Flori pentru Algernon

Share This

Optzecișiunu (6)

Duminică
M-am sculat la 8 și jumate. M-am uitat la serial, m-am mai învîrtit pe ici pe colo și pe la 1 și jumate am plecat la ziua lui Andrei. I-am dus niște bomboane bune. A fost f. frumos. Am jucat ruletă, am mîncat, am dansat. A fost păcat că nu au fost și fete. Cînd am venit acasă mama venise de la tata. În ultima vreme m-am îmbolnăvit bine de tot. Îmi curge nasul, mă doare capul, sînt moleșit. Cred că am luat o gripă. Mama e de noapte și nu știu ce o să fac singur.

Luni
Toată noaptea nu am dormit deloc, așa de tare m-a durut capul. De dimineață mama mi-a făcut un ceai fierbinte. Azi nu merg la școală. Mai pe dupămasă temperatura a mai scăzut. Mama a plecat la Otopeni deoarece a fost primită ca telegrafistă la o unitate militară în subordinea Ministerului Forțelor Armate. Mai tîrziu mama a făcut niște tăiței cu nucă și am mîncat. Apoi a venit unul cu lumina ca să vadă cum ne transferă energia consumată pe un singur contor. A fost o zi plicticoasă.

Marți
Și azi lipsesc de la școală dar mîine mă duc. Am multe absențe. Mama e de dimineață și mi-a lăsat o listă cu ce trebuie să fac clătitele. E prima dată cînd fac dar au ieșit grozave. Cînd a venit mama, am hotărît să mergem la mamaie care s-a mirat dar s-a și bucurat că ne-a văzut. A făcut turtă dulce și ne-a dat și nouă. Nu am stat mult. Am mîncat niște sarmale, am băut bere și coniac apoi ne-am întors acasă. Parcă m-am făcut mai bine.

Miercuri
M-a sculat mama la 8 și ceva și m-am apucat de lecții. Mai tîrziu a dat telefon tata. La școală toți copii au spus că am chiulit. Le-am dat cu tifla și i-am lăsat în pace. Andrei mă enervează iar. Vrea să arate că e mai bun ca mine. Îl las în pace și bine fac. M.M. nu-i gustă ieșirile. La constituție am luat E. Cînd am ajuns acasă mama făcea niște cartofi prăjiți și niște uscățele. M-am pus pe haleală și m-am așezat la televizor.

Joi
Azi trebuie să duc la școală 11 sticle și 11 borcane. Sticle n-am așa că duc numai borcane. I-am dat telefon Ofeliei ca să-mi dea temele de luni și a zis că nu poate. Ce-o fi asta? La școală nu a pomenit nimic și i-am dat caietul pe care m-a rugat sa il iau. La dirigenție ne-a ținut o lecție despre politețe. Dar a rămas în urmă și lecția asta, că le-a intrat pe o ureche și le-a ieșit pe două. Cînd am ajuns acasă am mîncat o tocăniță și mama a luat porumb congelat și salată de seră de ziceam că e vară. Mai lipsea un pepene. E de noapte. Mi-a dat 100 de lei pt. excursie.

Vineri
Cînd m-am sculat mama nu era nicăieri. A venit mai tîrziu. Fusese la o colegă. A adus niște cafea, bere și stafide. Acum e 10 jumate. Afară ninge liniștit și s-a pus 1 cm de zăpadă. Mi-am făcut toate lecțiile. În drum spre școală am luat un mărțișor pt. M.M. La școală am dus bani de excursie și hîrtie.