Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (9)

Luni 24
M-am sculat, am mîncat și am plecat la școală. La istorie m-a ascultat și am luat 6. În rest toate orele au decurs normal.
În vederile mele a apărut o nouă fată. Se numește Ruxandra. Nu vorbesc cu speranțe ca ea să-mi devină o bună prietenă. Vorbesc despre ea ca o fată pe care o observ de destulă vreme. Nici nu pot să vorbesc despre ea altfel deoarece ea mai ține minte că odată am respins-o într-o tentativă de legare a unei prietenii. E de fapt o fată timidă și romantică și nu ar mai încerca niciodată acest lucru.
În fine, după ore am venit acasă și mi-am învățat pt teză.
Vremea a fost caldă tare cu cer senin. +29°C.

Marți 25
Azi cu toate că am dat teză la română, la celelalte ore ne-a ascultat. Profa de desen numai de-a dracu nu ne-a lăsat să repetăm. Numai doamna de chimie a fost amabilă și ne-a lăsat.
La teză a stat cu noi Săvuleasca și puteam să copiez dar nu am făcut-o. Din cînd în cînd venea și Predoaica „să mai vadă ce facem”. După teză, ținînd seama că nu am făcut ora de sport, am rămas și am jucat un volei pe cinste. Am stat pînă la 3 și ceva. Am băut un cico și am plecat acasă.
Și azi vremea a fost caldă cu cer senin, arzător. +29°C.

Miercuri 26
Azi nu prea am ce să scriu.
Ofelia mi-a dat un alt Oracol în care am scris tot ce aveam pe suflet. Am întrebat-o ce crede ea despre mine. Sînt curios ce o să-mi spună. Acesta e al 16-lea oracol în care scriu din clasa a VII-a.
După ore ne-a ținut de la 3 să facem pe niște tipi uteciști. Pînă la 3 am jucat volei și baschet. După ședința aia obositoare am plecat acasă. Am venit extenuat și am lălăit-o.
Vremea a fost ceva mai răcoroasă, a și plouat ceva cu cer variabil. +25°C.

Joi 27
Azi aveam o acțiune pe linie de PAP dar nu m-am dus. De fapt nu am fost singur. În fine la sport am făcut un meci de zile mari. Am dat 7 serve bune la rînd și am contrat cu succes numeroase mingi adverse transformîndu-le în puncte pt noi.
La chimie m-a ascultat și am știut. După ore am plecat acasă și apoi la mama să-mi dea bani și tichet să mă duc la mamaie. Acolo mi-am luat și cărțile și am învățat pt teză.
Simona are un calculator electronic foarte frumos. S-o văd însă de unde face rost de baterii. Pe la 9 am plecat și eu.
Vremea a fost răcoroasă cu cer noros. AZI AM MÎNCAT CĂPȘUNI.

Vineri 28
M-am sculat și am plecat la școală plin de bunăvoie.
După ce i-am scris în oracol, Ofelia și-a schimbat atitudinea față de mine. În pauză a venit la mine și m-a rugat dacă n-am o carte mai bună să-i dau și ei. Am zis că da. Am impresia că am impresionat-o cu răspunsurile mele. Pînă acum nu mi-a răspuns la întrebare.
La muzică am luat un 10. A venit și teza pe care am primit-o toți cu voie bună. Am făcut binișor.
După ore am venit acasă și apoi am plecat la mamaie. Am jucat ceva volei, fotbal cu Cristi. Mamaie a făcut chec și plăcintă cu nuci dar nu am reușit să mănînc decît chec pt că apoi am plecat.
Azi vremea a fost caldă cu cer senin. +27°C.

Sîmbătă 29
Azi mama nu m-a sculat și uite așa m-am trezit pe la 8. Așa că nu m-am dus la școală. Am lenevit în pat pînă pe la 9 cînd a venit Puiu și am jucat un șah. Bineînțeles că m-a bătut.
După ce a plecat Puiu, am mers și mi-am luat o cutie cu mine de creion și un avion de lipit. N-am apucat să-l lipesc că mi-a dat Puiu telefon și m-am dus la el. Am mai jucat două partide de șah. Pe la 9 a venit și mama și am plecat.
Azi vremea a fost caldă cu cer senin. A mai fost și nițel vînt care nu a fost deloc rău. +27°C.

Duminică 30
Am impresia că „afacerea Puiu“ se stinge încet dar sigur. Puiu a primit o somație prin care trebuie să plătească 35000 de lei pentru apartament. Deoarece nu văd cum o să facă rost de atîția bani, va fi imposibil să mai stea în casa aia. Deci acesta va fi finish-ul. Oricum, oricare ar fi rezultatul adevărul e că chestia asta mi-a dat unele speranțe care m-au ajutat să mai mă mențin la limita de plutire.
Azi am stat toată ziua în casă și am lipit avionul care mi-a luat mult timp. A ieșit foarte frumos.
Azi vremea a fost caldă. +28°C.