Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (40)

Luni 2
M-am sculat la 6 și pînă la 9 mi-am pierdut timpul. Am ajuns la școală la 9,30. În loc de Engleză am făcut română. Orele au decurs ca de obicei.
La lucru, ne-am ofticat toți rău de tot. Profu ne-a schimbat piesele și ne-a dat și note proaste.
Am hotărît cu Biță să stau eu cu el în excursie și Oana cu Adi, iar mai tîrziu să stau eu cu Oana și Biță cu Adi. M-am bucurat foarte mult. Gîndul că o să stau cu ea în excursie mă bucură nemaipomenit.
Vremea a fost nici prea rece nici prea caldă. Oricum am mers în haină. +17°C.

Marți 3
M-am sculat și am plecat la școală. Cu Oana m-am văzut prea puțin. Încep să mă îngrijorez. Din cauza acestei prietenii, situația mea școlară se înrăutățește din ce în ce mai mult.
Dimineață a fost f. cald, deasemenea și dupămasă. Spre seară a început să bată un vînt de îți zbura părul din cap.
La sport diriga s-a supărat pe noi și nu am jucat volei. Ne-a pus să sărim coarda, să aruncăm cu mingea medicinală și să alergăm.
Vremea a fost caldă cu cerul absolut senin. +22°C.

Miercuri 4
Am plecat la școală pe la 7,15. Oana m-a învitat în numele lui Bogdan – alt băiat de la C – la serbarea zilei lui de naștere. Nu cred că am să vin, dar dacă o să pot o să dau și eu ceva.
Azi au fost meciuri.
meciuri
Dinamo și Craiova se numără printre primele opt echipe din Europa. Optimile de finală se vor desfășura în primăvară.
După ce am venit de la școală am plecat cu mama la mamaie. I-am luat pe ăia mici de la școală, ne-am jucat puțin și apoi am plecat.
Vremea a fost destul de rece cu cerul senin. +15°C.

Joi 5
Azi am plecat la școală la 7,10. La școală am constatat că trebuia să vin la 9. În sfîrșit am stat o oră degeaba.
La sport am juct volei nemaipomenit. Nu cred că mai pot să merg la ziua lui Bogdan deoarece nu am nici o lețcaie. Acasă însă mama a dat dovadă de cea mai minunată dragoste maternă dîndumi 40 de lei și salvîndu-mi onoarea în fața Oanei.
Am făcut cartofi prăjiți și ne-am uitat la televizor. Vremea a fost nici prea-prea nici foarte-foarte. Cer variabil mai mult senin. +15°C.

Vineri 6
Am plecat ca de obicei la școală. Pe drum m-a prins ploaia și am ajuns la școală leoarcă.
La dirigenție ne-a mutat din bănci. Mare tragedie. Ofelia plîngea în hohote că a mutat-o de lîngă Gabi cu care am trecut eu.
cifru

Cu Oana nu am mai vorbit. Am dat cei 40 de lei. Sper să ne distrăm mai bine ca data trecută. Ceea ce e mai important e că vine și Ofelia. Diriga ne-a zis că mîine o să avem o nouă colegă.

În rest nimic important. Mama a dat ceasul la reparat ieri. Mîine trebuie să-l iau.
Vremea a fost rece cu cerul noros. Ploaie dimineața și dupămasa.

Sîmbătă 7
M-am sculat și am plecat. La ore nimic important.

Pe colega cea nouă o cheamă Irianu. Am aflat că și-ar fi bătut joc de ea niște golani.

Nu am făcut chimia și am plecat mai devreme. La ceasornicărie m-a amînat cum mă așteptam. Am stabilit să ne întîlnim pt ziua lui Bogdan la 3,50…
… A fost nemaipomenit.
Nici nu mai știu cîte bloezuri am dansat cu Oana. Am plecat de acolo fericit.

Vremea a fost rece cu cer senin. +11°C.

Duminică 8
M-am sculat, m-am uitat la serial și în continuare am de gînd să stau acasă.

În legătură cu prietenia mea cu Oana, stau să mă gîndesc cît de mult a ținut ea să fim prieteni. Nu eu i-am cerut prietenia ci ea mie, și lucrul ăsta e foarte interesant.

Pînă la urmă nu am rezistat tentației și am plecat la mamaie. Acolo a venit și Nicu cu Anca. Am jucat football cu Nicu și Cristi de ne-a venit rău. Vremea a fost rece dar cu cerul senin. Ar cam trebui să ningă nițel noaptea asta.