Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișidoi (16)

Luni 19
M-am sculat, am mîncat niște brînză cu pîine și o cafea cu lapte, m-am bărbierit (am început!) și am plecat la mamaie. Acolo nu am mers la film pt că nu au luat bilete. Am stat în casă și am jucat HandBasket, șah la care sînt cel mai bun bineînțeles.
Deabia aștept liceul să văd ce colegi dar mai ales ce colege o să am. De ce nu aș lega și eu o prietenie ca lumea cu o fată și de ce nu ar fi adevărată afecțiune? (ca să nu zic dragoste)
Azi am mîncat Pepene Galben. Zoie care a fost și azi în D.T. a zis că vine să ne ia pe la 9. Am venit acasă și mi-am făcut cartofi prăjiți.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +28°C.

Marți 20
M-am sculat foarte devreme și am plecat imediat la mamaie. Acolo am așteptat-o pe Zoe și apoi am plecat la ștrand.
Ne-am bronzat binișor. M-am întîlnit cu colega de școală generală Mary Loo. Pînă acum am două întîlniri. După ce ne-am întors de la ștrand am mîncat ceva și am ieșit afară. Din nou am jucat volei cu Mari pînă seara tîrziu. Aș vrea foarte mult să mă admire măcar pe ascuns. Am venit sus am mîncat ceva și am plecat acasă. Mi-am spălat adidașii și ciorapii iar apoi m-am uitat la TV.

Miercuri 21
M-am sculat, am mîncat. Apoi am așteptat-o pe Zoe în stația de troleibuz de unde am mers împreună la mamaie. Ne-am luat o sacoșă întreagă cu haleală și am plecat cu toții la ștrand. Astăzi m-am prăjit bine. Cu toate că nu am stat deloc pe burtă, spatele a început să mă usture groaznic, încît a trebuit să stau tot timpul în apă. Pe față m-am prins minunat și acum pot să zic că am fost la mare. Unde mai pui că o să și merg la mare peste o săptămînă și ceva.
Am plecat de la mamaie tîrziu și findcă troleibuzele nu veneau am luat un MAXI-TAXI. M-a costat 5 lei dar am ajuns în fix 10 minute.
Vremea a fost caldă cu cer senin. +30°C.

Joi 22
Azi nu am mai mers la ștrand deoarece am cu mama la agenție și am luat bilete de tren pentru 31-7 clasa I. Apoi am mai căutat adidași dar nu am găsit nimic. În drum spre casă am găsit, din fericire, RAMA și am luat 4 pachete. Apoi eu am plecat la mamaie iar mama la servici. În D.T. nu era decît mamaie. Ceilalți erau la ștrand.
După ce au venit ceilalți de la ștrand (am aflat cu părere de rău că a fost și Mari) am ieșit afară și am jucat un fotbal de toată frumusețea. Apoi am plecat acasă tot cu Maxi-taxi. Am luat un carton de prăjituri și acasă am mîncat bine și m-am culcat (mama a fost la Puiu).
Vreme caldă cu cer senin. +32°C.

Vineri 23
Sînt aproape sigur că de ziua mea nu voi primi nimic substanțial sau măcar semnificativ. De ce? Pentru că aniversarea mea de naștere o voi petrece la mare. Dintr-o dată se elimină eventualele cadouri al mamaiei și ale celorlalți din București. Mama nu va avea nici o lețcaie ținînd seama că acolo salariul îl va lua pe 12, iar noi plecăm de aici cu cel mult 1200 lei. Rămîne îndoielnic și faptul că noi ne vom descurca cu 100 de lei pe zi!
Azi m-am sculat tîrziu și am plecat cu roata de la biclă la vulcanizare. Nu aveau curent și nu mi-au făcut-o. Mîine.
Acasă mi-am pus de mîncare și am curățat bicla. Mama mi-a reamintit de faptul că ne vom muta la Puiu. Nu știu de ce dracu îmi cere părerea. Numai ca să nu zică apoi că nu m-a întrebat.
Vreme caldă cu ploaie seara.

Sîmbătă 24
M-am sculat, am mîncat ceva și am plecat cu camera la vulcanizare unde mi-a lipit-o în 10 minute și 10 lei. După aia am plecat la mamaie cu bicla binențeles după ce am fixat roata. E prima mea călătorie pe 2 roți din acest an. Roata lipită s-a comportat destul de bine.
La mamaie am mîncat piersici ca un spart. A luat 20 de kile mari și roșii!
Am ieșit afară și am jucat fotbal extraordinar. Apoi a-nceput ploaia și am plecat sus unde am mîncat ceva inclusiv 3 piersici. Apoi am plecat acasă pe răcoare. În drum am băut și un ci-co
Azi vremea a fost caldă cu cer senin. +31°C.
Mîine mergem la ștrand. Sper să vină Mari și Gabi sau măcar una din ele.

Duminică 25
Azi noapte Puiu a dormit la noi. De dimineață a venit Zoica și ne-a trezit. Am plecat cu ea la ștrand, după ce am halit ceva. La mamaie am ajuns tîrziu deși ne-am propus să ajungem la 8.
La ștrand a fost și Gabi dar mi-a oferit o părere proastă. În drum am luat și un pepene verde pe care l-am mîncat acolo. Eu și Cristi ne-am cojit groaznic. De aceea am plecat acasă mai devreme.
Azi am ieșit afară destul de puțin. Mari mi-a oferit azi o privire și un zîmbet pe care nu le speram așa curînd. Totuși nu-mi fac vise. Am și un median prin care aș putea să comunic cu ea. E vorba de Adi, vărul ei, cu care mă simt foarte bine, ne distrăm minunat.
Am venit acasă dar nu era nimeni. Vremea a fost caldă cu cer senin. +30.