe la 9. Am mîncat de dimineață și m-am pregătit să plec la mamaie. Mama a făcut niște clătite. Azi e de dupămasă.
La mamaie l-am găsit și pe unchiul Nelu. Mamaie a primit niște calendare cu mașini foarte frumoase iar Cristi a cerut să mi le arate. Pînă la urmă mamaie a trebuit să-mi dea și mie unul.
Cristi mă iubește foarte mult, cel puțin acuma și cred că dacă am fi frați ne-am înțelege minunat. Cred că mă consideră un model pt el.
Nelu a zis că o să facă el ceva să mă transfere la poligrafie. Rahat! A zis așa pt că nu putea să zică nu în fața mea și a lui mamaie, Olga și Lili.

Luni 22
Mai sînt 39 de zile din acest an și va veni 1983. De dimineață m-am sculat tîrziu dar am reușit să ajung la timp. Orele au decurs destul de normal.
Ignei i-am făcut vînt de tot. E ofticată la culme. De-abia așteaptă prilejul ca să se descarce.
Am impresia că pe primul plan au trecut investițiile înaintea învățăturii. Pînă acum am dat 35,50 lei pentru diferite „obligații”, 5 lei i-am dat pe de-a moaca pentru o serbare din octombrie care nici pînă acuma nu s-a făcut.
Mama mi-a luat un hanorac tip bluză de tenis. E drăguț dar produce scame.
Astăzi vremea a fost caldă cu cerul complet senin de dimineață pînă seara. +10°C.

Marți 23
M-am sculat și am plecat la școală. La Fizică ne-a dat lucrare. Aici se va întrerupe șirul de note bune. Dacă iau 6 e bine.
Restul orelor nu s-a întîmplat nimic. Am venit acasă, mi-am făcut lecțiile și apoi am plecat la mamaie cu niște cacao și RAMA. Am mîncat, am mai stat puțin și apoi am plecat.
Am reușit să fac rost de niște poze semi-pornografice pe care încă nu le-am lipit în caiet.
Astăzi vremea a fost rece cu cer noros și ceață toată ziua. +1°C

Miercuri 24
Azi m-am sculat și m-am dus la școală. La biologie am luat 5 și 6. Dealtfel peste tot e 4 și 5 sau 4 și 7. Există numai un 7 și un 9.
La sport am jucat handbal vreo 2 ore cu fetele de la a X-a. Am jucat minunat (eu). Am băgat 3 goluri splendide. E drept că fetele mă cam înghesuiau (în alte împrejurări nu mă supăram) dar m-am descurcat.
Am venit acasă și am ascultat meciurile din ultima etapă a turului. Steaua a rămas pe locul 6 în clasament. După meciuri am plecat la mamaie dar nu am stat decît puțin. Mamaie a făcut pîine de casă. Am mîncat și am plecat.
Vremea a fost rece cu ceață. Astăseară BORDEAUX-U CRAIOVA 1-0

Joi 25
Mă oftică carioca asta. Mină la pix mi-e lene să iau. Știu ce o să fac! O să-mi cumpăr o trusă de pixuri colorate și o să scriu în fiecare lună cu o culoare diferită. Asta începînd cu jurnalul 83. Astealalte două sînt cam jegoase dar ăsta-i începutul. Măcar să reușesc să fac cel puțin 30 de ani jurnalul ăsta. Ăsta e mai modern, mai frumos, mai curat ca cel 81 și cel din 83 o să fac să fie exemplar. De anul viitor voi scrie numai într-un singur stil de estetică și nu voi mai face la sfîrșit recorduri sau performanțe. Ce dracu, e jurnal sau revistă sport?
Vremea a fost rece, cer noros și ceață. 0°C.

Vineri 26
M-am sculat ca de obicei și am plecat la școală. Mîine dăm teză la chimie. Sînt pregătit foarte bine. Azi am dat lucrare la cunoștințe economice. Din trei puncte nu am făcut o jumătate de punct. Ar fi corect să iau 8. Pînă acum notele mele sînt: 10, 10, 10, 9, 5, 6. În ordine cronologică. Nu stau rău dacă mă gîndesc că alții au cîteva perechi de 3 și 4.
Azi surpriză! Mi-a dat telefon Monica! Trebuie să fiu un băiat tare bun ca să fiu în stare să aduc o fată la fapta de a-mi da un telefon. Am aflat că stă în Drumul Taberei. M-am înviorat. S-ar putea s-o invit duminică la un film. Chestia e dificilă din punctul de vedere al banilor. Să vedem.
Vreme rece cu ceață toată ziua. -1°C.

Sîmbătă 27
M-am sculat și am plecat la școală. Azi m-am trezit devreme și am ajuns foarte bine. La română m-a ascultat și am luat un 8. Româna de anul ăsta e mai ușoară. Cel puțin pînă acum. La d-na Predoiu cu greu aș fi luat un 7.
La engleză am realizat ca sînt cel mai bun traducător din clasă. Încetul cu încetul se conturează faima mea de englezoman.
Azi am avut balul bobocilor. A fost urît.

Duminică 28
M-am sculat devreme și m-am dus la Patria și am luat bilete la „Zbor mortal” pentru că azi merg cu Monica la film. Trebuia s-o invit. Dar nu știu cum să scap de ea. Mai bine nu-i dădeam telefonul. E pusă pe fapte mari. Ne întîlnim la 3.
Trebuie să mă duc pe la școală să-mi văd și eu diriginta care e oarecum vinovată că m-a pus să precizez „Mecanică”. Dacă puneam „Poligrafie” intram.
Am mers la film cu Monica. Filmul a fost frumos. Deși mi-am făcut speranțe, văd foarte bine că nu îmi inspiră nici un sentiment fata asta. Nu știu cum să-i fac vînt.
Vremea a fost caldă cu cer senin. Duminică frumoasă. +10°C.