Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (31)

Luni 8
Ieri de dimineață au fost -10°C. Dacă era nor nu îndrăznesc să mă gîndesc ce s-ar fi întîmplat. Cerul a fost zilele astea complet senin.
Azi m-am sculat și am plecat la școală la 8 deaorece nu am făcut germana. Orele au decurs normal.
Dana se întîlnește periodic cu tipul acela pe care am aflat că îl cheamă Cristi. Nici nu știu de ce mai merg împreună cu ea la mașină. Azi am mers la 87 pentru că ea pur și simplu m-a abandonat pe stradă ducîndu-se cu el. Chestia e clară. De ce dracu să mă lupt? Așa vrea ea. Și înainte ca ea să-mi dea cu piciorul, o să fac eu asta.
Vreme ceva mai blîndă +5°C.

Marți 9
Unii oameni muncesc din greu fără să se gîndească la vreo răsplată și se trezesc cînd nu se așteaptă cu cine știe ce premiu. Alții muncesc numai cu gîndul la asta și nu primesc nimic. Și alții, cei mai puțini, muncesc gîndindu-se la răsplată și chiar o primesc. Dar mai sînt și oameni care muncesc ca niște cai fără să aștepte ceva și nu numai că nu sînt răsplătiți ba chiar li se mai fac și nedreptăți.
La școală orele au decurs normal. La matematică am dat lucrare. Nu iau notă mare. Am doi de 10. La Studiu și la Engleză.
Vremea a fost rece, de fapt normală pentru perioada asta. Cer senin. +8°C.

Miercuri 10
M-am sculat și am plecat la școală. La fizică proful și-a dat seama că unul de la noi din clasă fumează. Dacă-i luăm pe degete avem 5 micuți care practică sportul ăsta.
După ore Dana chiar mă ruga să mă duc la 87. Oare făcea asta pentru ca într-adevăr să mă duc sau pentru ca să mă facă să vin totuși cu ea? Ce este sigur e că a venit amicul X (pe care îl cheamă Rădulescu Cristi dar n-are importanță). Și Dana spera ca la această întîlnire eu să fac ceva, să reacționez. Numai că eu sînt englez și englezii nu reacționează. Ei calculează.
Și ei s-au dus cu mașina, eu cu 87 și cu Dana mîine nu mai conversez decît poate la ședința de birou.
+12°C.

Joi 11
Din cauza mașinii azi am întîrziat la română. La geografie am mai luat un 10. La matematică am început să facem geometrie.
Azi a fost o zi foarte grea. Am stat pînă la ora 4 la școală din cauza unei conferințe de UTC pe școală. Am venit acasă mort de oboseală și de foame. Am mîncat, m-am odihnit puțin și m-am apucat de lecții.
Azi a murit LEONID ILICI BREJNEV. Cred că Reagan țopăie de bucurie. Chestia cea mai nasoală e că o să ținem și noi doliu.
Vreme rece, ceață dimineața.

Vineri 12
M-am sculat cu capul vîjîind. Am răcit zdravăn. Am plecat la școală.
La matematică am ieșit la tablă și am făcut excelent. Păcat însă că nu mi-a dat notă. Ar fi fost al patrulea 10 consecutiv. Celelalte ore au decurs normal. Ultima oră nu am făcut-o și am plecat acasă.
După ce am ajuns, am mîncat, m-am odihnit și am plecat la mama la servici să-mi dea niște bani. Am cumpărat șuncă și parizer și am venit acasă.
Sînt mort de răceală. Mă doare capul îngrozitor. Mi-am făcut temele și m-am odihnit în continuare.
Vremea a fost frumoasă ca aspect dar rece. +11°C.

Sîmbătă 13
Singurătatea e pîinea mea, eșecul e vocația, neîmplinirea e destinul. Aforismul ăsta nu îmi aparține, l-am luat dintr-un film.
M-am sculat, ceva mai puțin răcit, și am plecat la școală. Azi nu m-a ascultat la nimic.
Astăzi, ca o dovadă a iubirii ce o purtăm noi față de Brejnev, idioții de la Radio și TV nu au dat meciurile! I-am înjurat cît am putut și am plecat să mă plimb. Nu am mers la tata. Mîine aș vrea să mă duc la mamaie.
Azi vremea a fost rece cu cerul noros. De fapt a fost ceață la vreo 50 m. De-abia aștept să ningă. Mi-ar trebui niște mănuși, cizme, fular și alte chestii de-astea. Nu știu dacă o să pot să le iau. +5°C.

Duminică 14
Steaua a bătut în deplasare pe Corvinul cu 3-1! Să cad în nas cînd am auzit la radio.
M-am sculat și m-am spălat pe cap. Apoi m-am îmbrăcat și am plecat la mamaie.
Am început să fac un caiet cu tot felul de poze cu femei mai mult sau mai puțin dezbrăcate. O să cumpăr revista Cinema în fiecare lună și o să decupez pozele sexy.
La mamaie am jucat cărți cu Cristi, am mîncat și apoi am venit acasă. Mama nu era. S-a dus și ea la mamaie.
Vremea a fost rece cu cer senin. Fără vînt și ceață. +5°C.